Андрій Богдан прокоментував останні скандали в офісі Зеленського та у фракції "Слуга народу"

чт, 09/10/2020 - 17:16
последние новости в Украине останні новини в Україні
Фото:
Володимир Гонтар / EPA / ТАСС

Ексглава Офісу президента Богдан перервав семимісячну мовчанку та дав більш ніж чотиригодинне інтерв’ю Дмитру Гордону. Які основні думки хотів донести адвокат Ігоря Коломойського до президента Володимира Зеленського, з’ясовувало ASPI news.

Під час бесіди Богдан згадав свою роботу з Миколою Азаровим, поділився враженнями про Петра Порошенка, згадав, як проходили президентські та парламентські вибори у 2019 році. Але головною тезою, котра пройшла крізь весь матеріал червоною ниткою, стала його словесна атака на чинного главу Офісу президента Андрія Єрмака.

Демонізація Єрмака

Так, розповідаючи про Порошенка, Богдан зауважив, що Петро Олексійович "реально дуже розумна людина" та "дуже досвідчений". Більш підготовленого політика ексглава ОП, за його зізнанням, навіть не знає. "Але він є абсолютним злом. Для мене це людина, яка дискредитує взагалі рух країни в Європу", – зазначив адвокат.

При цьому, він скептично ставиться до чисельних справ порушених проти п’ятого президента. "Всі ось ці економічні злочини – їх дуже складно розслідувати. Там всюди офшори, там міжнародна правова допомога... Тобто потрібен час. Але там є перспектива... А ось те, що зараз відбувається, – це, по-моєму, роздування рейтингу Петра Олексійовича".

Крім того, за даними Богдана, Порошенко періодично зустрічається з Єрмаком на території елітного магазину Sanahunt Luxury Department Store в центрі столиці. Тобто адвокат таким чином натякнув, що між п’ятим президентом та очільником ОП можуть існувати таємні угоди. "Деякі Telegram-канали, яким я довіряю, писали як мінімум про чотири таких зустрічей", – розповів Богдан.

На питання, чи вірить він, що історія з "вагнерівцями" відбулася саме так, як інтерпретує редактор Цензор.нет Юрій Бутусов, він відповів: "Я не вірю – я знаю, що було саме так. Бутусов правий на 100%". Тобто операцію було сплановано та проведено спільно з американськими спецслужбами, і коли трапився витік інформації, українська сторона остаточно втратила довіру колег з США.

Не забув Богдан і про підписання Єрмаком угоди про створення Координаційної ради в Мінську за участі представників України та фейкових республік "ЛДНР". "Є така стадія кримінального злочину – замах. Коли ти зробив все для того, щоб скоїти злочин, але від незалежних від тебе причин він не був вчинений. Ось там один чиновник підписав якісь домовленості, не маючи на це права. Про створення якоїсь переговорної групи між Україною та "ЛНР" і "ДНР". Не будучи при цьому ні в статусі дипломата, не маючи ніяких директив. Хоча злочин не було здійснено до кінця. Цю переговорну групу не так і створили".

"Ми якось відразу не сподобалися один одному, – розказав адвокат. – Мені не подобаються чоловіки з котячими повадками". Хоча й заперечив, що має будь-яке відношення до "плівок Єрмака".

Також Богдан заперечив наявність у чинного глави ОП якихось видатних організаторських здібностей. "Він зручний. Як сказав один мій товариш, він зручний, як італійські туфлі. Він не приносить погані новини, він не ставить складних питань, він завжди м'який, добрий і каже хороші слова. Ось цей ефект теплої ванни, коли все навколо добре, тому що тобі кажуть, що навколо все добре, – зазначив він. – Мені шкода цю людину. Тому що він взагалі не розуміє, де він, і що з ним відбувається".

Зеленський та Брєжнєв

Андрій Йосипович випнув власні досягнення та всіляко схвалював роботу людей в команді президента, до призначення яких він мав безпосереднє відношення – Кирила Тимошенка, та експрем’єра Олексія Гончарука.

В уряді Гончарука, на думку адвоката, "зовсім не було корупції". "Гончарук точно знає, куди і як рухатися. Але знаєш, знань мало - потрібен досвід. А у Володимира Олександровича немає ні знань, ні досвіду. І в його оточенні на сьогоднішній день немає нікого, у кого є або знання, або досвід. Швидше навпаки: з'явилися персонажі, у яких залишився лише негативний досвід. Вони вміють розвалювати – бачити вони не вміють, – сказав Богдан. – Повертаючись до Гончарука: в цьому Кабміні не було ставлеників жодного олігарха".

"Тимошенко я привів в команду, – продовжив адвокат. – Він експерт медіаринку. Ну, без нього ми б не впоралися в усіх виборчих кампаніях. Дивись, коли був Кирило, відповідав за інформаційну політику, то президент був живий, веселий, свій хлопець. А зараз Кирила відсунули, і там прийшли такі ... аферисти медіаринку.  Володимир Олександрович зараз бронзовий… Вони не просто його наживо зализали до бронзового кольору, а зробили з нього якогось Брежнєва".

Верх непрофесійності

На противагу власним, як йому здається, досягненням, Богдан піддав нищівній критиці роботу нинішньої владної команди. Окрема порція тролінгу призначалася для депутата з фракції "Слуга народу" Миколи Тищенка.

Очільник СБУ Іван Баканов знаходиться не на своєму місці, вважає адвокат. "Служба наразі займається всім, чим хочеш, тільки не безпекою, – сказав він. – Володимиру Олександровичу взагалі треба починати чухати голову, тому що все може погано закінчитися… Я Володимиру Олександровичу говорив 20 разів. Керівник СБУ не літає за кордон. Взагалі не літає. Чи не їздить відпочивати. Бо якщо вкрадуть, підсипають наркотики, підкладуть якусь свиню. Якщо щось трапиться, то він стане залежним від професійних спецслужб інших країн. Це носій інформації. Я розумію, що Іван Геннадійович, напевно, не дуже, там, цінний носій інформації, але в будь-якому випадку це небезпека. Ці правила – непорушні. Це правила дипломатії, це правила спецслужб, це правила економіки. Вони не знають цих правил А пояснити нема кому. І вони не думають, не вважають, що роблять щось погане. Вони не хочуть створити проблеми, але просто нерозуміння процесів їх створює".

На питання, хто має найбільший вплив на президента, Богдан відповів з гумором: "Народний депутат Микола Тищенко". Ще в грудні 2019-го року дуже активно обговорювалося в ОП – і Володимир Олександрович, в принципі, з цим погоджувався –Давида Арахамію, главу фракції "Слуга народу", якого привів я в нашу команду ... поміняти на Миколу Тищенка".

"Тищенко – це та людина, яка не просто моральний авторитет, а й, знаєш, візіонер. Він користується довірою суспільства , менеджменту ОП і самого президента. Дивись: він досить розумний хлопець. Ну, як для Офісу Президента. На етерах він постійно з'являється. Чиновників з ОП там немає. Вони виставляють в етери найрозумнішого з них", – продовжив жартувати Богдан.

Перестороги президенту

Нарешті, Богдан передав своєрідне вітання президенту. Він схвально висловився про його людські якості, тобто мости остаточно не спалив, проте вказав на помилки та застеріг Зеленського на майбутнє.

Говорячи про позитивні сторони Зеленського, Богдан сказав, що вважає президента "найсильнішим продюсером, сценаристом, актором у всьому СНД, колишньому СРСР". Проте у нього бракує знань та досвіду державного управління. "Він взагалі не розуміє, що навколо нього відбувається. Мало того, його слабкість в тому, що він замикається на якійсь кількості людей і слухає тільки їх. Він хоче чути лише про хороше. Коли він чує якусь проблематику, він, як черепашка, закривається: "Я в будиночку. Немає у нас проблем".

"Влада з'їдає Володимира Олександровича. Він фізіологічно змінився. Ти просто порівняй. Людина була веселою, легкою, красивою, гострою, енергетичною. Багато жартував. А наразі на нього дивитися боляче. Я не розумію, що він каже. Він не розуміє, що він говорить. Сіре обличчя. Він втомлений. Постійно в якийсь депресії. Він весь час нервує. Він дзвонить депутатам, погрожує".

Богдан прогнозує "тотальний програш" партії "Слуга народу"  на місцевих виборах. "Це не те, що я щось говорю – це те, що вони точно знають. Вони наразі розглядають можливість перенесення, скасування місцевих виборів. Як діти малі, вони всерйоз про це говорять… Але це неможливо. Що для цього потрібно? Рішення РНБО, надзвичайна ситуація, голосування у Верховній Раді. Ви зможете пройти цей алгоритм дій? Надзвичайна ситуація в зв'язку з коронавірусом? А чого ви не ввели надзвичайний ситуацію навесні? "

Пояснюючи причини інтерв’ю, Андрій Богдан, заявив, що  хоче передати меседж політикам, чиновникам, суспільству: у нас реально все йде в неправильному напрямку. У нас реально будуть проблеми. Бо будь-яка наступна революція буде пов'язана з територіальними втратами.

"Я депутатам хочу передати, що якщо ви будете сліпо виконувати волю ідіотів, які не Володимира Олександровича ... Він моральний авторитет, але йому вбивають у вуха повний ідіотизм. Якщо ви будете сліпо виконувати волю ідіотів, то дуже скоро в ваших обласних і районних центрах вас битимуть. І дітей, і членів сім'ї вашої будуть морально тероризувати. І якщо ви в це не вірите, то підіть у професійних депутатів, які не перше скликання працюють, запитаєте. Вони вам розкажуть, як жити в такому середовищі. Володимире Олександровичу, я розумію – складні слова ви не почуєте. Поки ще не пізно нам зробити зупинку, прокиньтеся, будь ласка. Дуже вас прошу", – завершив  розповідь Богдан.
 

Всі головні новини з доставкою в Ваш месенджер Телеграм
2
последние новости в Украине останні новини в Україні Політика

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба подякував США за схвалення нової допомоги, проте заявив, що Заходу слід визнати, що "ера миру в Європі закінчилася". Києву неминуче знадобиться додаткова допомога для боротьби із російським повномасштабним вторгненням.

10:34, Сьогодні
последние новости в Украине останні новини в Україні Політика

Радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван визнав, що ЗСУ втратили частину територій на сході, зокрема, Авдіївку через затримку зі схваленням допомоги Україні.

10:05, Сьогодні
последние новости в Украине останні новини в Україні Політика

Володимир Путін може закінчити війну в Україні за п'ять хвилин - одним телефонним дзвінком очільнику Міноборони РФ Сергію Шойгу.

09:13, Сьогодні
последние новости в Украине останні новини в Україні Політика

Минулої ночі Україна застосувала ракети дальнього радіуса дії ATACMS, які були доставлені їй ще в березні в межах допомоги від США. Про це повідомив представник Пентагону Чарлі Дієць агентству "Голос Америки".

08:36, Сьогодні
последние новости в Украине останні новини в Україні Політика

США не оголошували про передачу Україні далекобійних ракет ATACMS на прохання української сторони. Про це під час брифінгу заявив заступник речника Держдепу США Ведант Пател.

23:25, Вчора
последние новости в Украине останні новини в Україні Політика

Сполучені Штати таємно поставили Україні ракети дальнього радіуса дії ATACMS протягом останніх тижнів. Про це в середу, 24 квітня, повідомило агентство Reuters із посиланням на неназваного американського чиновника.

19:54, Вчора
последние новости в Украине останні новини в Україні Політика

Президент США Джо Байден заявив, що першу партію допомоги Україні у рамках щойно підписаного закону про додаткове фінансування відправлять "вже у найближчі години", очільник Білого дому перерахував, що буде входити у цей пакет.

19:11, Вчора
последние новости в Украине останні новини в Україні Політика

Україна отримала від США понад 100 тактичних балістичних ракет ATACMS більшого радіуса дії. Про це напередодні повідомила газета The New York Times.

17:56, Вчора
последние новости в Украине останні новини в Україні Політика

Прем’єр-міністр Британії Ріші Сунак та канцлер Німеччини Олаф Шольц на спільній зустрічі обговорили подальшу співпрацю для підтримки України.

15:52, Вчора
Новини «Політика»
последние новости в Украине останні новини в Україні Політика

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба подякував США за схвалення нової допомоги, проте заявив, що Заходу слід визнати, що "ера миру в Європі закінчилася". Києву неминуче знадобиться додаткова допомога для боротьби із російським повномасштабним вторгненням.

10:34, Сьогодні
последние новости в Украине останні новини в Україні Політика

Радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван визнав, що ЗСУ втратили частину територій на сході, зокрема, Авдіївку через затримку зі схваленням допомоги Україні.

10:05, Сьогодні
последние новости в Украине останні новини в Україні Політика

Володимир Путін може закінчити війну в Україні за п'ять хвилин - одним телефонним дзвінком очільнику Міноборони РФ Сергію Шойгу.

09:13, Сьогодні
последние новости в Украине останні новини в Україні Політика

Минулої ночі Україна застосувала ракети дальнього радіуса дії ATACMS, які були доставлені їй ще в березні в межах допомоги від США. Про це повідомив представник Пентагону Чарлі Дієць агентству "Голос Америки".

08:36, Сьогодні