Три продукти, які після розігрівання в мікрохвильовій печі несуть загрозу для здоров'я

Розігрів харчових продуктів в мікрохвильових печах популярний серед населення як в офісах, так і в домашніх умовах.
Проте вчені з'ясували, що деякі продукти, після розігрівання їх за допомогою мікрохвиль страви стають смертельно небезпечними, пише Фінобоз.
Вчені відзначили, що при нагріванні спеціальний нагрівальний елемент вибудовує молекули в певному порядку, і за одну секунду нагріву молекули можуть розвертатися на 180 градусів до декількох мільйонів разів.
Як наслідок якість продукту сильно змінюється.
На думку експертів, для любителів швидкого розігрівання варто утриматися від розігрівання в мікрохвильовках м'яса яловичини. Причина цієї заборони криється в деформації жирів і протеїнів, а також збільшенні рівня небезпечних канцерогенів.
Крім того, фахівці настійно не рекомендують розігрівати в мікрохвильовці молочні суміші та грудне молоко.
При нагріванні ці продукти втрачають ціни амінокислоти й стають токсичними для дитини.
Зернові каші теж необхідно розігрівати тільки на плиті, оскільки при нагріванні в мікрохвильовці вони набувають канцерогенні властивості.
Медики не радять розморожувати в мікрохвильовій печі заморожені фрукти і ягоди — ці продукти повністю втрачають свої цінні властивості.
Вже приготовані овочі також краще розігріти на плиті, не рекомендується підігрівати в мікрохвильовці та картоплю.
Митохондрії — енергетичні станції наших клітин. Від їхньої роботи залежить рівень енергії, швидкість обміну речовин і навіть здатність організму протистояти хворобам. Коли вони працюють гірше, страждає весь організм: з’являється втома, накопичується жир, розвиваються хронічні захворювання.
Митохондрії — енергетичні станції наших клітин. Від їхньої роботи залежить рівень енергії, швидкість обміну речовин і навіть здатність організму протистояти хворобам. Коли вони працюють гірше, страждає весь організм: з’являється втома, накопичується жир, розвиваються хронічні захворювання.
Багато пацієнтів, які проходять сучасну терапію для зниження ваги, стикаються з ситуацією, коли шприц містить більше міліграмів препарату, ніж потрібно для їхньої індивідуальної дози. Як розрахувати свою дозу правильно — пояснює лікар-ендокринолог і нутриціолог Олена Давиденко.
Багато пацієнтів, які проходять сучасну терапію для зниження ваги, стикаються з ситуацією, коли шприц містить більше міліграмів препарату, ніж потрібно для їхньої індивідуальної дози. Як розрахувати свою дозу правильно — пояснює лікар-ендокринолог і нутриціолог Олена Давиденко.
Останнім часом у соцмережах активно обговорюють новітні препарати для зниження ваги, які ще не схвалені, але вже демонструють вражаючі результати в дослідженнях. Один із таких засобів — ретатрутид, експериментальна молекула, яка, за попередніми даними, забезпечує рекордне зменшення маси тіла. У деяких пацієнтів зниження сягало понад 24–30% за 11 місяців лікування.
Останнім часом у соцмережах активно обговорюють новітні препарати для зниження ваги, які ще не схвалені, але вже демонструють вражаючі результати в дослідженнях. Один із таких засобів — ретатрутид, експериментальна молекула, яка, за попередніми даними, забезпечує рекордне зменшення маси тіла. У деяких пацієнтів зниження сягало понад 24–30% за 11 місяців лікування.
Тема екзосом стрімко набирає популярності у сфері естетичної та регенеративної медицини. Багато клінік уже пропонують процедури з використанням цих наночастинок як “революційне” омолодження. Проте що за цим стоїть насправді — розповідає лікар-ендокринолог і нутриціолог Олена Давиденко.
Багато хто стикається з ситуацією, коли здається — зроблено все для схуднення, але результату немає. Раціон збалансований, дефіцит калорій дотриманий, фізична активність є. А вага стоїть. Чому так відбувається — розповідає практикуючий лікар-ендокринолог і нутриціолог Олена Давиденко.
Багато хто стикається з ситуацією, коли здається — зроблено все для схуднення, але результату немає. Раціон збалансований, дефіцит калорій дотриманий, фізична активність є. А вага стоїть. Чому так відбувається — розповідає практикуючий лікар-ендокринолог і нутриціолог Олена Давиденко.
Серед популярних запитів у Google та соцмережах — як «прискорити метаболізм». Але за цим питанням ховається не лише бажання схуднути чи покращити самопочуття. Часто — і реальні ризики.
Митохондрії — енергетичні станції наших клітин. Від їхньої роботи залежить рівень енергії, швидкість обміну речовин і навіть здатність організму протистояти хворобам. Коли вони працюють гірше, страждає весь організм: з’являється втома, накопичується жир, розвиваються хронічні захворювання.
Митохондрії — енергетичні станції наших клітин. Від їхньої роботи залежить рівень енергії, швидкість обміну речовин і навіть здатність організму протистояти хворобам. Коли вони працюють гірше, страждає весь організм: з’являється втома, накопичується жир, розвиваються хронічні захворювання.
Багато пацієнтів, які проходять сучасну терапію для зниження ваги, стикаються з ситуацією, коли шприц містить більше міліграмів препарату, ніж потрібно для їхньої індивідуальної дози. Як розрахувати свою дозу правильно — пояснює лікар-ендокринолог і нутриціолог Олена Давиденко.
Багато пацієнтів, які проходять сучасну терапію для зниження ваги, стикаються з ситуацією, коли шприц містить більше міліграмів препарату, ніж потрібно для їхньої індивідуальної дози. Як розрахувати свою дозу правильно — пояснює лікар-ендокринолог і нутриціолог Олена Давиденко.