Артур Прузовський про українські прем'єри цієї осені. Рекомендації до перегляду!

вт, 08/22/2017 - 09:22
последние новости в Украине останні новини в Україні

Першим в списку «Рекомендовано до перегляду!» - прем'єра довгоочікуваного першого українського фентезі-фільму «Сторожова застава». Після світового прокату, стрічка нарешті надійде в прокат на Батьківщині. Прем'єра в Україні відбудеться 12 жовтня.

«Це найбільш очікуваний фільм, який гідно змогли оцінити на Європейському кіноринку і не тільки. Права на показ стрічки ще на етапі зйомок були продані в Італію, Іспанію, Німеччину, Францію, а також в країни Азії і Латинської Америки - Японію, Китай, В'єтнаму та Малайзії Іран, Індію», - розповів Прузовський.

«Сторожова застава» знята за мотивами однойменної книги Володимира Рутківського. За сюжетом картини сонячне затемнення активізує магічний портал часу і переносить звичайного хлопця з 21 століття на тисячу років назад. Там його чекають смертельні небезпеки, чорна магія, зустріч з новими друзями і справжніми героями билин - богатирями: юним Олешко, потужним Іллею і строгим Добринею - все це в супроводі вражаючих візуальних ефектів. Герой потрапляє в самий епіцентр неймовірних подій, вступає в битву з міфічним істотами і дізнається, що таке справжня хоробрість.

Телевізійна прем'єра фільму відбудеться в 2017 році в ефірі «Нового каналу».

Другий у рейтингу ТОП-10 українських прем'єр - найближча новинка українського кінопрокату фільм «Червоний».

Це історичний бойовик, який виходить в широкий прокат на День Незалежності, що дуже символічно, вважає Прузовський, так як його слоган - «Боротьба, яка триває досі».

Фільм динамічний і вражаючий вважає Артур Прузовський, який відвідав перший допрем'єрний показ стрічки: «Червоний - це фільм, подивившись який залишаєшся надовго вражений. Він змушує задуматися про справжні цінності, про силу волі, про людяність в людині. Так, він не про любов і перед його переглядом не обов'язково перечитувати підручник з історії. Він про цінності, які не мають національності, боротьба за які триває до сьогоднішнього дня».

Бюджет фільму Червоний склав 20 млн грн. Стрічку створили на кошти Держкіно та спонсорської допомоги. Фільм заявлений на участь у національному відборі на премію Оскар.

Допрем'єрні покази українського історичного фільму Червоний стартували 4 серпня. У Києві гала-прем'єра фільму відбудеться 23 серпня в кінотеатрі «Оскар», ТРЦ GULLIVER.

Третій у рейтингу - комедія "DZIDZIO Контрабас", прем'єра якої відбудеться 31 серпня.

Сюжет фільму на злобу дня - про контрабандистів сигарет, від цього і назва фільму «DZIDZIO контрабас». Але як це все обіграно! Фантазія контрабандистів часом вражає, а сатиричний талант і харизма Михайла Хома (він же Дзідзьо) робить цей фільм, можливо, однією з кращих українських кінокомедій, вважає Артур Прузовський.

«DZIDZIO сам по собі артист, який розвеселить будь-кого. Хто бував на його концертах, той знає, що це не просто сольник з елементами шоу, це людина-оркестр з неповторно смішними експромтами. І фільм такий же. З роками він стане нетлінною класикою, що переглядатиметься з року в рік, як створена ще в 1961 р кінокомедія «За двома зайцями», - прокоментував музикант.

Четвертий у списку «Рекомендовано до перегляду!» - україно-італійська кінокомедія «Ізі». Фільм успішно заявив про себе на 70-му фестивалі в Локарно LocarnoFilmFestival і зібрав там аншлаг - дирекції фестивалю довелося організувати додатковий показ картини. В Україні прем'єра кінокомедії відбудеться 14 вересня.

Варто відзначити, що «Ізі» настільки зачепила цінителів хороших фільмів, а тим більше кінокомедій, що її захотіли випустити в прокат 57 країн. І ось, після світової прем'єри, комедію нарешті побачать і в Україні.

«Картина знову таки зачіпає близькі народу теми. Чимось нагадує фільм «Неймовірні пригоди італійців в Росії», такий же смішний, динамічний. З нетерпінням чекаю всеукраїнську прем'єру картини 14 вересня! До речі, у фільмі знявся український актор Остап Ступка », - прокоментував Артур Прузовський.

На 5-му місці рекомендацій, словацько-український кримінальний трилер "Межа", який встановив абсолютний рекорд прокату в Словаччині. Прем'єра в Україні відбудеться 16 листопада.

«За перший уїк-енд фільм зібрав понад 69 тис. глядачів! Це той рідкісний випадок, коли з фільм з першого дня прокату має неймовірний успіх - його подивилося більше 16 тис. чоловік. В середньому фільми в день прем'єри відвідують близько 9 тис. глядачів », - розповів Прузовський.

Це перша україно-словацька картина. В основу сценарію кримінального трилера лягла реальна історія, що сталася на словацько-українському кордоні влітку 2007 року. Вона показана через призму життя сімей, які причетні до організованої контрабанди. Зйомки фільму проходили на території України, Словаччини та Чехії.

Нагадаємо, що режисер фільму "Межа" Петер Бебьяк отримав Кришталевий глобус за кращу режисерську роботу 52-го міжнародного кінофестивалю в Карлових Варах.

Шостий в рейтингу ТОП-10 українських прем'єр - трагікомедія "Припутні", прем'єра якої відбудеться 28 вересня.

«Чим цікавий фільм? Ну, по-перше, фільм позиціонує себе як «перший український повнометражний фільм, де майже всі персонажі розмовляють суржиком». Це такий режисерський хід, щоб максимально передати реалії життя глибинки глядачу. Творці картини обіцяють, що веселі діалоги сподобаються абсолютно всім.

По-друге, фільм хоч і названий на честь села Припутні, яких в Україні аж два: одне в Хмельницькій, інше в Чернігівській області. Але він не про сільське життя. У фільмі показана злагодженість людей різних соціальних верств. Всі вони стурбовані одним і тим же - пошуком щастя», - прокоментував Артур Прузовський.

7-ий в списку «Рекомендовано до перегляду!» - спільний українсько-польсько-македонський повнометражний художній фільм Марисі Нікітюк «Коли падають дерева».

Сюжет фільму розповідає про долю трьох поколінь, які проживають в жорстких соціальних рамках і спробах знайти внутрішню свободу. Сценарій фільму "Коли падають дерева" в цьому році став переможцем церемонії 10 сесії ScripTeastAward, яка проводилася в рамках Каннського кінофестивалю. Бюджет стрічки становить 22 млн грн.

Український глядач зможе побачити стрічку вже восени 2017 року.

На 8-му місці - фільм «Стрімголов».

Проект став переможцем Восьмого конкурсного відбору Держкіно. У цьому році фільм також був відзначений в секції CommingSoonNewTalents в рамках індустріальної платформи Вільнюського міжнародного кінофестивалю MeetingPoint - Vilnius, де в якості призу отримав спеціальний показ на Каннському кіноринку.

"Стрімголов» - це психологічна драма про постреволюційне покоління молоді, що знаходиться в пошуках свого місця в сучасній Україні. Це історія двох молодих людей, які випадково зустрілися в складні для обох часи і провели кілька щасливих днів разом, і як ця несподівана зустріч все змінила.

Прем'єра стрічки відбудеться 9 листопада 2017 року.

На 9-му місці - дитячий фільм «Урок магії» режисера Лілії Солдатенко.

Якщо шукати аналоги, то можна сказати, що фільм про Гарі Поттера на український лад. ВважаєПрузовський. При цьому музикант зазначив що, якістю стрічка не поступається імпортному!

Сюжет фільму про чотирьох друзів-підлітків, у яких просить допомоги їх молодший приятель з притулку, якого налякала відьма. Друзі вирішують провести урок магії, щоб заспокоїти дітей, але потрапляють у потойбічний світ. Там їм доводиться протистояти відьмі Герлінді і злим гоблінами.

Дивіться в прокаті з 19 жовтня.

Ну і на десятому місці (можливо тому що пізніше всіх виходить в прокат) - військова драма, фільм «Киборги», прем'єра якого відбудеться 9 грудня.

Фільм присвячений українським військовим ( "кіборгам"), які брали участь в боях за Донецький аеропорт. Кожен герой фільму має свій реальний прототип.

«Фільм важкий. Він не тільки для українців, а й для світової громадськості, якій треба доносити і розповідати, що відбувається в Україні, між ким і за що ця війна. Це горе, і воно може торкнутися будь-якої країни».

Приємних Вам переглядів! Пишіть свої відгуки.

Все главные новости с доставкой в Ваш мессенджер Телеграм
2
последние новости в Украине останні новини в Україні Культура

Ученые провели исследование и опросы, в ходе которых был определен рейтинг самых привлекательных ягодиц в мире.

13 апреля, 14:22
последние новости в Украине останні новини в Україні Культура

Украинский кинематограф впервые за историю существования получил кинопремию Оскар в номинации – Лучший документальный фильм. 

11 марта, 10:02
последние новости в Украине останні новини в Україні Культура

Объявлены лауреаты "Золотой дзиги" за лучшую мужскую роль.

15 сентября, 16:31
последние новости в Украине останні новини в Україні Культура

Земфира Рамазанова – одна из немногих российских звезд, которая не захотела иметь ничего общего с режимом Путина, решившего убивать простых мирных граждан на чужой территории за идеи больного на голову Владимира Путина.

10 марта, 21:31
последние новости в Украине останні новини в Україні Культура

Группе Kalush Orchestra предложили представить Украину на Евровидении-2022 после скандала с дисквалификацией Алины Паш, победительницы Нацотбора. Группа подтвердила свое участие.

22 февраля, 15:33
последние новости в Украине останні новини в Україні Культура

Об уходе кинорежиссера с должности члена правления "Общественного" сообщили в наблюдательном совете НСТУ в пятницу, 18 февраля. Возможно, Ярослав Лодыгин будет еще сотрудничать с компанией, но уже в другом качестве.

18 февраля, 22:34
последние новости в Украине останні новини в Україні Культура

Фаворитка нацотбора на Евровидение 2022 года Алина Паш определилась с "виновниками" своей скандальной дисквалификации. Весь негатив, по мнению певицы, поступал исключительно из фейковых аккаунтов.

18 февраля, 11:53
последние новости в Украине останні новини в Україні Культура

После скандала с победительницей отбора Алиной Паш группе Kalush Orchestra предложили представить Украину на Евровидении-2022. Музыканты заняли на конкурсе второе место.

17 февраля, 15:20
последние новости в Украине останні новини в Україні Культура

Во вторник, 15 февраля, в Киеве состоялась премьера киноленты "Носорог" украинского режиссера Олега Сенцова. Это первый фильм режиссера, который он снял после освобождения от российского заключения.

17 февраля, 15:55
последние новости в Украине останні новини в Україні Культура

Певица Алина Паш не будет представлять Украину на Евровидении-2022. Организационный комитет Национального отбора принял решение на заседании.

17 февраля, 08:31

Новости «Культура»

последние новости в Украине останні новини в Україні Культура

Ученые провели исследование и опросы, в ходе которых был определен рейтинг самых привлекательных ягодиц в мире.

13 апреля, 14:22
последние новости в Украине останні новини в Україні Культура

Украинский кинематограф впервые за историю существования получил кинопремию Оскар в номинации – Лучший документальный фильм. 

11 марта, 10:02
последние новости в Украине останні новини в Україні Культура

Объявлены лауреаты "Золотой дзиги" за лучшую мужскую роль.

15 сентября, 16:31
последние новости в Украине останні новини в Україні Культура

Земфира Рамазанова – одна из немногих российских звезд, которая не захотела иметь ничего общего с режимом Путина, решившего убивать простых мирных граждан на чужой территории за идеи больного на голову Владимира Путина.

10 марта, 21:31