Антикорупційна організація представила у Києві нових членів та запустила механізм боротьби з корупцією під час воєнного стану (Фото)

чт, 11/17/2022 - 21:00
последние новости в Украине останні новини в Україні

Голова громадського об’єднання "ВСЕУКРАЇНСЬКА НАРОДНА РАДА ПРОТИДІЇ КОРУПЦІЇ ТА ГРОМАДСЬКОЇ ЕКСПЕРТИЗИ ВЛАДИ" Анатолій Буднік презентував 17 листопада оновлений склад ГО.

У період воєнного стану членами антикорупційної організації стали жінки, чоловіки та діти яких перебувають на війні. Буднік почав виступ з того, того що він тільки приїхав з похорону, ховали загиблого члена ГО. Він запропонував згадати хвилиною мовчання всіх тих, хто своє життя віддав за захист України!

У промові Анатолій Буднік підкреслив: «Ситуація під час воїни в плані корупції в правоохоронних органах дуже загострилася. Пройдисвіти, які втекли з Києва після початку активної фази війни, повернулися сюди, коли було звільнено Київську та Чернігівську області. Користуючись тим, що всі активні чоловіки пішли воювати, вони почали терор, шантаж, здирство щодо волонтерів та  бізнесменів, які допомагають ЗСУ.

Але й старі корупціонери нікуди не зникли. Всі знають екснардепа Микитася. Він багато разів «світився» у корупційних справах, найгучніша – пропозиція хабаря діючому меру Дніпра Філатову. Сума – шалена, 22 мільйони євро, а справа торкалася будівництва метро у Дніпрі. Чим відомий Микитась загалу? Він уже розорив «Укрбуд», замішаний у купі банальних розбоїв, крадіжці людей… І ось такий індивід досі на волі завдяки продажній правоохоронній системі. Свою компанію «Укрбуд» він перетворив на піраміду, назбирав грошей з людей та «кинув» їх на квартири. Зате збудував будинок на землі Нацгвардії, а з потрібними людьми «розрахувався» квартирами у ньому. На останньому судовому засідання він вихвалявся, що нібито керую з камери у СІЗО усією Київрадою, назвавши фамілії та фракції. Він прямо із СІЗО намагається за банальною рейдерською схемою заволодіти майном старої стратегічної компанії (до речі, єдиної в Україні, яка будує метрополітени) «Київметробуд». Ви уявіть до якого марення вони дійшли!

Колись Микитась тримав під контролем компанію «Укртонельпроект» (до банкрутства). Так от, вони вигадали, що нібито в 1995 році (згадав би ще Радянський Союз) ця компанія віддала своє майно «Київметробуду», яка все життя будувала метро. А​ робиться це для того, щоб накласти арешти на майно та віддати комусь на відповідальне зберігання, а за цей час вкрасти все, що там є. На моє переконання, хай би Микитась киянам повернув гроші за квартири які він не збудував! Але, розповідаючи казки, що це все його, і його обдурили, він досі навіть із СІЗО за копійки всіх купує…  Він це все каже, аби шантажувати тих, хто на його думку, повинні врятувати його від в'язниці. Ці факти вже відомі європейським антикорупційним організаціям, і вони уважно стежать за українськими силовиками, які ведуть це діло, і намагаються щось разом із Микитасем вкрасти. Зараз я не буду називати конкретні прізвища (а цей фактаж у нас є). Ми готуємо звернення до Офісу генпрокурора та до НАБУ та надали всі факти до вже вищезгаданих світових антикорупційних організацій, європейським та американським депутатам. Сподіваємося, що нинішній в.о. голови НАБУ не дасть такому пройдисвіту уникнути покарання.

А тепер про «молоде поповнення» любителів хабарів. Коли такі корупціонери взагалі відчули безкарність, вони почали шантажувати ще й воїнів-добровольців, які своє здоров'я віддавали та віддають на захисту України! Ось я з перших днів війни, хоча мені вже 68 років, підписав контракт із добровольчим формуванням «Щит Василькова», і особисто брав участь у захисті Київської області. Я з перших дній війни особисто бачив як бігли прокурори та інші силовики Василькова. І тільки після звільнення Київщини вони потроху почали повертатися…

Зокрема, й про екснардепа Мосійчука, який замішаний в корупційних оборудках у компанії з ексмером Василькова Іващенком. З подачі Мосійчука корумповані правоохоронці почали «малювати» кримінальні справи проти командира «Щита Василькова», який у складі ЗСУ визволяє окуповані території, й проти членів його команди, які віддають життя та здоров’я за Україну. Не виключено, що були якісь порушення, але це війна, і коли не працювали банки, магазини та заправки, а містяни допомагали оборонцям «живими» грошима, іншого виходу не було. Тоді навіть тисяча гривень від пересічного мешканця Василькова були колосальні гроші. А бійців «Щита» треба було одягати та харчувати…

Персонально я під час дії воєнного стану не мав бажання займатися якоюсь громадською або антикорупційною діяльністю, аби не бути коментатором українських негараздів для російської пропаганди. Але те, що почало коїтися у Києві на області останні пару місяців, навело на думку, що треба щось робить. Я навів контакти з американськими та європейськими депутатами, які займаються антикорупційною діяльність та підписав низку меморандумів із західними антикорупційними організаціями. Я пізніше покажу ці документи, не зараз, аби корупціонери не побігли з України.

Захищаючи Київщину, я познайомився із добровольцями з Ірпеня, Бучі та інших київських примість, більшість з який стали волонтерами. Вони возили допомогу бійцям ЗСУ на фронт. До одного з таких волонтерів з обшуком прийшли правоохоронці. Вони забрали гроші, техніку, почали шантажувати позбавленням громадянства. Хоча це молода людина, він покинув Росію після початку «Революції гідності». Він займався антипутінською діяльністю, та у 2018 році отримав громадянство України, а потім через шантаж пару місяців тому був позбавлений. У його захист президенту Володимиру Зеленському були направлені листи, а потім через якихось корумпованих за копійки держчиновників вони були «злиті» у інтернет-ЗМІ, повʼязані з Віктором Медведчуком. Відомо, що ці видання за невеликі гроші публікують будь-які замовні матеріали.

Ще один момент. До російського вторгнення я працював юристом на стратегічному підприємстві. Мені зателефонували та повідомили, що невідомі намагаються вкрасти техніку – якійсь судовий виконавець з якимись папірцями намагався зайти на територію стратегічного підприємства у Києві.

Жінки, які зі мною зараз тут (їхні чоловіки та діти на фронті), готові боротися з такими корупціонерами, які за копійки готові продавати Україну. Коли президент займається обороною та деокупацією українських земель, в нього елементарно не вистачає часу контролювати весь силовий блок, чим користаються «ділки» у погонах та без. Тому ми будемо тримати на контролі всі згадані питання».

На запитання журналістів Анатолій Будник уточнив, що ГО "ВСЕУКРАЇНСЬКА НАРОДНА РАДА ПРОТИДІЇ КОРУПЦІЇ ТА ГРОМАДСЬКОЇ ЕКСПЕРТИЗИ ВЛАДИ" числиться в різних українських спецслужбах як мілітарна організація, що має розгалужену мережу по Україні. Раніше ГО у більшості складалося з учасників «Революції гідності» та учасників АТО. ГО заборонено у Росії офіційно як «терористична організація». Зараз переважна більшість членів захищають Україну у складі ЗСУ.

Всі головні новини з доставкою в Ваш месенджер Телеграм
2
последние новости в Украине останні новини в Україні Суспільство

Мобілізація чоловіків, які знаходяться у місцях позбавлення волі, дозволить розв'язати одразу дві проблеми: перенавантаження в українських в'язницях та потребу української армії в поповненні бійцями.

17:44, Вчора
последние новости в Украине останні новини в Україні Суспільство

Сьогодні річницю свого створення відзначає найстаріша компанія в Україні «Київметробуд», якій виповнилося 75 років. Перша ділянка Київського метрополітену від станції «Вокзальна» до станції «Дніпро», яка складалась з 5 станцій, була збудована компанією «Київметробуд» та введена в експлуатацію 6 листопада 1960 року.

16 квітня, 20:07
последние новости в Украине останні новини в Україні Суспільство

Значна частина українських поліцейський наразі воює на фронті, або виконує завдання, які тим чи іншим чином пов'язані з обороною України.

13 квітня, 17:25
последние новости в Украине останні новини в Україні Суспільство

Сьогодні Васильківська громада віддала шану та провела у останній путь полеглого Героя — Скородумова Олега Васильовича, що загинув виконуючи бойове завдання на Донеччині. Прощання відбулося в парку воїнів-інтернаціоналістів Венеція.

12 квітня, 18:34
последние новости в Украине останні новини в Україні Суспільство

Українські військові поділились відео в якому знищують ворожу техніку та особовий склад противника на Донецькому напрямку. Гвардійці батальйонної групи Центрального ОТО та бійці 58 ОМБр ЗСУ зупинили штурм противника, що намагався захопити українські позиції поблизу населеного пункту Урожайне трьома одиницями ББМ, танком та піхотним взводом.

12 квітня, 17:17
последние новости в Украине останні новини в Україні Суспільство

Військові підрозділу «Рух опору» подякували волонтеру, віце-президенту Іранської опозиції в Вашингтоні (NIC) Алі Реза Резазаде за надання технічної допомоги для виконання бойових завданнях.

9 квітня, 22:10
последние новости в Украине останні новини в Україні Суспільство

Комітет Верховної ради з питань правоохоронної діяльності рекомендував дозволити мобілізацію засуджених. Втім, призивати будуть не всіх.

9 квітня, 21:34
последние новости в Украине останні новини в Україні Суспільство

Відповідно до Урядового плану, протягом 5 років (перший етап запланований на другу половину 2024 року) акциз має зрости:

8 квітня, 13:06
последние новости в Украине останні новини в Україні Суспільство

єОселя – це простий шлях до власного житла, адже замість відвідувань банків та заповнення безлічі анкет, довідок, тепер достатньо всього декілька кліків у додатку Дія. 

8 квітня, 12:26
последние новости в Украине останні новини в Україні Суспільство

Ваучер надає можливість пройти навчання у роботодавця чи в закладах освіти по 124 направленням. Сума ваучера становить 30 тис. грн, якщо навчання коштує дорожче людина або роботодавець доплачує таку різницю самостійно.

5 квітня, 18:05
Новини «Суспільство»
последние новости в Украине останні новини в Україні Суспільство

Мобілізація чоловіків, які знаходяться у місцях позбавлення волі, дозволить розв'язати одразу дві проблеми: перенавантаження в українських в'язницях та потребу української армії в поповненні бійцями.

17:44, Вчора
последние новости в Украине останні новини в Україні Суспільство

Сьогодні річницю свого створення відзначає найстаріша компанія в Україні «Київметробуд», якій виповнилося 75 років. Перша ділянка Київського метрополітену від станції «Вокзальна» до станції «Дніпро», яка складалась з 5 станцій, була збудована компанією «Київметробуд» та введена в експлуатацію 6 листопада 1960 року.

16 квітня, 20:07
последние новости в Украине останні новини в Україні Суспільство

Значна частина українських поліцейський наразі воює на фронті, або виконує завдання, які тим чи іншим чином пов'язані з обороною України.

13 квітня, 17:25
последние новости в Украине останні новини в Україні Суспільство

Сьогодні Васильківська громада віддала шану та провела у останній путь полеглого Героя — Скородумова Олега Васильовича, що загинув виконуючи бойове завдання на Донеччині. Прощання відбулося в парку воїнів-інтернаціоналістів Венеція.

12 квітня, 18:34