Куди полетіти українцям на новорічні свята у сезон коронавірусного карантину

вт, 12/22/2020 - 16:58
последние новости в Украине останні новини в Україні
Фото:
з відкритих джерел

Із настанням холодів і наближенням свят багато українців задумались, як провести свій відпочинок, а оскільки країни, які відкриті для подорожей, можна перерахувати на пальцях, доводиться вибирати з того, що є. Представники туристичного ринку жартують, що локдаун в Україні найкраще перечекати на екзотичному курорті – журналісти ASPI news вивчили доступні пропозиції.

Занзібар

Популярний серед українців курорт – місця у хороших готелях Занзібару заброньовані до середини січня. А деякі тризіркові номери – аж до квітня. Згідно з даними туроператорів, номерний фонд на сьогоднішній день добре заповнюється в основному завдяки туристам з України, Польщі та Росії. Місця можна знайти хіба що в готелях, у яких немає власного пляжу.

Представники місцевих компаній говорять, що ніколи не бачили такої кількості бажаючих відпочити у Занзібарі. Подібний попит багато в чому обумовлений наявністю прямого перельоту і більш низькою вартістю в порівнянні з іншими екзотичними напрямками.

Мальдіви

Кількість громадян України, які відвідують Мальдівську Республіку, збільшується з кожним місяцем. Згідно з даними, опублікованими на сайті імміграційної служби Мальдів, Україна посіла шосте місце серед інших країн, звідки прибувають туристи: попереду виявилися Росія, Індія, США, Великобританія і Німеччина.

Виходячи зі статистичних даних, у вересні країну відвідало 218 українців, в жовтні - 1033, а за підсумками листопада – 1245 (майже кожен день прилітало від двох до чотирьох десятків українців). У грудні і січні пасажиропотік ще більше зросте – багато українських туристичних компаній ще в кінці грудня заявили про те, що місця на прямі передноворічні чартери Київ - Мале розкуплені або майже розкуплені (закритий тільки бізнес-клас).
Той, хто не встигне купити квиток на чартер, зможе дістатися до Мальдів рейсами flydubai + Emirates, Turkish Airlines або Qatar Airways з пересадками і стиковками.

Для в'їзду на територію Мальдів обов'язковий негативний ПЛР-тест, зроблений не пізніше, ніж за 72 години до в'їзду.

Єгипет

Наразі Єгипет знаходиться у "зеленій" карантинній зоні, що робить відпочинок на Червоному морі привабливим, зручним і вигідним. Рівень захворюваності на курортах невисокий, готелі сертифіковані і відповідають чинним стандартам гігієни, карантин або самоізоляція після повернення в Україну не потрібні. Єдина незручність (якщо можна вважати незручністю розумне дотримання запобіжних заходів) – по прильоту в аеропорт курортного міста необхідно пред'явити довідку з негативним результатом PCR-тесту, зробленого не більше, ніж за 72 години до вильоту.

Окрім всіх перерахованих вище переваг, попит на відпочинок у Єгипті обумовлений і тим, що багато туроператорів задіють різноманітні акції: при бронюванні певних категорій номерів в готелях Шарм-ель-Шейха і Хургади туристи отримують безкоштовне підвищення категорії номера, безкоштовний відпочинок для дітей по акції Kids go free та ін.

Шрі-Ланка

З 26 грудня 2020 року Шрі-Ланка відкриє свої кордони для міжнародного туризму, і українські туроператори вже продають путівки на свої чартерні програми.
Рейси з Києва в Коломбо стартують 28 грудня на середньомагістральних Boeing 737-800 (900) з технічною посадкою в ОАЕ.

Судячи з інформації на сайтах туроператорів, для розміщення іноземних туристів на сьогодні відкрито обмежену кількість готелів. Поки що немає інформації, але очікується, що влада Шрі-Ланки перегляне свої вимоги щодо мінімального терміну перебування на острові, який зараз становить 14 днів, адже тури від українських операторів в основному налічують 10-11 днів.

Згідно з карантинними вимогами, на сьогодні від відвідувачів Шрі-Ланки вимагається мінімум три ПЛР-тести: за 72 години до прибуття, після прибуття в аеропорт Коломбо і через 7 днів перебування в країні. Чи готові українці до відпочинку в "тестовому" режимі?

Об'єднані Арабські Емірати

Попит на відпочинок в ОАЕ в цьому році перевищив попит на путівки до Єгипту. А все тому, що з'явилося багато недорогих пропозицій по ОАЕ: можна знайти тур в межах 700-800 $ на двох, це навіть дешевше, ніж вартість квитків у деяких перевізників. 

Нагадаємо, що першим після локдауну для іноземних туристів відкрився Дубай – тут почали приймати гостей ще з 7 липня, а з 24 грудня відкриє кордони і почне приймати туристів з країн, які увійдуть в "зелений" список, столиця ОАЕ - Абу-Дабі. Перелік країн, які будуть перебувати в "зеленому" списку, будуть оновлювати кожні 2 тижні, в залежності від епідеміологічної ситуації, а інформація буде поширюватися по готелях.

Пасажири, які прибувають в Абу-Дабі, муситимуть надати підтвердження негативного ПЛР-тесту, зробленого не раніше 96 годин до перетину кордону. Також після прибуття всі пасажири повинні будуть пройти обов'язкове повторне тестування. Пасажири, що прибувають з країн не із "зеленого списку", повинні будуть перебути 14-денний карантин.

Оман

Ще одну країну Близького Сходу відкрито для українських туристів – Оман. Незважаючи на відсутність прямого сполучення між Києвом і Маскатом, наявність численних рейсів в Дубай і Шарджі відкриває нові можливості для подорожей в цю загадкову країну.

Щоб потрапити в Оман, громадяни України повинні мати закордонний паспорт, зворотній авіаквиток, бронювання в готелі і міжнародний страховий поліс. Крім того, Оман зажадає підтвердження негативного результату ПЛР-тесту, зробленого не раніше, ніж за 96 годин до перетину кордону країни.

У разі перебування в країні до 7 днів, туристи мають зробити за свій рахунок (25 Омана реалів ~ $ 65) повторний ПЛР-тест після прильоту, і в разі негативного результату, який з'явиться протягом 5-10 годин, насолоджуватися відпочинком. Якщо термін перебування в Омані становитиме більше 7 днів, туристам треба буде тиждень перебувати на карантині, і на 8 день зробити ПЛР-тест.

Електронну візу в Оман поки оформити неможливо, вона видається після прибуття в імміграційному офісі.
На території Султанату Оман діє особливий режим, який передбачає обов'язкове носіння захисних масок в громадських місцях, а також дотримання соціальної дистанції в ресторанах, барах, музеях, шопінг-молах, парках і на пляжах.

Мексика

Мексика зараз залишається одним із лідерів серед напрямків для відпочинку в цьому сезоні, не зважаючи на високу вартість відпочинку.

Станом на сьогодні оформлення візи для українських туристів для в'їзду в Мексику не потрібне. Необхідно лише заповнити анкету онлайн, і через кілька хвилин на електронну пошту користувача вишлють персональний дозвіл на в'їзд в країну строком на 180 днів. Оформлення такого дозволу для туриста  безкоштовне.

Країна не вимагає попередньо здавати ПЛР-тести, не вимагає і проходження карантину. Майже всі пам'ятки відкриті для відвідування. Звичайно, з дотриманням всіх норм безпеки.

Домінікана

Домінікана – це свого роду "карибська Туреччина" за системою "все включено", тому вибирають країну для респектабельного пляжного відпочинку. За запитами в пошуковій системі Google Домініканою  цікавляться в 2,5 рази частіше, ніж турами в Занзібар. На період Нового року дістатися до країни можна без пересадок на чартері – за рахунок цього ціни на тури знизилися.

Експерти туристичного ринку зазначають, що відпочити в Домінікані в цьому році стало дешевше, ніж в минулому – якщо раніше за 1000 доларів можна було купити тільки авіа, то зараз за ці кошти можна придбати тур на 10 днів у готель 5* на "все включено", трансфер і авіа.

На сьогодні мінімальний термін перебування в країні становить 10 днів.

На лижі в Туреччину

Для громадян України закриті європейські гірськолижні курорти, але є альтернативи. У зимовому сезоні 2020-2021 фахівці турбізнесу рекомендують гірськолижний відпочинок в Туреччині як на узбережжі, так і в горах – на курортах Кейсера, Ерджієс, Паландокег, Улудаг і Каппадокії.

Туристичний попит обумовлений відносною близькістю курорту, наявністю прямого перельоту – чартерні рейси з 4 міст України, відносно низькою вартістю в порівнянні з іншими лижними курортами (в тому числі і українськими), високим рівнем сервісу і безпекою, має сертифікат "здорового бізнесу", завдяки чому гості можуть бути впевнені в своїй абсолютній безпеці, а в пунктах прокату лиж встановлена система знезараження ультрафіолетом.

Крім Туреччини, для українських гірськолижників залишаються відкритими такі країни: Сербія (Капаонік), Чорногорія, курорти США, Киргизстану, наш Буковель і Драгобрат, Болгарія (Баско, Боровець, Пампрово).

До речі, cезон в українському Буковелі був відкритий 4 грудня. На сайті курорту можна ознайомитися зі списком доступних для катання трас і актуальними акціями. За інформацією турагентств, відпустка на лижах в Чорногорії і Македонії обійдеться дешевше, ніж в Україні.

Всі головні новини з доставкою в Ваш месенджер Телеграм
2
последние новости в Украине останні новини в Україні Суспільство

Боєць Іван Марковецький, позивний Аскольд 25 лютого 2022 р. добровільно вступив до лав 75 батальйону 102 бригади ТрО Івано-Франківщини. Майже рік воював на Запоріжжі та 26 квітня 2023 р. був важко поранений.

16:28, Вчора
последние новости в Украине останні новини в Україні Суспільство

Фондом державного майна України було затверджено стартову ціну активів російського олігарха Івана Саввіді. Наприклад, ПрАТ «ПентоПак» затвердили та опублікували відповідний лот у системі «Прозорро» для продажу підприємства зі стартовою ціною 203,7 млн грн. 

13:05, Вчора
последние новости в Украине останні новини в Україні Суспільство

В Україні запустили сервіси для військових та правоохоронців – міністр МВС КлименкоВ Україні 7 травня запускають два сервіси для військовослужбовців та працівників органів системи МВС. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

09:30, Вчора
последние новости в Украине останні новини в Україні Суспільство

Завідувачу відділення однієї з лікарень Києва повідомили про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України. Про це повідомила Київська міська прокуратура.

7 травня, 16:10
последние новости в Украине останні новини в Україні Суспільство

Заступниця глави Міноборони України Катерина Чорногоренко пояснила, як працює та хто займається внесенням відомостей до реєстру військовозобов'язаних "Оберіг". Про це інформує suspilne.media.

6 травня, 21:03
последние новости в Украине останні новини в Україні Суспільство

Заступниця глави Міноборони України Катерина Чорногоренко пояснила, як працює та хто займається внесенням відомостей до реєстру військовозобов'язаних "Оберіг". Про це інформує suspilne.media.

6 травня, 21:01
последние новости в Украине останні новини в Україні Суспільство

Оскаржити висновок військово-лікарської комісії можна через комісії вищого порядку та суд. Про це заявила директор Департаменту охорони здоров’я міністерства оборони України Оксана Сухорукова в етері телемарафону.

6 травня, 18:37
последние новости в Украине останні новини в Україні Суспільство

Після рішення призупинити консульські послуги для українських чоловіків призовного віку з'явилася низка міфів щодо цього питання.

2 травня, 11:19
последние новости в Украине останні новини в Україні Суспільство

Радник керівника Офісу президента Сергій Лещенко заявив, без телемарафону виникне медіахаос, а спроби дискредитувати його – це частина російської пропаганди.

1 травня, 16:51
последние новости в Украине останні новини в Україні Суспільство

Вʼячеслав Штучний під час круглого столу «Про доступ журналістів до кулуарів Верховної Ради та відновлення онлайн-трансляцій засідань парламенту», зазначив, що в парламенті розробляється процес доступу журналістів та медіа до кулуарів Верховної Ради України.

1 травня, 13:29
Новини «Суспільство»
последние новости в Украине останні новини в Україні Суспільство

Боєць Іван Марковецький, позивний Аскольд 25 лютого 2022 р. добровільно вступив до лав 75 батальйону 102 бригади ТрО Івано-Франківщини. Майже рік воював на Запоріжжі та 26 квітня 2023 р. був важко поранений.

16:28, Вчора
последние новости в Украине останні новини в Україні Суспільство

Фондом державного майна України було затверджено стартову ціну активів російського олігарха Івана Саввіді. Наприклад, ПрАТ «ПентоПак» затвердили та опублікували відповідний лот у системі «Прозорро» для продажу підприємства зі стартовою ціною 203,7 млн грн. 

13:05, Вчора
последние новости в Украине останні новини в Україні Суспільство

В Україні запустили сервіси для військових та правоохоронців – міністр МВС КлименкоВ Україні 7 травня запускають два сервіси для військовослужбовців та працівників органів системи МВС. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

09:30, Вчора
последние новости в Украине останні новини в Україні Суспільство

Завідувачу відділення однієї з лікарень Києва повідомили про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України. Про це повідомила Київська міська прокуратура.

7 травня, 16:10