Міністерство охорони здоров'я України повідомило, що можна значно знизити ризик серцево-судинних захворювань, діабету та раку, якщо правильно харчуватися. Їжа та її обсяги впливає на стан здоров’я та тривалість життя.
Перша леді України Олена Зеленська взяла участь у презентації плану заходів щодо реформування системи шкільного харчування та представленні оновленого меню. У заході також брали участь міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет, міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко та шеф-кухар Євген Клопотенко.
Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів анонсувало нове шкільне меню, яке буде збалансованим. Українські учні отримають змогу вживати здорову та корисну їжу.
Всі бойові частини Збройних Сил України з 1 березня перейшли на нову систему харчування за каталогом, який містить понад 400 найменувань продуктів.
У рамках переходу на нові стандарти харчування та виконання заходів реформи харчового забезпечення Збройних Сил України, Національний університет оборони України імені Івана Черняховськогоперейшов на нову систему харчування. Про це повідомляє Урядовий Портал.