Чи вбивають цибуля та часник бактерії: вчені дійшли несподіваного висновку

Часник і цибуля не вбивають бактерії. Такого висновку дійшли після експериментів українські вчені.
Популярні та поширені у народі цибуля та часник допомагають "вбивати" в організмі деякі шкідливі бактерії. Цей міф спростував кандидат медичних наук Павло Бик, який працює у бактеріологічній лабораторії КНП "Олександрівська клінічна лікарня м. Києва", повідомляє Обозреватель.
Бактеріолог повідомив, що люди вважають, що часник та цибуля володіють бактерицидними чи бактеріостатичними властивостями. Але виявилося, що це не так. Перевірити це фахівці вирішили в бактеріологічній лабораторії на культурах "улюблених" збудників ранових інфекцій: золотистого стафілококу (S. aureus), кишкової палички (E. coli), синьогнійної палички (P. aeruginosa) та грибка Кандида (Candida albicans). Чутливість збудників визначалася аналогічно антибіотикам чи антисептикам, тобто на щойно засіяну бактеріальну культуру вчені наносили краплю соку, в яку згодом поклали зріз часнику та цибулі.
За результатами експерименту стало зрозуміло, що стафілокок, синьогнійна та кишкова палички, а також Кандида "прекрасно росли як на часнику так і на цибулі". Тож Павло Бик зазначив, що цибуля не володіють бактерицидними чи бактеріостатичними властивостями проти досліджуваних збудників, а також не діють на грибки.
Раніше головний санітарний лікар Віктор Ляшко повідомив про нові норми роботи ринків України через пом’якшення карантину. Раніше ASPI news повідомляло, що в уряді висловили занепокоєння зростанням захворюваності на коронавірус після пом’якшення карантину.
Митохондрії — енергетичні станції наших клітин. Від їхньої роботи залежить рівень енергії, швидкість обміну речовин і навіть здатність організму протистояти хворобам. Коли вони працюють гірше, страждає весь організм: з’являється втома, накопичується жир, розвиваються хронічні захворювання.
Митохондрії — енергетичні станції наших клітин. Від їхньої роботи залежить рівень енергії, швидкість обміну речовин і навіть здатність організму протистояти хворобам. Коли вони працюють гірше, страждає весь організм: з’являється втома, накопичується жир, розвиваються хронічні захворювання.
Багато пацієнтів, які проходять сучасну терапію для зниження ваги, стикаються з ситуацією, коли шприц містить більше міліграмів препарату, ніж потрібно для їхньої індивідуальної дози. Як розрахувати свою дозу правильно — пояснює лікар-ендокринолог і нутриціолог Олена Давиденко.
Багато пацієнтів, які проходять сучасну терапію для зниження ваги, стикаються з ситуацією, коли шприц містить більше міліграмів препарату, ніж потрібно для їхньої індивідуальної дози. Як розрахувати свою дозу правильно — пояснює лікар-ендокринолог і нутриціолог Олена Давиденко.
Останнім часом у соцмережах активно обговорюють новітні препарати для зниження ваги, які ще не схвалені, але вже демонструють вражаючі результати в дослідженнях. Один із таких засобів — ретатрутид, експериментальна молекула, яка, за попередніми даними, забезпечує рекордне зменшення маси тіла. У деяких пацієнтів зниження сягало понад 24–30% за 11 місяців лікування.
Останнім часом у соцмережах активно обговорюють новітні препарати для зниження ваги, які ще не схвалені, але вже демонструють вражаючі результати в дослідженнях. Один із таких засобів — ретатрутид, експериментальна молекула, яка, за попередніми даними, забезпечує рекордне зменшення маси тіла. У деяких пацієнтів зниження сягало понад 24–30% за 11 місяців лікування.
Тема екзосом стрімко набирає популярності у сфері естетичної та регенеративної медицини. Багато клінік уже пропонують процедури з використанням цих наночастинок як “революційне” омолодження. Проте що за цим стоїть насправді — розповідає лікар-ендокринолог і нутриціолог Олена Давиденко.
Багато хто стикається з ситуацією, коли здається — зроблено все для схуднення, але результату немає. Раціон збалансований, дефіцит калорій дотриманий, фізична активність є. А вага стоїть. Чому так відбувається — розповідає практикуючий лікар-ендокринолог і нутриціолог Олена Давиденко.
Багато хто стикається з ситуацією, коли здається — зроблено все для схуднення, але результату немає. Раціон збалансований, дефіцит калорій дотриманий, фізична активність є. А вага стоїть. Чому так відбувається — розповідає практикуючий лікар-ендокринолог і нутриціолог Олена Давиденко.
Серед популярних запитів у Google та соцмережах — як «прискорити метаболізм». Але за цим питанням ховається не лише бажання схуднути чи покращити самопочуття. Часто — і реальні ризики.
Митохондрії — енергетичні станції наших клітин. Від їхньої роботи залежить рівень енергії, швидкість обміну речовин і навіть здатність організму протистояти хворобам. Коли вони працюють гірше, страждає весь організм: з’являється втома, накопичується жир, розвиваються хронічні захворювання.
Митохондрії — енергетичні станції наших клітин. Від їхньої роботи залежить рівень енергії, швидкість обміну речовин і навіть здатність організму протистояти хворобам. Коли вони працюють гірше, страждає весь організм: з’являється втома, накопичується жир, розвиваються хронічні захворювання.
Багато пацієнтів, які проходять сучасну терапію для зниження ваги, стикаються з ситуацією, коли шприц містить більше міліграмів препарату, ніж потрібно для їхньої індивідуальної дози. Як розрахувати свою дозу правильно — пояснює лікар-ендокринолог і нутриціолог Олена Давиденко.
Багато пацієнтів, які проходять сучасну терапію для зниження ваги, стикаються з ситуацією, коли шприц містить більше міліграмів препарату, ніж потрібно для їхньої індивідуальної дози. Як розрахувати свою дозу правильно — пояснює лікар-ендокринолог і нутриціолог Олена Давиденко.