75-ти річних більше, ніж 5-ти річних! Пора розмножуватись

12 февраля 2017
последние новости в Украине останні новини в Україні

Дані вказані, без урахування тимчасово окупованій території Криму, міста Севастополя та частини тимчасово непідконтрольних територій  Донбасу.

У більшості цивілізованих країн, люди - це найцінніший ресурс. На Заході прийнято інвестувати в розвиток фахівців, виховувати цінні кадри, не економити на їх навчанні, а також залучати професіоналів з інших країн. В Україні люди - це в першу чергу стаття витрат і самі збитки.

У період з січня по листопад 2016 року, в Україні померло 529 тис. осіб. При цьому за вказаний період в Україні народилося всього лише 365 тис. дітей.

Сумна статистика зумовлена, в першу чергу, низьким рівнем життя в Україні, оскільки молоді сім'ї не ризикують народжувати дітей в неспокійні часи, і це пов'язано не стільки з агресією Росії, скільки з безперервними економічними проблемами всередині країни.

Директор Інституту демографії та соціальних досліджень НАН України Елла Лібанова висловила думку, що населення країни і далі буде скорочуватися. «За будь-яких умов населення України буде скорочуватися, тому що у нас вичерпано потенціал демографічного зростання, тому що у нас 75-річних жінок в структурі населення більше, ніж 5-річних дівчаток. і, відповідно, кожне наступне покоління менше попереднього », - пояснила демограф.


Ситуацію посилює зростання кількості молоді, яка покидає Україну в пошуках кращого життя. За даними Європейського статистичного центру, тільки в 2016 році з України емігрувало понад 300 тис. громадян. Як наголошується в повідомленні Євростату, в 2016 році 247 тис. українців отримали посвідку на проживання в Польщі, близько 12 тис. - у Чехії, більше 1,5 тис. - у Словаччині. Всього ж, за даними Світового банку, за кордоном проживає близько 6,6 млн українців.

olga Україна, з огляду на своє геополітичне положення, стала одним із центрів постачання сусідніх країн дешевою робочою силою.

Якщо з професійними працівниками все більш-менш зрозуміло (цінні фахівці потрібні завжди і скрізь), то некваліфіковані різноробочі прибувають у суміжні з Україною держави наростаючим потоком. Це тривожний дзвінок для України, що загрожує перейти в набат. На тлі війни, демографічної кризи та соціально-економічних проблем відтік працездатного населення може виявитися тією самою соломинкою, яка зламала хребет верблюдові.

Надія на припинення відтоку молоді, криється в зростаючій популярності віддаленого способу зайнятості. Адже окрім тих, хто планує емігрувати в країни з більш розвинутою економікою, існує і ряд фахівців, які розглядають роботу і навчання за кордоном як один із способів підвищення своєї кваліфікації з незмінним поверненням на Батьківщину після закінчення вузів або завершення робочих контрактів.


Дуже багато українців налаштовані на реформування країни і створення якісно нових умов для побудови свого і залучення іноземного бізнесу в країну. Досвід фахівців, набутий в закордонних компаніях, може стати дуже доречним. Головне - створити в Україні сприятливі умови для майбутніх підприємців, нормальних політиків і вчених. Важливо пам'ятати, що не достатньо просто сидіти склавши руки, в очікуванні «покращення». Слід проявляти соціальну активність, участь в житті країни і пам'ятати, що якщо ми самі нічого не зробимо - за нас цього не зробить ніхто.

Все главные новости с доставкой в Ваш мессенджер Телеграм
2
Актуально
последние новости в Украине останні новини в Україні Компромат
Министр развития экономики, торговли и сельского хозяйства Украины
последние новости в Украине останні новини в Україні Компромат
Генеральный прокурор Украины
последние новости в Украине останні новини в Україні Компромат
Министр внутренних дел Украины
последние новости в Украине останні новини в Україні Компромат
Министр развития общин и территорий

Руководство телеканала планирует использовать нейтральную терминологию.

29 февраля 2020автор: vish

Когда люди без юридического образования призывают за что-то новое наказывать, то есть за криминализации определенного действия, они совершенно не представляют, что уголовное право - это наука точная, как математика. Неточной ее делают неуки в парламенте.

8 ноября 2019автор: Андрей Лысенко

Бывает, возникает необходимость текстом отреагировать на события, происходящие в стране и в мире, но никак не можешь найти это одно, самое важное событие – событие дня. Сложно бывает определиться. Вот и в среду, 13 августа, такая же история произошла.

13 августа 2019автор: Андрей Лысенко

Столкнувшись с проблемой невозможности отказаться от процесса курения в принципе, после печального личного опыта использования аналогов традиционных сигарет, вооружившись Google я провела анализ, что же курить, если не получается избавиться от этой привычки. 

8 августа 2019автор: Олена Давиденко

По мнению волонтера и бывшего морпеха Тараса Чмута, надводные силы ВМС Украины не способны эффективно противодействовать агрессии РФ. Поэтому интересным мог бы стать вариант наращивания потенциала морской авиации как с помощью современных самолетов, так и многоцелевых вертолетов.

6 августа 2019автор: Адмін

Эксперты прогнозируют полную перезагрузку российского государства.

6 августа 2019автор: Олена Давиденко

Приняли закон от РПЛ (6449), который наоборот теперь навредит жертвам сексуального насилия, и который грубо нарушает фундаментальные права человека.

11 июля 2019автор: Анна Маляр

В оправдании Труханова в первой инстанции виноват и президент Порошенко, который очень хотел "ручную" судебную реформу, и судьи Малиновского районного суда Одессы, и прокуроры САП и детективы НАБУ, считает юрист.

10 июля 2019автор: Євген Крапівін

Медведчук использует именно примитивную технологию - провокации, которую в раздраженной стране очень даже легко использовать - брось в повестку оскорбительную инициативу и собирай дивиденды.

8 июля 2019автор: Михайло Подоляк

Шашлык из свинины подорожал за последний год на 9%, с 247,5 грн до 270 грн. Если в прошлом году порция на одного человека обходилась в 41,2 грн, то в мае 2019 года - в 45 грн.

25 июня 2019автор: Олексій Дорошенко
Выбор редакции
последние новости в Украине останні новини в Україні Интервью

Министр иностранных дел России Сергей Лавров заявил, что Москва готова к переговорам с Киевом в случае если украинская армия сложит оружие. О целях Кремля в войне с Украиной ASPI news рассказал директор Центра исследований проблем гражданского общества Виталий Кулик.

25 февраля 2022

Депутаты Верховной Рады Украины работают над законопроектами по усилению кибербезопасности в Украине. Об этом сообщила глава партии "Голос" Кира Рудык.

23 февраля 2022

Нардеп из фракции "Европейская солидарность" Владимир Вятрович считает, что слова украинского дипломата Вадима Пристайко о возможности Украины отказаться от вступления в НАТО могут быть не случайными. Об этом он заявил в комментарии ASPI news.

16 февраля 2022

Родители военных, погибших при прохождении службы, провели под Офисом президента "Митинг Справедливости". Они подчеркнули, что не верят в самоубийства своих детей и требуют наказания военного руководства.

3 февраля 2022