Руслан Радецький адвокат: колишній, діючий чи фальшивий?

14 июня 2017
последние новости в Украине останні новини в Україні

Близько 9-ї ранку до будівлі НАЗК, що на бульварі  Дружби Народів, 28 прийшла група слідчих прокуратури та нацполіції з обшуками. Свій візит пояснили порушенням кримінальної справи Генеральною прокуратурою про підробку адвокатських документів заступником голови НАЗК Русланом Радецьким. Це підтвердив і міністр внутрішніх справ Арсен Аваков,проте від подробиць утримався:

Дійсно зранку, згідно з рішенням суду, проводяться деякі процесуальні дії по відношенню до члена НАЗК пана Радецького. Іде мова про фальсифікацію документів, і щодо цього відбувається розслідування. Я розумію,що вам хочеться все знати, але давайте будемо цивілізованими і не будемо говорити більше, поки не буде відповідного процесуального рішення

Uhvala 2

На робочому місці Руслана Радецького не було, доступ до кабінету слідчим надала голова НАЗК - Наталія Корчак, пояснивши, що діяла згідно наданої ї

й копії  ухвали суду:

Мені надали ухвалу Печерського районного суду,де слідчий суддя в межах кримінального провадження мав провести обшук в нашому приміщенні. Я їм дозволила. Тим паче,що колеги на роботі не було. Отож треба вчасно приходити на роботу (сміється)” .

Корчак додала, що обшуки не мають ніякого відношення до роботи національного агенства, а це особиста справа Радецького, щодо його минулої адвокатської діяльності. На роботу нацагенства та на посаду її колеги це не вплине.

Руслан Радецький до будівлі НАЗК прийшов близько 13.00, за його словами він готувався до сьогоднішнього засідання, що мало відбутися о 14:30 в примішщенні Нацагенства (однак через обшуки закрилось так і не розпочавшись). До кабінету його спочатку не пускали, однак згодом покликали, аби він відчинив сейф. Близько 14.30 обшуки завершилися, Руслан Радецький запросив журналістів до кабінету та трохи нервуючись розповів про результати.

Вилучили копію документів перевірки, яку проводив департамент фінансової перевірки моніторингу конфліктфів інтересів. Була переписка даного департамнту  з радою адвокатів. Була перевірка, результати якої встановили, що я адвокатську практику призупинив, цьому є відпоідний документ”.vitiag z reestru

Радецький посилаючись на даний документ запевняє, що у ще у 14-му році зупинив свою адвокатську діяльність,а оригінал  свідоцтва повернув  до Київської міської кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури.

Однак у Єдиному реєстрі адвокатів України він з 2008 го року і досі (!) є діючим адвокатом, зміни 14-го року туди не внесені. Членом НАЗК Радецький був призначений 16 березня 2016 року, а законом України заборонено поєднувати роботу на державній службі та адвокатську діяльність.

Reestr advokativ

Profail advokata

У заяві національної асоціації  адвокатів зазначено, що неоновлені дані в реєстрі є грубим порушенням закону :

“Знайдений оригінал свідоцтва адвоката Радецького є доказом того, що документи не передавалися належним чином. Разом з тим, для того, щоб охарактеризувати правомірність отримання цього свідоцтва, ще не достатньо фактів. Сподіваємося, що документи, які були підставою для видачі такого свідоцтва, будуть далі досліджуватися в ході слідства”.

Руслан Радецький же пов’язує обшук із тиском на професійну діяльність, зокрема  із вчорашньою заявою голови НАЗК Наталії Корчак в якій вона звинуватила Радецького в незатвердженні результатів повних перевірок декларацій міністрів.

lico 2Однак проаналізувавши усе вищезгадане бачимо, що документ про призупинення адвокатської діяльності Радецького підписаний Інною Рафальською - екс-головою адвокатського самоврядування (до жовтня 2016 ), з посади голови її усунили після виявлення ревізійною комісією невиконання нею рішень НААУ та порушення закону. Вона і не передала дані про нинішній статус Руслана Радецького.

Серед членів ради адвокатів говорять, що нібито Рафальска веде свій незаконний реєстр і продовжує брати за це гроші, а Руслан Радецький навіть немає ані юридичної освіти, ані адвокатського стажу.

radeckiyДо слова, саме Інна Рафальска є одним з адвокатів Едуарда Ставицького - екс-міністра енергетики і вугільної промисловості України часів Януковича. Саме вона захищає інтереси одного зі стовпів режиму Януковича  і в 2016 році навіть виграла суд в прокуратури.

Як відомо, Ставицький перебував у розшуку Інтерполу через сприянні екс-президенту Вікторові Януковичу у захопленні "Межигір'я". Наразі він проживає в Ізраїлі під іменем Натан Розенберг. Однак в травні Інтерпол скасував розшуку Ставицького визнавши його кримінальне переслідування політичним.

interpol

interpol 2

У справі ж Руслана Радецького  нині тривають процесуальні дії: слідчі вивчають вилучені документи. Тож можливо виявиться, що борець із корупцією  не такий вже й борець???.... Покаже слідство.

Автор- Вікторія Рощина - журналістка UA :Першого

Все главные новости с доставкой в Ваш мессенджер Телеграм
2
Актуально
последние новости в Украине останні новини в Україні Компромат
Министр развития экономики, торговли и сельского хозяйства Украины
последние новости в Украине останні новини в Україні Компромат
Генеральный прокурор Украины
последние новости в Украине останні новини в Україні Компромат
Министр внутренних дел Украины
последние новости в Украине останні новини в Україні Компромат
Министр развития общин и территорий

Руководство телеканала планирует использовать нейтральную терминологию.

29 февраля 2020автор: vish

Когда люди без юридического образования призывают за что-то новое наказывать, то есть за криминализации определенного действия, они совершенно не представляют, что уголовное право - это наука точная, как математика. Неточной ее делают неуки в парламенте.

8 ноября 2019автор: Андрей Лысенко

Бывает, возникает необходимость текстом отреагировать на события, происходящие в стране и в мире, но никак не можешь найти это одно, самое важное событие – событие дня. Сложно бывает определиться. Вот и в среду, 13 августа, такая же история произошла.

13 августа 2019автор: Андрей Лысенко

Столкнувшись с проблемой невозможности отказаться от процесса курения в принципе, после печального личного опыта использования аналогов традиционных сигарет, вооружившись Google я провела анализ, что же курить, если не получается избавиться от этой привычки. 

8 августа 2019автор: Олена Давиденко

По мнению волонтера и бывшего морпеха Тараса Чмута, надводные силы ВМС Украины не способны эффективно противодействовать агрессии РФ. Поэтому интересным мог бы стать вариант наращивания потенциала морской авиации как с помощью современных самолетов, так и многоцелевых вертолетов.

6 августа 2019автор: Адмін

Эксперты прогнозируют полную перезагрузку российского государства.

6 августа 2019автор: Олена Давиденко

Приняли закон от РПЛ (6449), который наоборот теперь навредит жертвам сексуального насилия, и который грубо нарушает фундаментальные права человека.

11 июля 2019автор: Анна Маляр

В оправдании Труханова в первой инстанции виноват и президент Порошенко, который очень хотел "ручную" судебную реформу, и судьи Малиновского районного суда Одессы, и прокуроры САП и детективы НАБУ, считает юрист.

10 июля 2019автор: Євген Крапівін

Медведчук использует именно примитивную технологию - провокации, которую в раздраженной стране очень даже легко использовать - брось в повестку оскорбительную инициативу и собирай дивиденды.

8 июля 2019автор: Михайло Подоляк

Шашлык из свинины подорожал за последний год на 9%, с 247,5 грн до 270 грн. Если в прошлом году порция на одного человека обходилась в 41,2 грн, то в мае 2019 года - в 45 грн.

25 июня 2019автор: Олексій Дорошенко
Выбор редакции
последние новости в Украине останні новини в Україні Интервью

Министр иностранных дел России Сергей Лавров заявил, что Москва готова к переговорам с Киевом в случае если украинская армия сложит оружие. О целях Кремля в войне с Украиной ASPI news рассказал директор Центра исследований проблем гражданского общества Виталий Кулик.

25 февраля 2022

Депутаты Верховной Рады Украины работают над законопроектами по усилению кибербезопасности в Украине. Об этом сообщила глава партии "Голос" Кира Рудык.

23 февраля 2022

Нардеп из фракции "Европейская солидарность" Владимир Вятрович считает, что слова украинского дипломата Вадима Пристайко о возможности Украины отказаться от вступления в НАТО могут быть не случайными. Об этом он заявил в комментарии ASPI news.

16 февраля 2022

Родители военных, погибших при прохождении службы, провели под Офисом президента "Митинг Справедливости". Они подчеркнули, что не верят в самоубийства своих детей и требуют наказания военного руководства.

3 февраля 2022