Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко обговорив з прем'єр-міністром Денисом Шмигалем можливе продовження дії карантину до кінця 2021 року. За підсумками, він повідомив, що в Україні ресторани, кінотеатри та інші заклади культури відкриють після локдауну, який повинен закінчитися 24 січня.
У Миколаєві ресторан не припинив працювати незважаючи на чотири протоколи за порушення карантину. Також працює ковзанка на Соборній площі у Миколаєві під час локдауну, де активно порушуються карантинні вимоги.
Правоохоронці "завітали" із перевркою у ресторан у центрі Чернівців, який порушував карантинні вимоги. У ресторані проводилися вечірки.
На столичній Оболоні стався вибух через детонацію невідомого вмісту, який знаходився в залишеному біля ресторану пакеті. На місце події виїхала поліція, кінологи і сапери.
Українське національне блюдо борщ керівництво ресторанного путівника "Мішлен" (Michelin) зарахувало до страви російської кухні. Українські дипломати відреагували на представлення цієї страви в РФ як російської.
Головне управління Держпродспоживслужби в Києві повідомило про третю фіксацію порушення карантинних заходів розважальним закладом "VILLA RIVIERA". Після складання правоохоронцями протоколу заклад було закрито.
З 14 листопада, для стримування коронавірусу, в Україні почали діяти додаткові обмеження, так званий карантин вихідного дня. Журналісти перевірили, як елітні київські заклади дотримувалися заборону.
У Києві в ресторані Havana виник скандал через його роботу під час дії карантину вихідного дня. Після того, як патрульних в заклад не пустили, вони викликали підмогу і ресторан взяв штурмом поліцейський спецназ.
В Україні з суботи, 14 листопада, для запобігання поширенню коронавірусу, почав діяти карантин вихідного дня. У Києві співробітники поліції ловлять та карають порушників.
Під Кабінетом міністрів України 11 листопада зібралися представники ресторанного бізнесу, які протестували проти запровадження карантину вихідного дня. Учасники акції вийшли на подію під гаслом "Маю право працювати!".
Колишній глава Офісу президента України Андрій Богдан зустрічався в одному з турецьких ресторанів з російською телеведучою Ксенією Собчак.
Колишній охоронець одного з народних депутатів України влаштував стрілянину в одному з ресторанів в центрі Харкова. Щоб зупинити стрілка, відвідувачі ресторану забили його до смерті пляшками.
Президент України Володимир Зеленський під час робочої поїздки до Дніпра пообідав у популярній мережі фастфуд. Разом з гарантом замовляли бургери голова ОП Андрій Єрмак, заступник голови ОП Кирил Тимошенко та голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко.
Двоє людей потрапили до лікарні з високою температурою, нудотою і болем у животі після відвідування одного з одеських закладів громадського харчування. Госпіталізовані повідомили, що напередодні вжили морепродукти в банкетному залі громадського харчування.
Ресторатори під Кабміном організували акцію протесту. Вони вимагали від чиновників звернути увагу на роботу закладів нардепів.
Карантинні обмеження, що діють в Україні у зв'язку з епідемією COVID-19, на сьогодні дотримуються 86% кафе і ресторанів, які змогли відновити роботу після їх закриття. Таким чином, 14% кафе і ресторанів на сьогодні залишаються "за бортом" через економічну кризу в країні.
Ресторани відкрили, але в них обмежили кількість людей за столиками і вимагають дотримання соціальної дистанції. Міністр охорони здоров’я пояснив, за якими правилами святкувати весілля в ресторані під час карантину від COVID-19.
Глава держави Володимир Зеленський відвідав один із закладів громадського харчування Кам'янець-Подільського з метою пообідати. У закладі президент пригостився "найсмачнішою в його житті" грибною юшкою.
Ілля Кива, народний депутат від «Опозиційної платформи – За життя», відзначив 43-й день народження у київському ресторані Fabius. У цьому закладі раніше було організовано святування весілля Насті Каменських та Олексія Потапенко (Потап).
Під стінами Кабінету міністрів 2 червня київські ресторатори влаштували акцію протесту. Вони вийшли з вимогою зняти карантинні обмеження і дозволити закладам столичного громадського харчування працювати в звичайному режимі.