Що обіцяють відпочивальникам курорти України у сезон-2020

вт, 06/30/2020 - 16:59
последние новости в Украине останні новини в Україні

Через COVID-19 українці не можуть виїхати за кордон відпочивати. ASPI news дізналося, чого очікувати відпочивальникам на південних курортах України.

"Аскетичний" сервіс вітчизняних курортів тих, хто бував за кордоном, уже привабити не може - надто звикли до прибережних готелів Єгипту, ОАЕ чи Туреччини. Курортні осередки уже побачили значне скорочення кількості відпочивальників порівняно з минулим роком.

Серед переваг Півдня України перед зарубіжними курортами - лише транспортна доступність і відсутність мовного бар'єру. Однак українські автошляхи, сервіс у готелях і на пляжах та розваги не витримують порівняння з європейськими, єгипетськими чи турецькими. А ціни часом такі самі - а то й вищі.

Херсонщина

Херсонські підприємці в курортних містечках Залізний Порт, Арабатська стрілка, Скадовськ, Лазурне, Хорлів розраховували на те, що вони можуть отримати додаткових туристів - тих, які не поїхали на закордонні моря. І довгожданого підвищення якості сервісу на курортах українці у цьому році, схоже, так і не дочекаються. Як і слід було очікувати, грошовитих клієнтів, і то здебільшого на вихідні, отримують лише ті готельні заклади чи бази відпочинку, які здатні продавати не лише "море", а й харчування з "родзинкою", цікаві розваги і естетику та всі зручності на пляжах. Відпочинок у таких готелях - від 1500 гривень на добу за двомісний номер.

Бюджетних туристів теж дуже мало: карантин "з'їв" заощадження багатьох українців. Крім того, економ-відпочинку не вийде, якщо в курортному містечку ніде поїсти за розумну ціну чи купити продукти. У Залізному Порту, Лазурному, Приморському та на Арабатській стрілці обід у кафе на двох коштуватиме від 300 гривень. А мережевих супермаркетів, де можна придбати продукти, немає.

Тому економні відпочивальники, особливо з дітьми, більш охоче їдуть на мілководдя у Скадовськ - там і супермаркети з прийнятними цінами, і продуктові ринки. А на Арабатській стрілці та у Генічеську частина пансіонатів досі стоять законсервованими. А ті, що все ж ризикнули, - ціни не підвищують, тому що попит залишається низьким.

Відпочинок у Херсонській області дуже складно спланувати, - кажуть досвідчені туристи. В регіоні досі немає "зведеного" інтернет-порталу, де можна було б ознайомитися зі свіжою інформацією щодо туристичних маршрутів, готелів, закладів громадського харчування, актуальних цін тощо. Інформація в інтернеті є, однак її складно знайти. У цьому, схоже, ніхто в регіоні - ні бізнес, ані місцева влада, не зацікавлений. Виясняти все доводиться у телефонному режимі, витрачаючи на це багато зусиль і часу.

Ще одна цьогорічна тенденція - відпочивальники віддають перевагу поїздці на курорт не поїздом, а власним автотранспортом. Часто дві-три сім'ї об'єднують зусилля і приїжджають орендованим мікроавтобусом. У цій ситуації знову-таки виграли пансіонати, які пропонують великі парковки з цілодобовою охороною.

При цьому автотуристам радять добиратися до курортних містечок області виключно у світлий час доби. На порталі "Автострада" та в соцмережах водії попереджають, що дороги в незадовільному стані. Дорога до Нової Каховки "просто жах, повно ям і латок", а шляхи до курортних містечок часом як "пральна дошка", "напливами", а то й "гармошкою".

Що ж до залізничного сполучення, то на нічні поїзди квитки замовляти квитки вже слід заздалегідь, а загалом щорічного ажіотажу не спостерігається. 

Миколаївщина: в очікуванні "високого сезону"

У регіоні бази відпочинку заповнені відпочивальниками в середньому не більш як на 15 відсотків. У Коблево на липень заброньовано майже все, хоча вільні номери знайти все ж можна. А от у готелях та базах відпочинку на Кінбурнській косі, в Очакові та Рибаківці зробити бронь можна без проблем - навіть є з чого вибирати.

Щоправда, очікують, що в липні кількість відпочивальників збільшиться і що основний потік буде складатися з місцевих жителів та туристів з Одещини та Херсонщини. Дитячі заклади оздоровлення не відкриватимуться взагалі - їм невигідно відкриватися на місяць-півтора, навіть якщо 31 липня карантин буде знято.

Ціни на проживання трохи вищі, ніж торік. Стандартний двомісний номер у Коблево без харчування, але з холодильником, кондиціонером та телевізором можна зняти в діапазоні 1600-3200 гривень на добу. За люксовий номер у готелі на першій лінії доведеться віддати 2400-6000 гривень.

На Кінбурнській косі ціни дещо нижчі. Там можна зняти однокімнатний люкс за 1100 гривень. А в Рибаківці та Очакові можна орендувати будиночок або двомісний номер від 160 гривень за добу.

Комплексне харчування Кінбурнській косі при готелі може коштувати 350-400 гривень на людину за добу. В Очакові чи Рибаківці - від 200 гривень.

Тих, хто збирається їхати до миколаївських курортів власним автотранспортом, попереджаємо: дороги в області неремонтовані. А в середині липня дорогу на Очаків ремонтуватимуть капітально, що призведе до заторів і на дорогу витрачатиметься набагато більше часу, ніж планувалося.

Запорізька область

Заклади Бердянська вже підвищили ціни на проживання і харчування, хоча відпочивальників набагато менше, ніж у минулому сезоні. Найнижча ціна на номер "стандарт" - від 500 гривень на добу. 3-4-місні апартаменти в готелі коштують 3000-4500 гривень на добу.

Ціни на харчування у Бердянську традиційно найвищі серед курортів України. Наприклад, за вафельний стаканчик пломбіру доведеться викласти 40 гривень. Розваги теж "радують" астрономічними цінами - дитячий квиток в аквапарк коштує 430 гривень.

При цьому в Бердянську, як і раніше, економлять на транспорті між курортними закладами і самим містом. Маршрутки без кондиціонерів постійно переповнені, а таксі теж дороге - найкоротша поїздка обійдеться від 150 гривень.

Більш бюджетна Кирилівка може запропонувати проживання у стандартному номері готеля за 350 гривень на добу. Так само нижчі, ніж у Бердянську, вартість харчування і проживання. Підвищувати ціни тут поки що не наважуються - невідомо, що буде з пандемією, і чи поїдуть на курорти в середині липня - у серпні.

Донеччина

Якщо не лякає те, що Маріуполь - дуже близько до зони бойових дій, то на цьому курорті вам можуть запропонувати на кінець липня скромний двомісний номер від 300 гривень на добу. За  комфортабельний номер доведеться викласти від 1000 гривень. А от хороші апартаменти можна зняти мінімум за 550 гривень на добу.

У Мелекіному та на Білосарайській косі все вже заброньовано до кінця липня. За номер на комфортабельній віллі в Мелекіному просять від 800 гривень, на Білосарайській косі - від 500 гривень.

Раніше ASPI news повідомляло, що в Одесі стандартний номер можна зняти за 1500 гривень на добу. Двомісний номер економ-класу в місті коштуватиме 500-700 гривень на добу.

Також нагадаємо "виделку" цін на житло на Кінбурнській косі. Вартість оренди житла там коливається від 100 гривень за намет у кемпінгу до 2500 гривень на добу в апартаментах чи котеджі.

Всі головні новини з доставкою в Ваш месенджер Телеграм
2
последние новости в Украине останні новини в Україні Суспільство

Президент Володимир Зеленський у річницю катастрофи на Чорнобильській АЕС, яка сталася 26 квітня 1986 року, закликав світ чинити тиск на Росію, щоб забезпечити звільнення Запорізької АЕС від російських окупантів. Про це український лідер написав у Telegram.

13:24, Вчора
последние новости в Украине останні новини в Україні Суспільство

Голова Народної Ради протидії корупції та громадської експертизи влади Анатолій Буднік звернувся до правоохоронців з приводу державних закупівель медичного обладнання. 

25 квітня, 21:38
последние новости в Украине останні новини в Україні Суспільство

Українські чоловіки призовного віку (від 18 до 60 років) більше не зможуть отримувати паспорти за межами держави.

25 квітня, 15:11
последние новости в Украине останні новини в Україні Суспільство

В своєму відео-зверненні Голова Народної Ради протидії корупції та громадської експертизи влади Анатолій Буднік розповів, про випадок, що стався в лікарні міста Полтави, в якій він відвідував пораненого бійця. В цій лікарні Анатолій звернув увагу на нові меблі та запитав у головного лікаря з приводу з їх закупівель. 

25 квітня, 14:21
последние новости в Украине останні новини в Україні Суспільство

Верховна Рада України звернулась до парламентів та урядів іноземних держав, а також інших міжнародних інституцій та неурядових організацій з закликом посилити тиск на Російську Федерацію, щоб вона повернула в Україну усіх військовополонених та інших незаконно утримуваних у РФ українців, зокрема журналістів.

25 квітня, 09:56
последние новости в Украине останні новини в Україні Суспільство

У столиці України не дивлячись на війну продовжує діяти транспортна мафія. На папері вона надає послуги таксі та перевезення. Але на ділі займається незаконною евакуацією автомобілів, відвертим викраденням автівок та підозрілими перевезеннями. Назва цієї компанії у багатьох на слуху – "Експрес-Т".

20 квітня, 18:09
последние новости в Украине останні новини в Україні Суспільство

Мобілізація чоловіків, які знаходяться у місцях позбавлення волі, дозволить розв'язати одразу дві проблеми: перенавантаження в українських в'язницях та потребу української армії в поповненні бійцями.

19 квітня, 17:44
последние новости в Украине останні новини в Україні Суспільство

Сьогодні річницю свого створення відзначає найстаріша компанія в Україні «Київметробуд», якій виповнилося 75 років. Перша ділянка Київського метрополітену від станції «Вокзальна» до станції «Дніпро», яка складалась з 5 станцій, була збудована компанією «Київметробуд» та введена в експлуатацію 6 листопада 1960 року.

16 квітня, 20:07
последние новости в Украине останні новини в Україні Суспільство

Значна частина українських поліцейський наразі воює на фронті, або виконує завдання, які тим чи іншим чином пов'язані з обороною України.

13 квітня, 17:25
последние новости в Украине останні новини в Україні Суспільство

Сьогодні Васильківська громада віддала шану та провела у останній путь полеглого Героя — Скородумова Олега Васильовича, що загинув виконуючи бойове завдання на Донеччині. Прощання відбулося в парку воїнів-інтернаціоналістів Венеція.

12 квітня, 18:34
Новини «Суспільство»
последние новости в Украине останні новини в Україні Суспільство

Президент Володимир Зеленський у річницю катастрофи на Чорнобильській АЕС, яка сталася 26 квітня 1986 року, закликав світ чинити тиск на Росію, щоб забезпечити звільнення Запорізької АЕС від російських окупантів. Про це український лідер написав у Telegram.

13:24, Вчора
последние новости в Украине останні новини в Україні Суспільство

Голова Народної Ради протидії корупції та громадської експертизи влади Анатолій Буднік звернувся до правоохоронців з приводу державних закупівель медичного обладнання. 

25 квітня, 21:38
последние новости в Украине останні новини в Україні Суспільство

Українські чоловіки призовного віку (від 18 до 60 років) більше не зможуть отримувати паспорти за межами держави.

25 квітня, 15:11
последние новости в Украине останні новини в Україні Суспільство

В своєму відео-зверненні Голова Народної Ради протидії корупції та громадської експертизи влади Анатолій Буднік розповів, про випадок, що стався в лікарні міста Полтави, в якій він відвідував пораненого бійця. В цій лікарні Анатолій звернув увагу на нові меблі та запитав у головного лікаря з приводу з їх закупівель. 

25 квітня, 14:21