Російські паспорти та співпраця з РФ. РНБО ігнорує підривну діяльність родини Євтягіних

пт, 08/30/2024 - 12:15
последние новости в Украине останні новини в Україні

Санкції РНБО щодо громадян і юридичних осіб РФ почали вводитися в Україні починаючи з березня 2014 року. Станом на червень 2023 року до санкційних переліків Ради національної безпеки та оборони України було включено 8919 фізичних осіб та 5755 компаній.

Незважаючи на те, що ця кількість постійно зростає, деякі громадяни РФ не тільки продовжують спокійно перебувати на території України, а і вести бізнес, підриваючи обороноздатність нашої країни.

Указом Президента України від 23 грудня 2023 року № 851/2023 введено в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України «Про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)» щодо ряду юридичних та фізичних осіб. Серед інших, під санкції потрапив Євтягін Сергій Федорович, 01.11.1968 р.н., громадянин України та громадянин Російської Федерації. А також підконтрольне йому підприємство – ТОВ «Торговий дім Фаворит Груп», яке зареєстровано на тимчасово окупованій території Донецької області в місті Єнакієве.

Станом на сьогодні Сергій Євтягін перебуває за межами України. Втім, його дружина та син, які також активно співпрацюють з країною-агресором і мають громадянство РФ, під санкції РНБО з невідомих причин не потрапили… Журналістам з власних джерел стало відомо, що наразі Сергій Євтягін намагається корумпувати відповідні державні структури та зняти з себе санкції достроково. Є причини припускати - таким саме методом Євтягін-старший спромігся того, що санкції на членів його родини та їх бізнес накладено не було. Поки що.

У розпорядженні журналістів опинилися фото документів дружини та сина Сергія Євтягіна – Євтягіної Інни Миколаївни 14.02.1969 р.н. та Євтягіна Сергія Сергійовича 28.07.1988 р.н.

Всі три паспорти громадян РФ отримані після окупації Криму в містах півострова.

Проте, ці документи – не єдине, що пов’язує родину Євтягіних з країною-агресором.

За даними РНБО, з початку повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України, громадяни нашої держави Сергій Федорович Євтягін, Інна Миколаївна Євтягіна та Сергій Сергійович Євтягін «всупереч інтересам України, територіальної цілісності та незалежності нашої держави, з корисних мотивів в інтересах держави агресора російської федерації, на постійній та платній основі співпрацювали та продовжують станом на сьогодні співпрацювати із російськими спецслужбами, військовими, приватним бізнесом та кримінальним миром російсько федерації».

За даними відомства, родина відшуковує і передає секретну інформацію Міноборони, Головного управління розвідки та Національної академії Сухопутних військ ім. Сагайдачного про військово-політичну ситуацію в країні, повідомляють російьким кураторам про діяльність стратегічно важливих об'єктів ВПК та захисні заходи, що вживаються Силами оборони України для відсічення озброєної агресії російської федерації.

При цьому зазначені особи здійснюють на території України підприємницьку діяльність, яка безпосередньо пов’язана з їх бізнесом на території РФ та на тимчасово окупованих територіях Донецької області та Автономної Республіки Крим, тим самим фінансуючи збройну агресію РФ.

За даними РНБО, Сергій Федорович та Інна Миколаївна Євтягіни з початком повномасштабного вторгнення постійно здійснюють виїзди за межі України з метою планування та проведення подальшої підривної діяльності на користь країни-агресора. Зокрема, Інна Миколаївна перетинала кордон України 13 разів у період січень 2022- лютий 2023, її чоловік у той самий період - 15 разів.

На початку повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України, підприємства Інни Євтягіної, розташовані в Київській області, здійснювали діяльність для відмивання коштів та фінансування збройної агресії проти України, забезпечували російських загарбників провізією, харчуванням та паливом зі своїх складів ГСМ, тим самим надаючи можливість російським військовим продовжувати наступ в напрямку Києва.

Станом на 10.02.2023 року Інна, син та батько Євтягіни перетнули кордон України у напрямку Угорщини (є інформація, що наразі родина перебуває на території Польщі), з метою проведення подальшої підривної діяльності та здійснення поточного фінансування, направленого на подальшу ескалацію збройної агресії РФ.

Євтягін Сергій Федорович

Отже, Сергій Євтягін-старший – уродженець м. Вуглегірськ Донецької області.

Він колишній депутат Єнакіївської міської ради від нині забороненої Партії регіонів. Сергій Євтягін є користувачем російської соцмережі «ВКонтакте», забороненої в Україні. Станом на 2019 рік Сергій Євтягін був власником компанії «Акцент-центр» у Києві. За даними про цю компанію, тоді він був зареєстрований у місті Вуглегірськ, що у Бахмутському районі Донецької області. Цей населений пункт уже на той час перебував в окупації. Наразі власником «Акцент-центра» є інша особа, і зареєстровано компанію за іншою адресою.

За даними регіональних ЗМІ, Євтягін є власником нелегальних копанок у селищах Булавинка та Ольховатка Донецької області. Місцеві мешканці називають його зятем кримінального авторитету з Єнакієвого, також вони кажуть, що Євтягін фінансував будівництво центрального храму УПЦ МП у Вуглегірську вже після окупації міста. Втім, ці дані не можна вважати офіційними, тож перейдемо до фактів.

Євтягін Сергій Федорович є засновником семи підприємств. Це Фермерське господарство «Максим» (Броварський район Київської області), ПП «Промекоінвест» (Дніпро), ТОВ «Торговий дім Фаворит груп» (Тростянець, Сумська область), ТОВ «Акцент-Центр» (Київ), ТОВ «Сигма Си» (Єнакієво, Донецька область), ТОВ «Бізнес Лекс Плюс» (Київ), ТОВ «Фінансовий сервісний центр» (Київ) та ТОВ «УТК №1» (Київ). Також Євтягін є бенефіціаром ТОВ «Фінансова компанія «Стимул» (Київ).

Проаналізувавши інформацію з відкритих реєстрів стало відомо, що Євтягін С.Ф. має зв’язки та веде підприємницьку діяльність на окупованій території т.зв. «ДНР». Згідно «Единого государственного реестра юридических лиц» Євтягін С.Ф. є засновником ООО «Торговый дом Фаворит групп» (основним видом діяльності є оптова торгівля). Крім того встановлено, що на території Сумської області функціонує юридична особа з аналогічною назвою - ТОВ «Торговий дім Фаворит груп», Євтягін С.Ф. також був засновником вищевказаної юридичної особи. Зараз засновником та уповноваженою особою є «земляк» Євтягіна, уродженець м. Вуглегорськ Донецької області  Губарев Віктор Васильйович, 23.07.1984 р.н. Є підстави вважати, що Євтягін С.Ф. і досі контролює ТОВ «ТД Фаворит груп» (м. Тростянець, Сумська обл.).

До 2017 року директором ТОВ «Торговий дім Фаворит груп» був Шевченко Олексій Володимирович, 06.04.1981 р.н., станом на 2023 рік вищевказана особа є директором ООО «Торговый дом Фаворит групп» (ДНР). Шевченко Олексій Володимирович, уродженець м. Єнакієве Донецької області, веде підприємницьку діяльність на окупованих територіях, 17.01.2023 зареєстрував себе як «индивидуальный предриниматель» та є директором ООО «СК Русич» та ООО «Торговый дом фаворит групп». Засновником ООО «СК Русич» є мати Євтягіна С.Ф. – Євтягіна Тетяна Іванівна 05.09.1944 р.н. Згідно з дописів у соцмережі, жінка підтримує політику держави-агресора.

Євтягіна Інна Миколаївна

Дружина Сергія Євтягіна-старшого Інна зареєстрована як Фізична особа підприємець (вид діяльності – роздрібна торгівля поза магазинами). Вона володіє 2,5 га землі у Бучанському районі Київської області (право власності було набуто 22.07.2021 року). Інна Євтягіна має корпоративні права на три підприємства – ТОВ «Амтек Трейд» (зареєстровано у Києві в 2015 році), ТОВ «Украгро-Інвест ЛТД» (зареєстровано у Броварському районі Київської області у 2016 році) та ТОВ «АВС Продакт» (зареєстровано у столиці у 2016 році). Вид діяльності підприємств - оптова торгівля м'ясом і м'ясними продуктами, вирощування зернових та технічних культур.

Інна Євтягіна зареєстрована як приватний підприємець на території РФ. Згідно відкритих реєстрів, Євтягіна І.М. веде підприємницьку діяльність на тимчасово окупованій території АР Крим, зокрема є директором та засновником ООО «Коктебельский прибой» (Феодосія). Вищевказаним Указом Президента України від 23 грудня 2023 року № 851/2023 на дане підприємство також накладено санкції. Втім, не на Інну Євтягіну персонально, а лише на її компанію.

Євтягін Сергій Сергійович

Сергій Євтягін-молодший є власником ООО «Фуд Подакт» (м. Батайськ Ростовської області РФ) та ООО «Крымский вино-водочный холдинг» (смт. Червоногвардійське, окупований Крим).

Сергій Сергійович також є керівником та бенефіціаром ООО «Панорама» (зареєстрованому у місті Сочі РФ). Співвласник компанії – його дружина Євтягіна Олена Анатоліївна, 09.03.1986 р.н,, також вона є співзасновником вищезгаданого ООО «Крымский вино-водочный холдинг». Олена Євтягіна є власником інших компаній, зареєстрованих на окупованих територіях та в Росії. Вона також має паспорт громадянина РФ.

Євтягіна Владислава Сергіївна

Євтягіна В.С. 15.02.2000 р.н.  – донька Сергія Євтягіна-старшого є засновником та бенефіціаром (50%) ТОВ «ШАХТА ПЕТРІВСЬКА», зареєстрованого в Харкові. За сімейною традицією, Владислава Євтягіна також має паспорт РФ. Донька Сергія Євтягіна як мінімум двічі привертала увагу ЗМІ. Як класичний представник «золотої молоді», у 2019 та 2023 роках вона була учасником резонансних ДТП в столиці.

За даними журналістів, в одній з пригод дівчина була в стані алкогольного сп’яніння, а в іншій спричинила аварію за участі восьми авто. Примітно, що батько Владислави Сергій Євтягін неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності за скоєння правопорушення, передбаченого ч. 1 ст.122 КУпАП «Перевищення водіями т\з встановлених обмежень шв. руху та порушення інших ПДР».

Родина Євтягіних також фігурує у базі даних центру «Миротворець». Зокрема, сам Сергій Євтягін-старший, його син та дружина.

Незважаючи на санкції, Сергій Євтягін-старший продовжує вести бізнес в Україні. Зокрема, згідно даних відкритих реєстрів, він є діючим засновником двох компаній, зареєстрованих на підконтрольній Україні території. Це фермерське господарство «МАКСИМ» в Броварському районі та ТОВ «БІЗНЕС ЛЕКС ЛЮКС» в Києві. Крім того, на тимчасово окупованій території т.зв «ДНР» (м. Єнакієво) успішно функціонує його  компанія ТОВ «СИГМА СИ». Не варто забувати про ТОВ «Торговий дом Фаворит груп» (на Сумщині) і його «клона» в «ДНР», про що йшлося вище. Вищезазначені підприємства досі успішно функціонують, тож виникають питання: чи є санкції РНБО ефективними щодо Сергія Євтягіна-старшого?

Джерела в РНБО повідомляють, що наразі і син, і дружина Євтягіна фігурують у ще не затверджених санкційних списках. Так чому санкції на Інну Євтягіну та Сергія Євтягіна-молодшого досі не накладено? Сергій Євтягін-молодший, колишній співробітник СБУ, використовує власні зв’язки задля уникнення цього. Чимало тому сприяє і Євтягін-старший, який, як зазначалося вище, використовує з даною метою матеріальний ресурс.

Складається враження, що правоохоронні органи просто ігнорують протиправну діяльність родини Євтягіних, закриваючи очі на той факт, що відверті сепаратисти та зрадники держави спокійно ведуть підприємницьку та господарську діяльність на території України…Втім, рішення про накладення санкцій щодо Інни Євтягіної та Сергія Євтягіна-молодшого та їх бізнесів має бути прийняте терміново. Це, без перебільшення, питання національної безпеки.

Всі головні новини з доставкою в Ваш месенджер Телеграм
2
последние новости в Украине останні новини в Україні Суспільство

Молодша сестра Дмитра Коцюбайла, Олександра, підписала контракт з 1-м окремим штурмовим батальйоном імені свого брата, "Вовки Да Вінчі". Про це повідомила журналістка видання "Цензор" Віолетта Кірток.

17:53, Вчора
последние новости в Украине останні новини в Україні Суспільство

Начальник поліції Полтавщини, Євген Рогачов повідомляє: «Працівники районних органів поліції Полтавщини минулої доби перевірили близько 460 транспортних засобів та 419 осіб. Вдячні громадянам за розуміння та співпрацю! Слава Україні!».

11 вересня, 11:42
последние новости в Украине останні новини в Україні Суспільство

Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький заявив, що українські агровиробники можуть забезпечити до 95% потреб у продовольстві українських сил оборони. Про це він сказав під час FOOD SUPPLY FORUM,  на якому презентували нову модель постачання харчування для ЗСУ на 2025 рік.

10 вересня, 20:36
последние новости в Украине останні новини в Україні Суспільство

У мобільному телефоні фігуранта виявлено листування у месенджері Telegram, де чоловік звітував про підпал релейної шафи, за що мав отримати грошову винагороду від ворога.

9 вересня, 15:32
последние новости в Украине останні новини в Україні Суспільство

Комплексна методика вивчення англійської мови дітьми передбачає в основному формат ігор, щоб дитині було легко освоїти матеріал і при цьому виключити заучування. Дитина легко може навчитися писати, розмовляти, читати і формувати речення зі словами, пояснюючи ті чи інші ситуації.

9 вересня, 14:27
последние новости в Украине останні новини в Україні Суспільство

Український військовий Антон з позивним «Меч» представив свою власну книгу на KYIV BOOK FEST. Антон «Меч» є справжнім патріотом, лідером Майдану та відважним воїном, що обороняє країну на сході від початку бойових дій у 2014.

9 вересня, 13:12
последние новости в Украине останні новини в Україні Суспільство

Третього вересня дві ракети влучили по території навчального закладу в Полтаві. Про трагічні наслідки катастрофи розповіли на брифінгу в Полтавській ОВА.

5 вересня, 13:04
последние новости в Украине останні новини в Україні Суспільство

«Просимо громаду достойно провести останнім земним шляхом нашого Захисника. У віці 48 років назавжди приєднався до безсмертного Небесного війська мужній Захисник - Шерстюк Андрій Дмитрович», - мер Василькова, Наталія Баласинович.

4 вересня, 13:38
последние новости в Украине останні новини в Україні Суспільство

«Працівники районних органів поліції Полтавщини минулої доби перевірили близько 670 транспортних засобів та 449 осіб», - повідомляє начальник поліції Полтавщини Євген Рогачов. 

4 вересня, 12:35
последние новости в Украине останні новини в Україні Суспільство

У Полтавській області з 4 вересня оголошено триденну жалобу в пам'ять про загиблих внаслідок сьогоднішнього російського удару по учбовому закладу Полтави. Про це повідомив голова ОВА Філіп Пронін у Telegram.

3 вересня, 19:31
Новини «Суспільство»
последние новости в Украине останні новини в Україні Суспільство

Молодша сестра Дмитра Коцюбайла, Олександра, підписала контракт з 1-м окремим штурмовим батальйоном імені свого брата, "Вовки Да Вінчі". Про це повідомила журналістка видання "Цензор" Віолетта Кірток.

17:53, Вчора
последние новости в Украине останні новини в Україні Суспільство

Начальник поліції Полтавщини, Євген Рогачов повідомляє: «Працівники районних органів поліції Полтавщини минулої доби перевірили близько 460 транспортних засобів та 419 осіб. Вдячні громадянам за розуміння та співпрацю! Слава Україні!».

11 вересня, 11:42
последние новости в Украине останні новини в Україні Суспільство

Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький заявив, що українські агровиробники можуть забезпечити до 95% потреб у продовольстві українських сил оборони. Про це він сказав під час FOOD SUPPLY FORUM,  на якому презентували нову модель постачання харчування для ЗСУ на 2025 рік.

10 вересня, 20:36
последние новости в Украине останні новини в Україні Суспільство

У мобільному телефоні фігуранта виявлено листування у месенджері Telegram, де чоловік звітував про підпал релейної шафи, за що мав отримати грошову винагороду від ворога.

9 вересня, 15:32