Губернаторський цирк на Чернігівщині

пн, 02/17/2020 - 15:50
последние новости в Украине останні новини в Україні

Вслід за депутатами від "Слуги народу" в неприємні і скандальні ситуації почали потрапляти і губернатори (голови обласних адміністрацій), яких розставив президент Зеленський по всіх областях.

У мережі вже досить багато скандалів пов'язаних з головами Харківської, Одеської та Херсонської областей. У Харкові люди скаржаться, що інфраструктура області ніколи ще не була в настільки поганому стані, в Одесі губернатор взагалі ігнорує свої обов'язки і не з'являється на публіці, а в Херсоні губернатором зробили "порохобота", який під час президентської кампанії примудрявся ображати Зеленського.

На сайті "Поліграф" продовжують обговорювати голову Чернігівської ОДА - Андрія Прокопенка. Як повідомляється, жителі Чернігівщини нарікають на важку ситуацію в області і скаржаться на повну відсутність ефективної роботи новопризначеного губернатора Прокопенко. За словами жителів Чернігівської області, голова обласної адміністрації не займається абсолютно нічим, крім самопіару в Facebook.

Політичне сходження

Як і належить ТОП-чиновнику ЗЕ-команди, Прокопенко виходець з орбіти, пов'язаної з Петром Порошенком.

У 2015 році, Прокопенко став депутатом Чернігівської обласної ради за списками партії "Наш Край". Ця партія була створена роком раніше з метою відтягнути голоси "Опозиційного Блоку" на місцевих виборах по всій Україні. Спонсорував "Наш Край" особисто Порошенко, а курирував саму партію колишній заступник голови АП часів Порошенко – Віталій Ковальчук.

Як нині модно, в своїй рекламній компанії Андрій Прокопенко використовує фото з вишиванкою та розмовляє на публіці виключно українською мовою, щоб виборець не засумнівався в його щирості і патріотичності.

У своїй кар'єрі політтехнолога Андрій Прокопенко обслуговував одіозних депутатів Держдуми РФ від партії «Єдина Росія», а також Федеральних Губернаторів і мерів російських міст. Про це стало відомо після того, як нардеп Олексій Гончаренко оприлюднив біографію Прокопенка, яку він подавав до Офісу Президента перед своїм призначенням.

Крім цього, Гончаренко зазначив, що Прокопенко працював директором департаменту комунікацій і корпоративних ЗМІ в нафтовій компанії "ТНК-ВР Менеджмент" (Москва, Росія).

"А ось це вже не просто вибори проводити, це, по суті, компанія одного зі стовпів путінського режиму в Росії. Гарне призначення в ключовий для України регіон. Браво, пане президенте", – написав депутат.
Бачите, як воно буває, до 2013 живеш і працюєш в Росії на "єдиноросів", а в 2014 ти вже в вишиванці і патріот. Чудеса.

За інформацією зі ЗМІ, Андрій Прокопенко також працював у Росії на виборах у Держдуму в 2016 році, на партію «Єдина Росія». Цей факт він приховав у своїй біографії, обмежившись лише інформацією про роботу в РФ в період довоєнних дій, тобто до 2014 року.

Правду про те,  чи продовжував після початку російської агресії нинішній губернатор Чернігівщини обслуговувати російську політичну еліту можна встановити шляхом перевірки його перетинів державного кордону за 2016 рік. Для цього журналісти відправили запит до відповідних державних органів з метою встановити ці факти, однак на момент публікації матеріалу відповіді не отримали.

Менш ніж через два роки, в березні 2018-го, Прокопенко змінив партію і став заступником голови Чернігівської обласної організації "Аграрної партії". Але вже через рік на нього чекала чергова зміна політичного табору. Влітку 2019 року Прокопенко приєднався до команди, на той момент вже діючого президента Володимира Зеленського, і поїхав в Одеську область керувати штабом партії "Слуга народу" на парламентських виборах. А відразу після парламентських виборів Андрія Прокопенка поставили "рулити" Чернігівською областю, правда незрозуміло, за які заслуги.

На посаді губернатора Чернігівської області, після приходу до влади Володимира Зеленського в травні 2019, вся країна з нетерпінням чекала новий парламент, нових чиновників, голів обласних і районних адміністрацій. Люди сподівалися на швидкі і позитивні зміни і реформи. На жаль, швидких реформ не вийшло через недоброякісну команду президента. Депутати парламенту, міністри, профільні чиновники – всі залишають бажати кращого.

З головами областей, на жаль, ситуація ще гірше. При призначенні Андрія Прокопенка люди очікували змін і покращень, але в підсумку, майже за півроку, губернатор не показав абсолютно ніяких результатів, крім власної реклами в інтернеті. У свій перший робочий день Прокопенко заявив, що відправляє офіційний лист концерну Volkswagen з пропозицією побудувати автомобільний завод вартість 1,5 мільярда доларів США на Чернігівщині.

"Тиждень тому компанія Volkswagen передумала будувати в Туреччині автомобільний завод вартістю півтора мільярда доларів і як варіант розглядає Болгарію. Користуючись нагодою, запрошую компанії Volkswagen на Чернігівщину. Будуйте завод тут. Ми направимо в компанію офіційне звернення і запропонуємо максимально комфортні умови", – сказав Прокопенко.

Про які саме "комфортні" умови говорив Прокопенко, сказати важко. В області цілковита розруха в інфраструктурі, більшість працездатного населення на заробітках за кордоном. Місцевих жителів тоді обурила витівка новоспеченого губернатора.

"Він би для початку об'їхав область, і хоч одну вуличку там полагодив, а не очі нам про мільярдні інвестиції замилював", – обурювалися мешканці області. 

Українці, звичайно, довірливий народ, але не настільки. Всі розуміють, що поки держава за допомогою правоохоронної системи, судової системи не гарантуватиме інвесторам збереження коштів і майна, ні про які мільярдні інвестиції не може бути й мови, тим більше в області, де фактично відсутні дороги. Роблячи таку заяву в перший робочий день, губернатор показує, що він тримає своїх земляків за "лохів", обіцяючи їм золоті гори, при цьому будучи повним профаном у держуправлінні. 

Через деякий час у ЗМІ з'явилася інформація про те, що Андрій Прокопенко почав торгівлю посадами голів райдержадміністрацій у своїй області. Зокрема, про це йшлося в матеріалі на сайті golos.ua під назвою "Поданий Офісом Президента кандидат у губернатори Чернігівщини торгує посадами голів РДА".

Повідомлялося, що спільно з народними депутатами від "Слуги народу" – Валерієм Зубом, Олегом Семінським і Павлом Халимоном, губернатор Прокопенко продавав посади голів РДА по 30$ -50$ тисяч доларів США.

Деяких голів обирали спеціально на догоду місцевим елітам і олігархам. За словами журналістів, губернатор Прокопенко отримує частку з багатьох чиновників, які займають "хлібне" керівне місце в держструктурах області.

Того, хто відмовляється співпрацювати з молодим губернатором, загрожують звільняти. За словами джерела, що побажало залишитися анонімом, Прокопенко сильно перейнявся тіньовим ринком продажу палива, а також масовим вирубуванням і продажем лісу. На сьогодні на Чернігівщині багато людей, які займаються цим видом незаконної діяльності, яка при правильному підході може приносити мільйони гривень тіньового прибутку. Завдання Прокопенка домогтися того, щоб паливом і лісом займалася тільки певна група людей, яка буде повністю підконтрольна губернатору і буде платити йому щомісячну данину. Тому, всім правоохоронцям області роздали вказівки максимально "затиснути" всіх, хто промишляє лісом і паливом.

Також ласий шматок це кордони з Білоруссю і Російською Федерацією, через які проходить багатомільйонний контрабандний трафік щомісяця. На 2020 рік президент і уряд анонсували наймасштабніше, за всі роки незалежності, будівництво доріг у країні. Абсолютно всі голови адміністрацій, включаючи нашого героя Прокопенка, потирають свої долоньки, підраховуючи в розумі свою наживу з цього масштабного проєкту.

Губернатор чи "весільний генерал"?

Результатів роботи губернатора для області нуль, однак для саморозвитку Прокопенка, звичайно, ця посада йде йому на користь. Мабуть, крім своїх навичок політтехнолога, Прокопенко вирішив у собі розвинути навички телезірки. За півроку роботи, він зняв про себе цілих три (!) короткометражні фільми, де він показує глядачеві, яка ж нелегка у нього доля і професія – бути губернатором.

Практично в кожному фільмі Прокопенко вихваляє свої життєві успіхи і досягнення, при цьому абсолютно забуваючи розповісти глядачеві про його кар'єру в Росії і роботу в партії Петра Порошенка.
За словами працівників Чернігівської ОДА, Прокопенко поводиться самовдоволено і бундючно. Любить показати свою важливість, накричати на підлеглого, публічно показувати свою інтелектуальну перевагу. Губернатор всюди тягає з собою знімальну групу і оператора, щоб вони могли зафіксувати кожен його крок і відразу ж викласти в мережу (хто це оплачує, невідомо). Кажуть, що заради гарного кадру губернатор готовий годинами позувати своєму фотографу.

Що, власне, підтверджує стрічка публікацій на сторінці Андрія Прокопенка у Facebook. У ній десяток нових фото щодня.

Особливу слабкість Прокопенко має до військової форми. Його фотографії в ній періодично з'являються у нього в стрічці, і навіть на головному фото у Facebook губернатор з серйозним поглядом позує у формі з його ініціалами.

Під фото користувачі мережі писали обурені коментарі про те, що губернатор ніколи навіть в армії не служив, а тепер начепив форму наших солдатів і корчить з себе «героя невидимого фронту».
Варто сказати, за коментарями у Facebook Прокопенка ретельно стежить одна з його співробітниць. Як тільки ви залишите щось, що не сподобається губернатору, вас відразу заблокують, а коментар видалять. За словами журналістів, які спілкувалися з джерелом, Прокопенко дуже вразливий і не терпить ніякої критики.

Нещодавно, для самопіару, Прокопенко почав випускати власну газету. У газеті ви зможете подивитися на фотографії Прокопенка, почитати звернення Прокопенка і ... прочитати інтерв'ю Прокопенка.
 

Отже, що ми маємо наостанок?

За пів року "роботи" губернатор Прокопенко показав відверту некомпетентність, відсутність системного підходу до найбільш складних проблем регіону, тяжіння до ефектних, але малозначущих для людей жестів, та ще й здійснював низку поспішних і непродуманих кроків, якими серйозно розчарував численних жителів районів.

Практично весь свій час губернатор витрачає на малозначиму рекламу в інтернеті, сподіваючись за рахунок неї і з застосуванням своїх навичок, як політтехнолога, мати високий рейтинг в області, проте на практиці ці прийоми не працюють. Людям потрібна не телезірка з манією величі, а серйозний, ефективний державний діяч, здатний робити серйозні реформи в регіоні, де живе понад мільйон осіб.
А поки, судячи з щирої усмішки, у губернатора Прокопенка все чудово.

 

Всі головні новини з доставкою в Ваш месенджер Телеграм
2
последние новости в Украине останні новини в Україні Політика

Україна не отримувала таємним шляхом далекобійні балістичні ракети американського виробництва ATACMS. А публікації в засобах масової інформації з подібними твердженнями є спекулятивними.

20:39, Вчора
последние новости в Украине останні новини в Україні Політика

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників США Майком Джонсоном та провідними сенаторами. Однією з тем обговорень стали далекобійні ракети ATACMS.

20:15, Вчора
последние новости в Украине останні новини в Україні Політика

Колишній прем’єр, а нині очільник МЗС Великої Британії Девід Кемерон запевняє, що Сполучене Королівство вже більше ніколи не матиме нормальних дипломатичних стосунків із російським диктатором Володимиром Путіним.

19:27, Вчора
последние новости в Украине останні новини в Україні Політика

В допомозі від Сполучних Штатів Америки (США) важлива не лише оперативність надання підтримки, але й отримання того, що є найнеобхідніше.

18:39, Вчора
последние новости в Украине останні новини в Україні Політика

Для безпеки Європи критично важливим є поразка Росії у війні проти України. Про це під час виступу в університеті Сорбонна заявив президент Франції Емманюель Макрон.

18:02, Вчора
последние новости в Украине останні новини в Україні Політика

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент.

16:30, Вчора
последние новости в Украине останні новини в Україні Політика

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив у Сеймі, що напад Росії на будь-якого члена НАТО неминуче призведе до її поразки.

15:55, Вчора
последние новости в Украине останні новини в Україні Політика

Сили оборони України потребують молодих військовослужбовців, віком до 35-40 років. Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв'ю журналісту Х'юго Траверсу.

14:20, Вчора
последние новости в Украине останні новини в Україні Політика

Віце-президент іранської опозиції у Вашингтоні (NIC) Алі Реза Резазаде зазначив, що засідання Контактної групи стосовно питань оборони України у США відбудеться відразу після прийняття закону про Пакет допомоги.

12:45, Вчора
последние новости в Украине останні новини в Україні Політика

Віце-президент іранської опозиції у Вашингтоні (NIC) Алі Реза Резазаде зазначив, що засідання Контактної групи стосовно питань оборони України у США відбудеться відразу після прийняття закону про Пакет допомоги.

12:31, Вчора
Новини «Політика»
последние новости в Украине останні новини в Україні Політика

Україна не отримувала таємним шляхом далекобійні балістичні ракети американського виробництва ATACMS. А публікації в засобах масової інформації з подібними твердженнями є спекулятивними.

20:39, Вчора
последние новости в Украине останні новини в Україні Політика

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників США Майком Джонсоном та провідними сенаторами. Однією з тем обговорень стали далекобійні ракети ATACMS.

20:15, Вчора
последние новости в Украине останні новини в Україні Політика

Колишній прем’єр, а нині очільник МЗС Великої Британії Девід Кемерон запевняє, що Сполучене Королівство вже більше ніколи не матиме нормальних дипломатичних стосунків із російським диктатором Володимиром Путіним.

19:27, Вчора
последние новости в Украине останні новини в Україні Політика

В допомозі від Сполучних Штатів Америки (США) важлива не лише оперативність надання підтримки, але й отримання того, що є найнеобхідніше.

18:39, Вчора