Хто такі Марі Ле Пен і Еммануель Макрон, і чого вони хочуть?

13 апреля 2017
последние новости в Украине останні новини в Україні

Після "Брекзіта" і перемоги Дональда Трампа на виборах в США уся увага прикута до Франції. Головне питання зараз - чи зможе лідер украй правого "Національного фронту" Марі Ле Пен підхопити популістську естафету?

Перемога Ле Пен може стати для Європейського союзу фатальною, адже вона обіцяла провести референдум про вихід з ЄС. Франція обирає нового президента в два тури голосування 23 квітня і 7 травня. Безумовно, про результати виборів говорити ще рано, але аналітики стверджують, що за результатами опитувань в другий тур виходять радикальна Марі Ле Пен і Еммануель Макрон, представник проєвропейської партії "Вперед". Нагадаємо, що Франція знаходитися у складі формату "Нормандська четвірка", а також грає одну з ключових ролей в переговорах «Мінськ – 2». Активно підтримує політику санкцій по відношенню Російської Федерації, через її агресивні дії на Донбасі. Але після проведення виборів президента ситуація може кардинально помінятися.

Хто ж такі Марі Ле Пен і Еммануель Макрон, і чого вони хочуть?

Еммануель Макрон раніше займав пост міністра економіки в команді Олланда, але вийшов з гри і створив партію "Вперед". Він дистанціювався від мейнстріму, зайняв проєвропейську позицію і робить ставку на  економіку, зокрема, Макрон обіцяє зменшити вартість робочої сили і збільшити заробітну плату. На даний момент найпопулярніший французький політик.

За даними останніх опитувань, його схвалюють 40% респондентів. Репутацію кандидата називають бездоганною, а кар'єру - блискавичною. Що стосується  питань міжнародної співпраці, молодий політик, на відмінну від своїх суперників, вважає необхідним вести "вимогливий діалог" з Москвою, зокрема, для врегулювання кризи на Україні і в Сирії. Сполучені Штати він розглядає як одного з ключових партнерів Франції і має намір розвивати з ними стосунки в усіх областях.

"Французька лінія дуже чітка: є деякі принципи, визначені на міжнародному рівні, є багатоступінчастий процес, якому дано хід, а саме - мінські домовленості. Їх сьогодні треба виконувати. У зв'язку з цим можу сказати, що є цей процес і його частиною є санкції, продовжені до кінця липня 2016 року, а є (у стосунках Франції і Росії - ред.) поточна робота, яка триває. З умовою тих обмежень, які накладають санкції, ця робота дозволяє співпрацювати, підтримувати обмін досвідом, консолідувати наші позиції", - заявляв він.

При цьому він не боїться критикувати Москву за розв'язування війни в Україні і виступає за збереження політики санкцій. Французькі політологи називають його "порятунком для України".

Головним конкурентом Макрона являється, кандидат від праворадикальної партії "Національний Фронт", Марі Ле Пен, що обіцяла вивести Францію із зони євро і ЄС, сприяла пом'якшенню образу Національного Фронту. За період передвиборної компанії, експерти неодноразово повідомляли що вона може представляти небезпеку для єдності ЄС.

Представник ультраправих є євроскептиком, а тому, у разі своєї перемоги збирається ослабити роль ЄС, відмінити єврозону, вільні межі усередині ЄС і бюджетні правила. Якщо ж інші держави-члени ЄС не погодяться на такі умови, то вона проведе референдум за вихід Франції з ЄС впродовж 6 місяців. У питаннях міжнародних відносин політик не приховує своїх лояльних настроїв до президента Росії, Володимира Путіна.

Ми відібрали заяви Ле Пен з основних питань:

Про Крим: "Я абсолютно не вірю, що там була незаконна анексія: був референдум, народ Криму захотів приєднатися до Росії".

Про євро: "Де євро, там виросли ціни, податки і безробіття, зменшилися заробітні плати і пенсії, і громадяни стали бідніше. У Британії, коли була створена фінансова криза, приступили до девальвації фунта стерлінгів і незабаром знову почалося економічне зростання".

Про ЄС і НАТО: "Frexit (по аналогії з BREXIT - Авт.) буде частиною моєї політики. Люди повинні мати можливість голосувати за звільнення від рабства і шантажу з боку технократів у Брюсселі і повернути суверенітет країни. Франція не залишиться в НАТО. Він був створений, коли існувала загроза Варшавського договору і експансії комуністичного Радянського Союзу. СРСР більше немає, як немає і Варшавського договору. Вашингтон підтримує існування НАТО для обслуговування своїх цілей в Європі".

Про Росію: "Немає ніякої причини боятися. У нас є друзі в Росії, і у нас існують дуже довгі стосунки, історичні стосунки гуртуються на дружбі»

Про Путіна: "Для мене модель, що відстоюється Путіним, - це розумний протекціонізм, що передбачає турботу про інтереси своєї країни, захищає її єдність. Ця модель вірна і в застосуванні до моєї рідної Франції".

Варто так само відмітити, що після подібних висловлювань відносно Криму, МЗС України висловив обурення, а також повідомив, що порушення українського законодавства, матимуть наслідки, як це було у разі окремих французьких політиків.

Хто переможе?

Більшість спостерігачів сумніваються, що Ле Пен може виграти в другому турі. Але за даними опитувань Еммануель Макрон також не упевнений в перемозі. Жоден центрист раніше не займав Єлисейський палац. 

Деякі політологи побоюються, що результат виборів можуть бути украй непередбачуваний. Нещодавнє дослідження показало, що 89% французьких виборців вважають, що політики не слухають їх. Також зазначають що непередбачена подія, така як ще один великий теракт, може змінити усю динаміку перегонів.

Все главные новости с доставкой в Ваш мессенджер Телеграм
2
Актуально
последние новости в Украине останні новини в Україні Компромат
Министр развития экономики, торговли и сельского хозяйства Украины
последние новости в Украине останні новини в Україні Компромат
Генеральный прокурор Украины
последние новости в Украине останні новини в Україні Компромат
Министр внутренних дел Украины
последние новости в Украине останні новини в Україні Компромат
Министр развития общин и территорий

Руководство телеканала планирует использовать нейтральную терминологию.

29 февраля 2020автор: vish

Когда люди без юридического образования призывают за что-то новое наказывать, то есть за криминализации определенного действия, они совершенно не представляют, что уголовное право - это наука точная, как математика. Неточной ее делают неуки в парламенте.

8 ноября 2019автор: Андрей Лысенко

Бывает, возникает необходимость текстом отреагировать на события, происходящие в стране и в мире, но никак не можешь найти это одно, самое важное событие – событие дня. Сложно бывает определиться. Вот и в среду, 13 августа, такая же история произошла.

13 августа 2019автор: Андрей Лысенко

Столкнувшись с проблемой невозможности отказаться от процесса курения в принципе, после печального личного опыта использования аналогов традиционных сигарет, вооружившись Google я провела анализ, что же курить, если не получается избавиться от этой привычки. 

8 августа 2019автор: Олена Давиденко

По мнению волонтера и бывшего морпеха Тараса Чмута, надводные силы ВМС Украины не способны эффективно противодействовать агрессии РФ. Поэтому интересным мог бы стать вариант наращивания потенциала морской авиации как с помощью современных самолетов, так и многоцелевых вертолетов.

6 августа 2019автор: Адмін

Эксперты прогнозируют полную перезагрузку российского государства.

6 августа 2019автор: Олена Давиденко

Приняли закон от РПЛ (6449), который наоборот теперь навредит жертвам сексуального насилия, и который грубо нарушает фундаментальные права человека.

11 июля 2019автор: Анна Маляр

В оправдании Труханова в первой инстанции виноват и президент Порошенко, который очень хотел "ручную" судебную реформу, и судьи Малиновского районного суда Одессы, и прокуроры САП и детективы НАБУ, считает юрист.

10 июля 2019автор: Євген Крапівін

Медведчук использует именно примитивную технологию - провокации, которую в раздраженной стране очень даже легко использовать - брось в повестку оскорбительную инициативу и собирай дивиденды.

8 июля 2019автор: Михайло Подоляк

Шашлык из свинины подорожал за последний год на 9%, с 247,5 грн до 270 грн. Если в прошлом году порция на одного человека обходилась в 41,2 грн, то в мае 2019 года - в 45 грн.

25 июня 2019автор: Олексій Дорошенко
Выбор редакции
последние новости в Украине останні новини в Україні Интервью

Министр иностранных дел России Сергей Лавров заявил, что Москва готова к переговорам с Киевом в случае если украинская армия сложит оружие. О целях Кремля в войне с Украиной ASPI news рассказал директор Центра исследований проблем гражданского общества Виталий Кулик.

25 февраля 2022

Депутаты Верховной Рады Украины работают над законопроектами по усилению кибербезопасности в Украине. Об этом сообщила глава партии "Голос" Кира Рудык.

23 февраля 2022

Нардеп из фракции "Европейская солидарность" Владимир Вятрович считает, что слова украинского дипломата Вадима Пристайко о возможности Украины отказаться от вступления в НАТО могут быть не случайными. Об этом он заявил в комментарии ASPI news.

16 февраля 2022

Родители военных, погибших при прохождении службы, провели под Офисом президента "Митинг Справедливости". Они подчеркнули, что не верят в самоубийства своих детей и требуют наказания военного руководства.

3 февраля 2022