Зеленський виступив у Верховній Раді та презентував План перемоги (Відео)

ср, 10/16/2024 - 13:26
последние новости в Украине останні новини в Україні

Президент України Володимир Зеленський 16 жовтня виступив у Верховній Раді з промовою. Зокрема, глава держави представив новий стратегічний План Перемоги, спрямований на досягнення рішучих кроків у війні та подальший розвиток країни.

Цей план є стратегію примусу держави-агресора Росії до справедливого завершення війни. Трансляція велася на сторінці глави держави. "План перемоги України – це план посилення нашої держави, посилення наших позицій. Щоб бути достатньо міцними у завершенні війни. Щоб Україна була з усіма мускулами. Цей План можливо реалізувати. Це залежить від партнерів. Підкреслюю: від партнерів. Це точно не залежить від Росії. Кожен у світі бачить, що Росія не шукає чесного миру. Путін збожеволів і хоче тільки війни. Він сам не зміниться. Він надто з минулого. Надто вчорашній. Він глухий до всіх інших. Але – разом із партнерами – ми повинні змінити обставини так, щоб війна закінчилась. Безвідносно до того, чого хоче Путін. Ми всі повинні змінити обставини так, щоб Росія була примушена до миру", – зазначив Зеленський.

Він нагадав, що два роки тому на саміті "Групи двадцяти" в Індонезії було запропоновано Формулу миру — стратегію для зупинки російської агресії проти України та відновлення справедливості на основі принципів Статуту ООН. За цей час підтримка Формули надійшла від майже ста країн. Зеленський висловив вдячність кожній з них. "Ми успішно провели інавгураційний Саміт миру, що підтвердив ефективність цього формату для завершення війни. Однак Росія продовжує ухилятися від чесної дипломатії, висуваючи ультиматуми під час обстрілів. Це потрібно зупинити. Жоден російський ультиматум не вплине на Україну, адже наша єдність — основа нашої сили. План перемоги спрямований на зміцнення України, щоб не лише захистити наші позиції, а й прокласти шлях до другого Саміту миру, який має поставити крапку у війні. Я хочу публічно представити цей план і звертаюся до вас за підтримкою України", – сказав глава держави.

За його словами, план перемоги спрямований на зміцнення України, що дозволить не лише захистити її позиції, але й створити умови для другого Саміту миру. Президент закликав до термінового втілення плану, підкреслюючи, що більшість його пунктів має чіткі часові рамки, і якщо почати діяти зараз, війна може завершитися до наступного року.

Зеленський підкреслив, що російська агресія не може бути "заморожена" чи розглядатися в контексті територіальних поступок. План перемоги націлений на те, щоб змусити Росію досягти згоди на Саміті миру та завершити війну. "І ми маємо чесно говорити – українці та всі наші партнери: якщо ми не посилимося зараз, Путін встигне посилитися в наступному році так, щоб назавжди відкинути дипломатію. Росія повинна програти у війні проти України. І це не "заморожування". І це не торгівля територією чи суверенітетом України. Ми повинні реалізувати План перемоги, щоб примусити Росію бути на Саміті миру та бути готовою закінчити війну", – наголосив глава держави.

План перемоги Зеленського

Проєкт містить п'ять пунктів, три з яких є секретними. Чотири з цих пунктів стосуються поточної військової ситуації, а п'ятий – планується на післявоєнний період.

Перший пункт має геополітичний характер: він передбачає запрошення України до НАТО вже на цьому етапі. Зеленський підкреслив, Росія десятиліттями користувалася геополітичною невизначеністю в Європі, зокрема тим фактом, що Україна не є членом НАТО. Саме це спонукало Росію посягати на українську безпеку. "Тепер факт запрошення для України в НАТО може стати дійсно фундаментальним для миру. Ми розуміємо, що членство в НАТО - це питання подальшого, а не теперішнього. Але Путін має побачити, що його геополітичні розрахунки програшні. Росіяни повинні це відчути - що їх цар програв геополітично", – сказав він.

Він вважає, що запрошення – це потужний крок, що вимагає лише рішучості. Сьогодні воно символізує набагато більше, ніж просто НАТО. "Рішучість в питанні НАТО для України, означає також неминучість євроінтеграції для України та безальтернативність демократії в Україні. Саме тому це початковий пункт плану перемоги. Свідчення рішучості. Безумовне запрошення зараз", – додав президент.

Другий пункт стосується оборони: його реалізація передбачає продовження операцій на території ворога, а також підтримку від партнерів у формуванні резервних бригад, покращення протиповітряної оборони, зняття обмежень на удари по військових об'єктах і надання далекобійних можливостей. "Це реалістично - захищати наші позиції на полі бою в Україні і водночас повертати війну на територію Росії, щоб росіяни дійсно відчували, що таке війна, і - попри російську пропаганду - починали розвертати ненависть в сторону Кремля. Ми не наївні", – сказав Зеленський.

Він наголосив, що є чіткий перелік зброї, яка здатна підтримувати таку силу наших воїнів, а завдяки Курській операції ми побачили, що Путін не має достатньо сили, щоб триматись, коли Україна тисне справді міцно.

Третій пункт пов'язаний зі стримуванням і має таємний додаток. Коли Росія дізнається про його умови, це може спонукати її до переговорів. Йдеться про можливість розміщення неядерного пакету стримування для захисту України від будь-яких загроз. "Російське керівництво агресивно діє лише тоді, коли переконане, що не отримає адекватної руйнівної відповіді. Коли Росія знає, що відповідь буде, і розуміють, яка це буде відповідь, – вони обирають переговори та стабільне співіснування навіть зі стратегічними противниками. Завдяки цьому – стримування Росії від агресії можливе і щодо України і всієї Європи", – наголосив Зеленський.

Четвертий пункт акцентує увагу на стратегічному економічному потенціалі: він також містить секретний додаток. Пропонується укласти угоду між США та ЄС, спрямовану на захист ресурсів і використання економічного потенціалу України, що може забезпечити мир через економічну силу.

Президент зазначив, що Україна володіє значними природними ресурсами, включаючи критично важливі метали, вартість яких оцінюється в трильйони доларів США. Серед цих ресурсів — уран, титан, літій, графіт та інші стратегічно цінні матеріали, які можуть підсилити позиції як Росії та її союзників, так і України та демократичного світу в глобальній конкуренції.

Він підкреслив, що родовища критичних ресурсів в Україні, разом із її потенціалом у виробництві енергії та продовольства, є одними з основних цілей агресії Росії у війні. За словами Зеленського, угода з США стане важливим доповненням до існуючої системи економічного тиску на Росію, яка включає санкції, обмеження цін на нафту та експортні заборони.

П'ятий пункт стосується післявоєнного періоду: Україна отримає досвідчений військовий контингент, здатний гарантувати безпеку в Європі. Якщо партнери погодяться, українські підрозділи можуть замінити американські війська в Європі після завершення війни. "Після цієї війни Україна матиме один із найбільш досвідчених та великих військових контингентів. Це люди – наші воїни, які володітимуть реальним досвідом сучасної війни, успішним досвідом застосування західної зброї та різнобічним досвідом взаємодії з військовими НАТО", – заявив Зеленський.

Він зазначив, що цей український досвід має бути використаний для зміцнення оборони Альянсу та гарантування безпеки в Європі. "Це достойна місія для наших героїв. Передбачаємо у разі згоди партнерів заміщення окремих військових контингентів збройних сил США, які дислоковані в Європі, українськими підрозділами. Після війни. Українці довели, що можуть бути тією силою, яку російське зло не здолає. І я вдячний кожному партнеру - усім, з ким ми обговорили цю перспективу на післявоєнний час, – вдячний за повагу до українців і нашої здатності бути нездоланними в Альянсі з партнерами", – додав він.

Все главные новости с доставкой в Ваш мессенджер Телеграм
2
последние новости в Украине останні новини в Україні Политика

Глава Офиса Президента Андрей Ермак сообщил о визите в Рим с целью укрепления сотрудничества украинского и итальянского бизнеса. Ермак встретился с министром предприятий и производства Италии Адольфо Урсо в Риме, выразив благодарность итальянскому правительству за поддержку Украины.

12 октября, 12:01
последние новости в Украине останні новини в Україні Политика

Вице-президент иранской оппозиции Али Реза Резазаде указывает, что республиканцы попытаются признать выборы 2024 года сфальсифицированными в случае поражения Дональда Трампа. Есть две теории, которые выдвигают союзники Дональда Трампа, чтобы утверждать, что президентские выборы 2020 года были нелегитимными.

8 октября, 12:40
последние новости в Украине останні новини в Україні Политика

Глава Офиса Президента Андрей Ермак открыл третье заседание Международной коалиции за возвращение украинских детей. На мероприятии собрались представители стран-участниц, украинские власти и международные организации, объединенные общей целью — вернуть наших детей, незаконно депортированных в Россию.

2 октября, 13:49
последние новости в Украине останні новини в Україні Политика

Глава Офиса Президента Андрей Ермак сообщил, что провел встречу, вместе с министром иностранных дел Андреем Сибигой. В ходе встречи Андрей Ермак поблагодарил Китай за поддержку суверенитета и территориальной целостности Украины.

26 сентября, 14:19
последние новости в Украине останні новини в Україні Политика

Глава Офиса Президента Андрей Ермак отмечает, что план победы Украины, который Президент Владимир Зеленский представляет в Соединенных Штатах Америки, содержит четкое видение шагов, которые необходимо предпринять для обеспечения справедливого и длительного мира.

24 сентября, 16:33
последние новости в Украине останні новини в Україні Политика

Глава Офиса Президента Андрей Ермак принял участие в конференции, посвященной реализации седьмого пункта Формулы мира «Восстановление справедливости».

20 сентября, 11:55
последние новости в Украине останні новини в Україні Политика

Андрей Ермак совместно с бывшим генсеком НАТО Андерсом Фог Расмуссеном описали, как достичь мира в Украине силой.

19 сентября, 14:23
последние новости в Украине останні новини в Україні Политика

Ключевыми темами во время конференции «Украина на пути к ОЭСР и присоединение к Конвенции ОЭСР о борьбе со взяточничеством» организованной Национальным бюро при поддержке Посольства США в Украине стали эффективные антикоррупционные реформы, интеграция в международное сообщество и равные правила игры для каждого ее участника.

17 сентября, 14:45
последние новости в Украине останні новини в Україні Политика

Когда смотришь в глаза бойцам ЦСО «А» СБУ, гарантированно понимаешь: у врага нет шансов. Только решительность во взгляде и холодный расчет — ибо там, где нужны точность и действие, эмоциям нет места.

16 сентября, 13:51
последние новости в Украине останні новини в Україні Политика

«Саммит первых леди и джентльменов» — важная и эффективная платформа, на которой лидеры стран находят важные решения и в дальнейшем, внедряют их в жизнь стран. Дают жизни больше защиты, а миру – больше справедливости.

13 сентября, 13:29

Новости «Политика»

последние новости в Украине останні новини в Україні Политика

Глава Офиса Президента Андрей Ермак сообщил о визите в Рим с целью укрепления сотрудничества украинского и итальянского бизнеса. Ермак встретился с министром предприятий и производства Италии Адольфо Урсо в Риме, выразив благодарность итальянскому правительству за поддержку Украины.

12 октября, 12:01
последние новости в Украине останні новини в Україні Политика

Вице-президент иранской оппозиции Али Реза Резазаде указывает, что республиканцы попытаются признать выборы 2024 года сфальсифицированными в случае поражения Дональда Трампа. Есть две теории, которые выдвигают союзники Дональда Трампа, чтобы утверждать, что президентские выборы 2020 года были нелегитимными.

8 октября, 12:40
последние новости в Украине останні новини в Україні Политика

Глава Офиса Президента Андрей Ермак открыл третье заседание Международной коалиции за возвращение украинских детей. На мероприятии собрались представители стран-участниц, украинские власти и международные организации, объединенные общей целью — вернуть наших детей, незаконно депортированных в Россию.

2 октября, 13:49
последние новости в Украине останні новини в Україні Политика

Глава Офиса Президента Андрей Ермак сообщил, что провел встречу, вместе с министром иностранных дел Андреем Сибигой. В ходе встречи Андрей Ермак поблагодарил Китай за поддержку суверенитета и территориальной целостности Украины.

26 сентября, 14:19