Сьогодні вранці: календар, гороскоп, прикмети

вт, 11/19/2019 - 09:15
последние новости в Украине останні новини в Україні
  • Свята України.


День склороба

День працівників скляної промисловості в Україні відзначається порівняно недавно. Це свято було засновано Указом Президента України № 1417/2003 від 09.12.2003 року. Варто відзначити, що дата невипадкова – в цей день народився видатний вчений Михайло Ломоносов. Відомо, що саме його заслугою стало хімічне виробництво скла глазурі, порцеляни. Історія виникнення скляної справи на українських землях бере свій початок з XVII століття, коли на Чернігівщині з'явилися перші скловарні майстерні. Вони мали назву – гути, а працівники, відповідно, гутники. Вироби, вироблені на цих фабриках, продавалися на ринках і ярмарках всіх тоді великих міст. І поступово скляна справа розвивалася і набирала все більших масштабів.

День працівників метеорологічної служби

Раніше це свято мало назву "професійний день синоптиків". Державна гідрометеорологічна служба налічує понад 1000 пунктів спостереження за водними об'єктами і нестабільним останнім часом станом атмосфери.

  • Історичні події та дати.


19 листопада 2004 р. в «Будинку з химерами» на вул. Банковій, 10 відбулося урочисте відкриття музейно-культурного центру «Шедеври мистецтва України». «Дім з химерами» - одна з головних архітектурних пам'яток України ХХ ст. Він був побудований в 1901-1903 рр. за проєктом відомого київського архітектора Владислава Городецького. Незвичайні скульптурні прикраси у вигляді химер і різні тварин, що прикрашають фасад і внутрішнє оздоблення, за власними ескізами виконав скульптор Еліо Саля.

19 листопада 1997 р. з космодрому на мисі Канаверал на борту космічного корабля «Колумбія» стартувала експедиція, участь в якій брав і перший космонавт незалежної України Леонід Каденюк. Разом з українцем на борту космічного корабля знаходилися американські і японські астронавти. Політ тривав до 5 грудня.

  • Дні народжень та іменини

19 листопада 1919 року в польському селі Петруша Воля в простій українській родині Михайла Когута народився син Петро, видатний поет лемків, громадський діяч, публіцист, розвідник, організатор капели «Лемковина».

19 листопада 1711 - Михайло Ломоносов, перший російський вчений-природознавець світового значення.

19 листопада 1839 р. – Еміль Шкода, чеський інженер, підприємець, засновник машинобудівного заводу "Škoda".

19 листопада 1917 -Індіра Ганді, індійський політик, прем'єр-міністр (з 1966).

Іменини 19 листопада святкують: Микола, Віктор, Василь, Павло, Анатолій, Олександра, Костянтин, Григорій.

• Народний календар

19 листопада 2019 року відзначається пам'ять святителя Павла Сповідника, який був єпископом в Малій Азії. У той час іконоборці вели люту боротьбу проти християнських святинь. Виступивши на захист віри, Павло, а разом з ним святий Феофілакт, піддався переслідуванням і гонінням.
Павло Сповідник особливо шанується нарівні з двома іншими святими в цьому лику — Василем Сповідником і Максимом Сповідником. До святих, що прославляються в лику Сповідника, зараховувалися ті, хто відкрито сповідував християнську віру під час гонінь, і сам був женемо, але не зазнав мученицької смерті.



• Народні прикмети

Льодоставом Павла прозвали тому, що вважали: в його день воду в річках і озерах сковує льодом. У зв'язку з цим селяни починали готуватися до підльодного лову — діставали снасті, оглядали їх, лагодити, якщо потрібно. По льоду на річках судили про майбутній врожай: "якщо лід грудьми-то і хліба будуть купи. Якщо гладко — то і хліба буде гладко».

Якщо на Павла випадав сніг, це віщувало снігову зиму. Безвітряна погода говорила про те, що потрібно чекати швидких морозів.

Деякі передбачення робили, спостерігаючи за тваринами. Господарі помічали: якщо у коней в цей день хороший апетит, то і взимку вони боліти не будуть, а якщо корова дає багато молока, то хороші надої будуть як мінімум до весни.


• Гороскоп на 19 листопада



Овен

Овнам протягом цього дня слід утриматися від пафосу. Овнам похилого віку слід тримати ноги в теплі та рідше думати про неприємне.

Бик

Деякі Тельці в цей день стануть свідками сенсаційних подій. Можливо, мова про унікальне природне явище, яке варто зобразити у вигляді фото і відеофайлів. Не виключені візити людей, яких довгий час не бачили.

Близнюки

Близнюкам 19 листопада рекомендується всіляко боротися з природним роздвоєнням особистості. Не дозволяйте, щоб «темна сторона» взяла верх над розумом.

Рак

Проблеми не виключені у фінансових і професійних справах. Можливо, розмір отриманої премії буде трохи нижче, ніж припускали. Не виключені сварки з начальством.

Лев

Леви найімовірніше проведуть 19 листопада 2019 понад емоційно. День підходить для дружніх зустрічей, дистанційних переговорів і для укладення угод купівлі-продажу нерухомості.

Діва

У Дів цей день, скоріш за все, пройде без неприємних сюрпризів. Слідкуйте за раціоном і уникайте надмірних навантажень.

Терези

Ваги 19 листопада 2019 року будуть зосереджені на вирішенні якихось вузьких завдань тим, хто втомився від суєти, буде корисно провести вечір цього дня в затишному притулкові (наприклад, в улюбленому кафе або в гостях у старшого родича).

Скорпіон

Багатьом Скорпіонам сьогодні будуть притаманний підвищений альтруїзм. День вдалий для експериментів у фінансових і професійних справах. Можливо, вдасться знайти додаткове джерело доходів або зробити вигідне придбання.

Стрілець

Стрільцям не слід вішати ніс, навіть якщо цей день змусить неабияк похвилюватися. Вірте, що всі неприємності неодмінно пройдуть. Вони усунуться набагато швидше, якщо скористатися потрібними зв'язками або звернутися за допомогою до близьких.

Козоріг

Залишайтеся самі собою, і тоді з'явиться шанс зав'язати кілька корисних знайомств. Тим, хто шукає любов, вдасться позбутися самотності, зустрівши практично ідеального партнера для відносин.

Водолій

У Водоліїв цей день обіцяє пройти досить легко. Все, що значилося в списку першорядних завдань, буде втілено, причому без будь-яких зусиль.

Риби

Риби в цей день можуть показати непогані результати в професійних справах. Важливо не відволікатися на розв'язання чиїхось проблем і на порожні розмови з колегами. Передбачається чимало цікавих знайомств (можливо, з відтінком романтики).


• Місячний гороскоп.

19 листопада 2019 року, 23-й місячний день. Місяць в знаку Лев 15°36'.
Сила Місяця: середня.
Місячний день почався в понеділок 18 листопада 2019 року о 21:26 і закінчиться у вівторок 19 листопада 2019 року о 22:44.
Захід Місяця о 13:16. Схід Місяця о 22:44.
23-й день дуже вдалий для закінчення будь-якої справи, будь-якого підприємства, яке буде не тільки результативним, але і принесе з собою шану і славу, популярність і добробут. Однак будь-які нові справи починати не можна, вони будуть безглузді та марні.
Дитина, що народилася в цей день, не буде відрізнятися красою, тому багато в його житті буде залежати від отримання знань і людської доброти.
Хвороби цього дня — тривалі, а сни — пусті.



Нумерологія: число дня – 15
Літотерапія: камінь дня – раухтопаз, чорний нефрит
Колір дня: рубіново-червоний і молочно-рожевий
Талісман дня: спис і рукавички.


 

Всі головні новини з доставкою в Ваш месенджер Телеграм
2
последние новости в Украине останні новини в Україні Суспільство

Сьогодні річницю свого створення відзначає найстаріша компанія в Україні «Київметробуд», якій виповнилося 75 років. Перша ділянка Київського метрополітену від станції «Вокзальна» до станції «Дніпро», яка складалась з 5 станцій, була збудована компанією «Київметробуд» та введена в експлуатацію 6 листопада 1960 року.

16 квітня, 20:07
последние новости в Украине останні новини в Україні Суспільство

Значна частина українських поліцейський наразі воює на фронті, або виконує завдання, які тим чи іншим чином пов'язані з обороною України.

13 квітня, 17:25
последние новости в Украине останні новини в Україні Суспільство

Сьогодні Васильківська громада віддала шану та провела у останній путь полеглого Героя — Скородумова Олега Васильовича, що загинув виконуючи бойове завдання на Донеччині. Прощання відбулося в парку воїнів-інтернаціоналістів Венеція.

12 квітня, 18:34
последние новости в Украине останні новини в Україні Суспільство

Українські військові поділились відео в якому знищують ворожу техніку та особовий склад противника на Донецькому напрямку. Гвардійці батальйонної групи Центрального ОТО та бійці 58 ОМБр ЗСУ зупинили штурм противника, що намагався захопити українські позиції поблизу населеного пункту Урожайне трьома одиницями ББМ, танком та піхотним взводом.

12 квітня, 17:17
последние новости в Украине останні новини в Україні Суспільство

Військові підрозділу «Рух опору» подякували волонтеру, віце-президенту Іранської опозиції в Вашингтоні (NIC) Алі Реза Резазаде за надання технічної допомоги для виконання бойових завданнях.

9 квітня, 22:10
последние новости в Украине останні новини в Україні Суспільство

Комітет Верховної ради з питань правоохоронної діяльності рекомендував дозволити мобілізацію засуджених. Втім, призивати будуть не всіх.

9 квітня, 21:34
последние новости в Украине останні новини в Україні Суспільство

Відповідно до Урядового плану, протягом 5 років (перший етап запланований на другу половину 2024 року) акциз має зрости:

8 квітня, 13:06
последние новости в Украине останні новини в Україні Суспільство

єОселя – це простий шлях до власного житла, адже замість відвідувань банків та заповнення безлічі анкет, довідок, тепер достатньо всього декілька кліків у додатку Дія. 

8 квітня, 12:26
последние новости в Украине останні новини в Україні Суспільство

Ваучер надає можливість пройти навчання у роботодавця чи в закладах освіти по 124 направленням. Сума ваучера становить 30 тис. грн, якщо навчання коштує дорожче людина або роботодавець доплачує таку різницю самостійно.

5 квітня, 18:05
последние новости в Украине останні новини в Україні Суспільство

Для осіб які звільнені з військової служби:

4 квітня, 15:21
Новини «Суспільство»
последние новости в Украине останні новини в Україні Суспільство

Сьогодні річницю свого створення відзначає найстаріша компанія в Україні «Київметробуд», якій виповнилося 75 років. Перша ділянка Київського метрополітену від станції «Вокзальна» до станції «Дніпро», яка складалась з 5 станцій, була збудована компанією «Київметробуд» та введена в експлуатацію 6 листопада 1960 року.

16 квітня, 20:07
последние новости в Украине останні новини в Україні Суспільство

Значна частина українських поліцейський наразі воює на фронті, або виконує завдання, які тим чи іншим чином пов'язані з обороною України.

13 квітня, 17:25
последние новости в Украине останні новини в Україні Суспільство

Сьогодні Васильківська громада віддала шану та провела у останній путь полеглого Героя — Скородумова Олега Васильовича, що загинув виконуючи бойове завдання на Донеччині. Прощання відбулося в парку воїнів-інтернаціоналістів Венеція.

12 квітня, 18:34
последние новости в Украине останні новини в Україні Суспільство

Українські військові поділились відео в якому знищують ворожу техніку та особовий склад противника на Донецькому напрямку. Гвардійці батальйонної групи Центрального ОТО та бійці 58 ОМБр ЗСУ зупинили штурм противника, що намагався захопити українські позиції поблизу населеного пункту Урожайне трьома одиницями ББМ, танком та піхотним взводом.

12 квітня, 17:17