Україна бореться з пропагандою Росії щодо використання забороненої зброї

ср, 02/01/2023 - 19:11
последние новости в Украине останні новини в Україні

Українські мас-медіа відстоюють правду у боротьбі з російською агресією на інформаційному фронті.

343 дні Україна страждає від ворожої навали, яка розпочалася 24 лютого минулого року. Насправді все почалося набагато раніше, ще далекого вже 2014 року, з анексії українського Криму та частини Донбасу. Майже 9 років бойовики Путіна під виглядом «російської весни» та «визвольної операції» скоюють криваві злочини проти українців. Останній рік, рік «справжньої» повномасштабної війни, відкрив усьому світу справжнє обличчя путінської влади та російського суспільства в цілому, що втратили будь-які ознаки людяності та совісті.

Йде планомірне знищення української нації. Геноцид на окупованих територіях, тортури та вбивства полонених, страти без суду та слідства, мародерство, зґвалтування, примусові переміщення цивільних за межі України. Напевно, вже не залишилося такого злочину, який би не чинили окупанти на втіху кривавому кремлівському диктатору. Застосування заборонених міжнародними конвенціями засобів ведення війни, особливо проти мирних громадян та цивільних об'єктів, вже стало візитною карткою окупантів. Весь цивілізований світ здригається від фотографій і відео, які безальтернативно свідчать про факти злочинного порушення російськими військами будь-яких норм та правил ведення війни.

Україна змогла зупинити ворога, заплативши страшну ціну життями українських захисників та мирних громадян. Існування не лише України як незалежної держави, а й Європи загалом зараз залежить від мужності та самовідданості українців. Росію може зупинити лише наша сила та воля. Демократичний світ розуміє, що єдине, що стримує кремлівську заразу від тотального поширення – це Збройні Сили України та загальний опір ворогові всієї української Нації. Тому переважна більшість світових країн підтримали Україну у лихоліття. Економічні санкції проти спільного ворога, зброя, гуманітарна допомога, захист вимушених переселенців, які виїхали з України через ворожу окупацію та загрозу смерті від постійних обстрілів.

Країни-партнери виступили із заявою про створення спеціального міжнародного трибуналу для розслідувань злочинів та справедливого покарання Путіна та його кривавого режиму. Слідчі міжнародних інститутів збирають докази на територіях, тимчасово окупованих росіянами. Сотні тисяч сторінок свідчень українців, долі яких скалічила злочинна війна, розв'язана кремлем проти України, красномовно свідчать про абсолютну антицивілізаційну сутність окупанта.

На жаль, серед міжнародних правозахисних організацій навіть визнаних та шанованих іноді з'являються незрозумілі публічні висновки, які звинувачують Україну у порушенні міжнародних норм та правил. Складається враження, що звірства путінських фашистів, хоч і не залишаються поза увагою міжнародних експертів, але стоять в одному ряду із «звірствами» Захисників України.

Російська пропаганда активно використовує факти, описані у звіті, опублікованому 31 січня 2023 р. організацією Human Rights Watch про використання ЗСУ протипіхотних мін.

Про це зробила заяву Марія Захарова, виступаючи на пресконференції в російському МЗС.
 
"Показово, що військові злочини київського режиму підтверджують вже навіть західні неурядові організації", - наголосила представниця МЗС Росії.

Росія з початку війни використовувала цю зброю, що порушує Конвенцію про заборону застосування, накопичення запасів, виробництва та передачі протипіхотних мін та про їхнє знищення (Оттавська конвенція) та Конвенцію про заборону або обмеження застосування конкретних видів звичайної зброї, які можуть вважатися такими, що завдають надмірних пошкоджень або мають невибіркову дію.

Використання протипіхотних мін невибіркової дії — це справді велика проблема цієї війни, яка зберігається і лише посилюється вже майже 9 років. Це призвело до того, що територія України стала однією з найзабрудненіших мінами у світі. І це несе велику загрозу цивільному населенню нашої держави. Але причина цього страшного лиха проста і очевидна – війна, яку росія безпідставно розв'язала проти України, увірвавшись на її суверенну територію. Згідно з Оттавською конвенцією, Україна знищила вже 3 млн протипіхотних мін. Серед інших вона знищила запаси надзвичайно небезпечних мін ПОМ-3. А Росія, напавши на Україну, завжди використовувала їх і продовжує це робити.

Україна зараз протистоїть ворогові, який має набагато більше різного озброєння та використовує весь свій арсенал, не враховуючи порушення міжнародних норм та правил. Для російських окупантів байдуже, що використовувати. Адже ціль у них одна – знищення українців. Кілька днів тому, 25 січня, росіяни обстріляли 8-поверхівки Бахмута термобаричними боєприпасами, випустивши по місту 24 ракети із системи "Солнцепек". Чи це не є страшним злочином проти мирних громадян? Чи не на таких фактах слід зосередити увагу міжнародних правозахисників, якщо вони справді стоять на варті захисту прав людини?
 
Для зменшення можливих жертв серед мирного населення, яке в будь-якому випадку є трагічною ознакою війни, розпочатої Путіним та його опричниками, міжнародне співтовариство мало б сконцентрувати зусилля на наданні Захисникам України сучасної ефективної високоточної зброї. Звинувачення України, яка зараз захищає від ворога світове суспільство, «грає на руку» лише кремлю, який докладає максимум зусиль для дискредитації України, насамперед з метою ослаблення її військової підтримки.

Безумовно, Україна взяла до відома Звіт міжнародної неурядової організації Human Rights Watch, який буде належним чином проаналізований причетними установами України. Розраховуємо також, що Human Rights Watch активно сприятиме Україні у справі консолідації міжнародних зусиль щодо надання допомоги нашій державі у сфері протимінної діяльності. Це дуже важлива та невідкладна справа. Але все ж сподіваємося, що головну увагу міжнародні неурядові організації приділятимуть усуненню першопричини всіх бід і запобіганню кривавих злочинів, які чинить російська окупаційна армія на українській землі.

Все главные новости с доставкой в Ваш мессенджер Телеграм
2
последние новости в Украине останні новини в Україні Политика

Лидер иранской оппозиции в Вашингтоне Али Реза Резазаде отметил, что президент Соединенных Штатов Джо Байден вместе с экс-президентом Бараком Обамой выступили против возможного повторного правления Дональда Трампа. Эти комментарии были сделаны во время сбора средств Демократической партией Лос-Анджелеса в субботу вечером, 15 июня, на мероприятии, организованном актерами Джорджем Клуни и Джулией Робертс.

11:44, Сегодня
последние новости в Украине останні новини в Україні Политика

Недавно в сети появилась новая российская ИПСО, которая говорит о якобы окружении Волчанска врагом, в то время как украинские защитники сорвали план россиян окружить Волчанск.

5 июня, 16:14
последние новости в Украине останні новини в Україні Политика

Министр внутренних дел Украины Игорь Клименко поделился видео работы объединенной штурмовой бригады Национальной полиции Украины "Лють". Бойцы предупредили возможный штурм врага и уничтожили его на этапе подготовки.

3 июня, 17:30
последние новости в Украине останні новини в Україні Политика

Глава Национальной полиции Украины Иван Выговский прокомментировал работу представителей СМИ и поблагодарил за кропотливую работу, позволяющую ему оставаться открытым в отношениях с обществом.

24 мая, 12:39
последние новости в Украине останні новини в Україні Политика

Russian agents are preparing a new information and psychological operation to destroy the trust of the Ukrainian people in the law enforcement agencies of Ukraine. Paid mass media, Telegram channels, criminal groups and traffickers of illegal substances will be involved in the disinformation process.

23 мая, 19:03
последние новости в Украине останні новини в Україні Политика

Вице-президент иранской оппозиции в Вашингтоне (NIC) Али Реза Резазаде дал прогнозы относительно наступления россиян на Харьков и вероятного наступления на Сумы. По анализу эксперта, русские продолжают наступление на севере Харьковской области и в настоящее время ведутся ожесточенные бои в районах населенных пунктов Липцы, Волчанск, Нескучне.

15 мая, 15:08
последние новости в Украине останні новини в Україні Политика

Ali Reza Rezazade, the vice-president of the Iranian opposition, pointed out that the United States, together with its partners, strengthened the protection of Ukrainian digital networks against massive cyberattacks by Russia, because since the beginning of the war, the infrastructure of Ukraine has suffered from the onslaught of Russian cyberattacks.

10 мая, 13:15
последние новости в Украине останні новини в Україні Политика

Кремль активно меняет вектор распространения своего основного нарратива в рамках информационно-психологической операции «Майдан-3», сосредотачиваясь на якобы «нелегитимности» президента Зеленского и нацелен на западную аудиторию.

9 мая, 13:55
последние новости в Украине останні новини в Україні Политика

Vice President of the Iranian Opposition in Washington (NIC) Ali Reza Rezazade noted that the US leadership advised Putin to withdraw troops from the territory of Ukraine because of his fear of military aid to Kyiv.

7 мая, 14:11
последние новости в Украине останні новини в Україні Политика

Вице-президент иранской оппозиции в Вашингтоне (NIC) Али Реза Резазаде отметил, что руководство США посоветовало Путину вывести войска с территории Украины из-за его страха перед военной помощью Киеву.

7 мая, 12:20

Новости «Политика»

последние новости в Украине останні новини в Україні Политика

Лидер иранской оппозиции в Вашингтоне Али Реза Резазаде отметил, что президент Соединенных Штатов Джо Байден вместе с экс-президентом Бараком Обамой выступили против возможного повторного правления Дональда Трампа. Эти комментарии были сделаны во время сбора средств Демократической партией Лос-Анджелеса в субботу вечером, 15 июня, на мероприятии, организованном актерами Джорджем Клуни и Джулией Робертс.

11:44, Сегодня
последние новости в Украине останні новини в Україні Политика

Недавно в сети появилась новая российская ИПСО, которая говорит о якобы окружении Волчанска врагом, в то время как украинские защитники сорвали план россиян окружить Волчанск.

5 июня, 16:14
последние новости в Украине останні новини в Україні Политика

Министр внутренних дел Украины Игорь Клименко поделился видео работы объединенной штурмовой бригады Национальной полиции Украины "Лють". Бойцы предупредили возможный штурм врага и уничтожили его на этапе подготовки.

3 июня, 17:30
последние новости в Украине останні новини в Україні Политика

Глава Национальной полиции Украины Иван Выговский прокомментировал работу представителей СМИ и поблагодарил за кропотливую работу, позволяющую ему оставаться открытым в отношениях с обществом.

24 мая, 12:39