"Почали запасатись продуктами": блогер розповів про паніку через спалах коронавірусу в Італії

пн, 02/24/2020 - 17:08
последние новости в Украине останні новини в Україні

На півночі країни не працюють школи, кіно, театри та інші громадські місця.

В Італії зафіксовано п'ятий випадок смерті від коронавірусу. Ще три дні тому хворих на Апеннінах було лише троє, з яких двоє китайських туристів, і місцеві жителі особливо не замислювалися про небезпечність інфекції, тим більше, що Італія однією з перших припинила авіасполучення з Китаєм, пише в понеділок, 24 лютого, МК.

Але несподівано вірус став поширюватися стрімко, вивівши Італію на перше місце в Європі за кількістю інфікованих. Влада заборонила в'їзд і виїзд в регіони з виявленим коронавірусом, скасувала заняття в школах, масові заходи, проте кількість інфікованих за три дні перевищила двісті.

Блогер Андрій Мальгін, який постійно проживає в регіоні Тоскана, веде на своїй сторінці в соцмережі хроніку подій.

21 лютого. Вдень було оголошено одразу про шістьох хворих в трьох сусідніх містечках в Ломбардії. 38-річний чоловік у важкому стані. Серед захворілих – вагітна вчителька, його дружина. Переписали всіх, з ким вони контактували останні тижні. Таких виявилося 250 осіб, і всі 250 вирушили в карантин...

PS. Надходять результати аналізів. Уже 14 інфікованих в Ломбардії (п'ятеро з них медики з однієї лікарні) і двоє пенсіонерів в Падуї. Тих, хто виявить у себе симптоми, закликають не бігти у швидку допомогу, а зателефонувати лікарю, з дому не виходити. До вечора оголошено про безпрецедентні заходи, які торкнуться 50 000 осіб, жителів десяти муніципалітетів: закриті всі установи, включаючи магазини, скасовані всі масові заходи, закриті школи, всім наказано сидіти вдома і чекати вказівок.

22 лютого, ранок. Вчора об одинадцятій вечора в Падуї помер від коронавірусу перший італієць. 78-річний пенсіонер був батьком мера містечка, в якому жив, По-Еугане. У реанімації лежить його дружина, а вранці в передмісті Венеції виявлено ще одного хворого, теж старого чоловіка. Зараз лікарня, де помер пацієнт, закрита, хворих евакуюють... Після його смерті оголошено, що 4200 жителів його міста підпадають під суворий карантин... Жахливо, що вірус знаходять у медиків, які, напевно, дотримувалися всіх запобіжних заходів.

23 лютого, ранок. Кількість тих, що заразилися в Італії, за ніч сягнула 113. З них у Венето – 16, в Ломбардії – 89. У столиці Ломбардії – Мілані – з сьогоднішнього дня закриті всі школи, дитячі сади та ВНЗ, кінотеатри, музеї, скасовані футбольні матчі та спектаклі Ла Скала. Народ панікує. В Італії із загальної кількості – лише двоє китайців, вони в Римі. Новина години: коронавірус прибув до Венеції, виявлений у двох жителів Венеції, де цими днями проводиться традиційний карнавал. В Емілії-Романії, в П'яченці, одразу 9 випадків, з них троє – медики, які заразилися від пацієнтів.

23 лютого, вечір. В Італії, щоб зробити аналіз на коронавірус, беруть мазок з горла. Останніми днями таких аналізів було зроблено 4 тисячі (тестування такого охоплення досі не проводилося в жодній країні світу за межами Китаю). Перевірялися або люди з явними симптомами, або мали контакт з уже виявленими хворими. Позитивний результат на даний момент у 152 осіб. Всі вони в лікарнях, однак проходять лікування тільки приблизно третина, за іншими спостерігають. Всі троє померлих мали важкі супутні захворювання, в жодному з цих випадків не можна сказати, що саме коронавірус призвів до смерті.

24 лютого. Багато хто дивувався, яким чином в італійські аеропорти потрапляли натовп китайців вже після того, як в Італії були заборонені рейси з Китаю. З'ясувалося, що вони прилетіли транзитом через Москву, роблячи пересадку в Шереметьєво. Таким чином, сюди прилетіли за короткий період тисячі китайців.
А вночі в Бергамо помер четвертий пацієнт з коронавірусом. Це 84-річний чоловік, якого було госпіталізовано з іншого приводу, з букетом інших захворювань. Загальна кількість інфікованих перевалила за 200: 165 в Ломбардії, 25 в Венето, 9 в Емілії-Романії та 3 в П'ємонті.

Житель Верони Антоніо Траппалоні розповідає, що він і його співгромадяни неабияк налякані:

"Люди постійно пересилають один одному новини про коронавірус і активно їх обговорюють. Деякі почали запасатися продуктами, щоб пересидіти карантин, якщо його раптом введуть. Але я вважаю, що все не так страшно – кажуть, що у нас виявлено так багато інфікованих через те, що в інших країнах тестують на вірус тільки хворих і тих, хто з ними контактував, а в Італії – всіх проживаючих в містечках, де з'явилися інфіковані... Ще, на мій погляд, причина в тому, що в Італії живе дуже багато китайців, які їхали на батьківщину відзначати китайський новий рік, а потім встигли повернутися до закриття сполучення з Китаєм. Вони тримають в Італії безліч ресторанів, магазинчиків, тобто спілкуються з великим потоком людей".

Міланець Сімоне Парламенто також схвильований:

"Відсьогодні вся зона навколо Мілана та Венеції закрита, на півночі Італії не працюють школи, кіно, театри та інші громадські місця. Люди налякані, але я сподіваюся, що рішення проблеми скоро знайдеться. Зараз ми намагаємося уникати публічних місць, натовпів людей, стежити за своєю імунною системою і часто мити руки, а в іншому ведемо звичайне життя. Хоча деякі італійці, особливо літні, дуже переживають. Я вважаю, це дуже правильно, що закрили міста щоб зупинити поширення вірусу – хоча б доти, поки не з'явиться вакцина. Однак з точки зору економіки це величезна проблема, зменшиться імпорт і експорт продукції, транспортне сполучення з іншими країнами буде перервано – це буде проблема для всієї світової економіки. Італія вже втратила значну частину туристів – китайців, вони були важливі для економіки країни. І напевно наступного тижня втратимо також частину туристів з інших країн".

Набагато спокійніше про коронавірус говорить Олена Московкіна з Болоньї:

"В Емілії-Романьї з сьогоднішнього дня закриті всі спортивні та дитячі установи – дитсадки, школи – до 1 березня. У мене дворічна дитина, в садок тепер не відведеш. У батьківських чатах всі жахливо обурені – як же так, з ким залишати дітей, батькам же потрібно на роботу? Мені простіше – я викладаю йогу, і спортивний центр, де я працюю, теж закритий. А взагалі тривога є, звичайно, але нам роз'яснюють, що коронавірус не страшніший за грип, просто до нього ще немає антитіл. І смертельно небезпечний він тільки для людей похилого віку, людей з серйозними захворюваннями та немовлят. А для решти дітей він не страшніший за інші інфекції.

Нагадаємо, що посол Китаю в Росії Чжан Ханьхуей повідомив, що знайдені ефективні ліки проти коронавірусу з 85% ймовірністю одужання пацієнта. Водночас, за словами дипломата, вакцина вимагає доопрацювань і ретельної перевірки.

Також повідомлялось, що ще 150 осіб померли від коронавірусу в континентальному Китаї, в результаті чого за даними Національної комісії охорони здоров'я Китаю загальна кількість загиблих в країні сягнула 2 582 людей. 

Всі головні новини з доставкою в Ваш месенджер Телеграм
2
последние новости в Украине останні новини в Україні Новини світу

Лідер іранської опозиції Алі Реза Резазаде зазначає, що у США зʼявились позитивні новини стосовно затвердження Пакету допомоги для України. Раніше експерт Алі Реза Резазаде зазначав, що напад Ірану на Ізраїль може мати два варіанти розвитку подій для України:

14 квітня, 20:11
последние новости в Украине останні новини в Україні Новини світу

Віце-президент іранської опозиції в Вашингтоні (NIC) Алі Реза Резазаде зазначив, що зважаючи на напад Ірану на Ізраїль графіки засідань Конгресу США буде змінено. Резазаде вказує, що лідер республіканців Стів Скаліс опублікував офіційну заяву про зміни у законодавчому графіку на наступній неділі. 

14 квітня, 12:32
последние новости в Украине останні новини в Україні Новини світу

Віце-президент іранської опозиції в Вашингтоні (NIC) Алі Реза Резазаде зазначив, що зважаючи на напад Ірану на Ізраїль графіки засідань Конгресу США буде змінено. Резазаде вказує, що лідер республіканців Стів Скаліс опублікував офіційну заяву про зміни у законодавчому графіку на наступній неділі. 

14 квітня, 11:44
последние новости в Украине останні новини в Україні Новини світу

Також прем'єр-міністр пообіцяв, що країна та ізраїльський народ здобудуть перемогу над своїм противником.

14 квітня, 10:42
последние новости в Украине останні новини в Україні Новини світу

Не менш ніж сто іранських безпілотників, випущених по Ізраїлю, було перехоплено за межами ізраїльського повітряного простору. Проте це лише частина БПЛА, запущених у ході конфлікту Ізраїлю та Ірана.

14 квітня, 07:10
последние новости в Украине останні новини в Україні Новини світу

В результаті нічної атаки Ірану на Ізраїль було збито 99% безпілотників. Про це у ніч 14 квітня повідомив ізраїльський портал Ynet із посиланням на анонімних ізраїльських чиновників.

14 квітня, 06:47
последние новости в Украине останні новини в Україні Новини світу

Віце-президент Іранської опозиції в Вашингтоні (NIC) Алі Реза Резазаде повідомив, що сьогодні республіканцями було написано листа до Спікера Джонсона, щодо надання Україні Пакету допомоги.

8 квітня, 22:51
последние новости в Украине останні новини в Україні Новини світу

Наразі в США продовжуються перемовини , щодо надання Пакету допомоги для України. Віце-президент Іранської опозиції в Вашингтоні (NIC) Алі Реза Резазаде щодня докладає зусиль, ведучи перемовини з обома сторонами Конгресу, задля того, аби на голосуванні Пакет допомоги для України було прийнято.

8 квітня, 17:54
последние новости в Украине останні новини в Україні Новини світу

Британська розвідка повідомила як російський диктатор Володимир Путін створює нову російську еліту за критерієм підтримки війни проти України.

6 квітня, 18:19
Новини «Новини світу»
последние новости в Украине останні новини в Україні Новини світу

Лідер іранської опозиції Алі Реза Резазаде зазначає, що у США зʼявились позитивні новини стосовно затвердження Пакету допомоги для України. Раніше експерт Алі Реза Резазаде зазначав, що напад Ірану на Ізраїль може мати два варіанти розвитку подій для України:

14 квітня, 20:11
последние новости в Украине останні новини в Україні Новини світу

Віце-президент іранської опозиції в Вашингтоні (NIC) Алі Реза Резазаде зазначив, що зважаючи на напад Ірану на Ізраїль графіки засідань Конгресу США буде змінено. Резазаде вказує, що лідер республіканців Стів Скаліс опублікував офіційну заяву про зміни у законодавчому графіку на наступній неділі. 

14 квітня, 12:32
последние новости в Украине останні новини в Україні Новини світу

Віце-президент іранської опозиції в Вашингтоні (NIC) Алі Реза Резазаде зазначив, що зважаючи на напад Ірану на Ізраїль графіки засідань Конгресу США буде змінено. Резазаде вказує, що лідер республіканців Стів Скаліс опублікував офіційну заяву про зміни у законодавчому графіку на наступній неділі. 

14 квітня, 11:44
последние новости в Украине останні новини в Україні Новини світу

Також прем'єр-міністр пообіцяв, що країна та ізраїльський народ здобудуть перемогу над своїм противником.

14 квітня, 10:42