Гей парад у Києві – марш до Європи чи політичний скандал?

7 червня 2017
последние новости в Украине останні новини в Україні

Цьогоріч парад під гаслом «Країна для всіх!» запланований на 18 червня. Проте, конкретне місце проведення поки не розголошується з міркувань безпеки. Організатори повідомлять його з початку останнього тижня перед подією.

«Марш рівності планується як велика правозахисна акція, що відбудеться в центрі міста. Ми проводимо плідну співпрацю і комунікацію з київською владою та Нацполіцією», – заявила директор ГО «Київ Прайд» Руслана Панухник. 

768633 3 w 590

Нагадаємо, що у травні 2017 вже була зірвана акція ЛГБТ-спільноти у Харкові, а в Одесі її планують на 13 серпня.

ЛГБТ у Світі

Станом на сьогодні одностатевий шлюб є абсолютно правомірним у 27 країнах світу, громадянське партнерство – у 14 країнах, і спірний статус  мають частина Мексики та Коста-Ріка. Люди, що перебувають в офіційному одностатевому шлюбі прирівнюються у юридичних правах до громадян, котрі перебувають в офіційному гетеросексуальному шлюбі (в тому числі в питаннях, що стосуються всиновлення дітей).

Громадянське партнерство або громадянський союз двох людей однакової статі відрізняється від одностатевого шлюбу тим, що він обмежений в юридичних правах.  В деяких країнах люди, котрі перебувають в одностатевому союзі змушені платити більші податки, аніж їхні «нормальні» співвітчизники.

Нідерланди стали першою країною у світі, що легалізувала одностатеві шлюби. Закон, що дозволяє людям одружуватися та всиновлювати дітей діє з квітня 2001 року. 

cdcd72d2c02c2a99c1acbfe184301ca5

Інтеграція європейських цінностей чи бездумне наслідування?

Сучасна тенденція проведення в Україні різноманітних «маршів рівності» дуже схожа на своєрідний карго-культ, наслідування європейських норм поведінки, без належного підгрунтя.

Багато хто висловлює думку, що хаотичне спадкування чужих традицій без інтеграції їх до місцевого контексту не несе ніякої користі – навпаки, вносить деструктивний характер. Воно призводить або до засмічення та деформації справді свого, або в принципі витісняє його. Саме так знищували тубільні цивілізації і культури, підміняючи їх сурогатом завезеного, чужого.

Звідки з’явилася ця дивна гордість серед українців за теперішні та майбутні гей-виступи? Ні, зрозуміло, що це черговий так званий «крок до Європи». Мовляв, у них є – і ми так зробимо.

Варто зауважити, що Європа у своїй довгій історії зробила масу помилок, але чого у неї не відняти – це вміння робити з них висновки. Європа – стара дама. Вона ще в дитинстві награлися з усілякими гострими, ріжучими і вибухонебезпечними предметами, і висновки з цього зробила –  хоч і втративши пару пальців на руках.

Після середньовічних експериментів з релігійними війнами, пробними спаленнями відьом і контрольними запусками кількох імперій, європейці переконалися в тому, що «небезпечне» і «неприємне» - це не одне і те ж.

Наприклад, жаби комусь подобаються, комусь ні, але шкоди від них не буде. А ось дурня, який тягнеться рученятами до красивої але отруйної гадюки, треба стримати. Саме для цього і була розроблена низка законів, які у Європі безапеляційно виконуються. Адже це гарантія миру та спокою.

Європейська толерантність – просто ігнорування соціально-нейтральних форм поведінки. Якими б вони «гадами» не здавалися, поки це безпечні «жаби» – їх не чіпають. 

52814 3 720x375

В Європі не вірять в примарну загрозу, що походить від геїв. Гей-парад у Європі – це прикольна хода фріків в пір'ї, серед яких реальних гомосексуалістів – максимум три з десяти, а інші – просто розважаються, як їм заманеться. Одностатеві шлюби в Європі – це виключно спосіб управління майном, форма господарської кооперації, а не гріх, шлях до пекла та привід нарватися на презирство оточуючих.

До речі, «гомопропаганда» в школах для європейців настільки ж аморальна, як і в інших розвинених країнах світу, проте терпимість до «інакшого» виховується з пелюшок. Просто людей виховують з розумінням, що існують і інші точки зору на оточуючий світ. Поки громадянські права не порушуються – то хай собі ці фріки швендяють вулицями, аби іншим не заважали.

В Україні трохи інша ситуація. Нетерплячість багатьох українців до тих, хто від них відрізняється, походить ще із совкового минулого (кримінальна стаття за гомосексуалізм та ін.). До того ж ця нетерплячість підкріплена релігійними догмами та досить високою криміналізацією суспільства (а це вагомий важіль впливу на сприйняття гей-культури). Все це на виході дає запальну суміш відторгнення (навпіл з презирством) ЛГБТ-спільноти. До того ж, самі представники ЛГБТ постійно провокують конфлікти. Або ж ними вдало маніпулюють.

Якщо покласти «руку на серце», більшості українців немає жодного діла до геїв та лесбі. Аж до того моменту, поки вони не намагаються показово «тицяти під ніс» оточуючим свою інакшість. Наприклад, навряд чи ви чули про якусь ходу рибалок Хрещатиком? Або про марш центром міста представників малого та середнього бізнесу (ось, хто насправді потребує підтримки та має вимагати рівних прав). Рибалки – рибалять, бізнес – працює, як може…

Проте, чомусь саме представники ЛГБТ галасують про утиски та дискримінацію, влаштовують марші та акції. І якось дуже влучно їм вдається вибрати час і місце. Наприклад, минулого року у Львові пройшов «марш рівності» напередодні засідання робочої групи Євросоюзу по наданню Україні безвізу. Очікувано, що проти цієї ходи виступили «небайдужі» противники. Марш охороняло близько 6 тис. правоохоронців.

Як каже один російський покруч: «Збіг? Не думаю». Тут вже тенденція вимальовується. Адже ми бачили і інші приклади «вчасного» виступу зацікавлених сторін.

І, зрозуміло, наші доблесні націоналісти, які два роки не можуть набратися сміливості начистити рило опоблоківцям, вже пообіцяли потопити прайд в крові. А деякі народні депутати (не показуватимемо пальцем, але це був Соболєв) бадьоро підтримують у соцмережах ці обіцянки.

Цього року ЛГБТ-спільнота знову заявила про свій намір пройти маршем вулицями Києва, а різні радикально налаштовані громадяни знову заявили, що вони цього не потерплять.

І українські патріоти зараз повинні не плескати в долоні, підтримуючи одних чи інших, а як мінімум почати розмірковувати, яку реальну користь чи шкоду для України несе гей-парад, і хто від цього отримає найбільші дивіденди?

 Cui prodest, шановні – шукайте, кому вигідно.

Всі головні новини з доставкою в Ваш месенджер Телеграм
2
Актуально
последние новости в Украине останні новини в Україні Компромат
Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України
последние новости в Украине останні новини в Україні Компромат
Генеральний прокурор України
последние новости в Украине останні новини в Україні Компромат
Міністр внутрішніх справ України
последние новости в Украине останні новини в Україні Компромат
Міністр розвитку громад та територій

Коли люди без юридичної освіти закликають за щось нове карати, тобто за криміналізацію певної дії, вони абсолютно не уявляють, що кримінальне право - це наука точна, як математика. Неточною її роблять неуки в парламенті.  

8 листопада 2019автор: Андрей Лысенко

Буває, виникає необхідність текстом відреагувати на події, що відбуваються в країні і в світі, але ніяк не можеш знайти цю одну, найважливішу подію - подію доби. Складно буває визначитися. Ось і в середу, 13 серпня, така історія сталася.

13 серпня 2019автор: Андрей Лысенко

Зіткнувшись з проблемою неможливості відмовитися від куріння в принципі, після сумного особистого досвіду використання аналогів традиційних сигарет, я озброївшись Google провела аналіз, що ж палити, якщо не виходить позбутися цієї звички.

8 серпня 2019автор: Олена Давиденко

На думку волонтера та колишнього морпіха Тараса Чмута, надводні сили ВМС не здатні ефективно протидіяти агресії РФ. Тому цікавим міг би стати варіант нарощування потенціалу морської авіації як за рахунок сучасних літаків, так і багатоцільових вертольотів.

6 серпня 2019автор: Адмін

Експерти прогнозують повне перезавантаження російської держави. 

6 серпня 2019автор: Олена Давиденко

Ухвалили закон від РПЛ (6449), який навпаки тепер зашкодить жертвам сексуального насильства, та який грубо порушує фундаментальні права людини, вважає юристка.

11 липня 2019автор: Анна Маляр

У виправданні Труханова в першій інстанції  винуватий і президент Порошенко, який дуже хотів "ручну" судову реформу, і судді Малиновського районного суду Одеси, і прокурори САП та детективи НАБУ, вважає юрист.

10 липня 2019автор: Євген Крапівін

Медведчук використовує саме примітивну технологію - провокацію, що у роздратованій країні дуже навіть легко використовувати - вкинь до порядку образливу ініціативу і збирай дивіденди.

8 липня 2019автор: Михайло Подоляк

Шашлик зі свинини подорожчав за останній рік на 9%, із 247,5 грн до 270 грн. Якщо минулого року порція на одну людину обходилася в 41,2 грн, то в травні 2018 року – у 45 грн.

25 червня 2019автор: Олексій Дорошенко

Уся ситуація навколо прайду - це ненависть проти любові, насильство проти волі і поваги, вважає Сергій Фурса.

24 червня 2019автор: Сергій Фурса
Вибір редакції
последние новости в Украине останні новини в Україні Інтерв'ю

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Москва готова до переговорів з Києвом у разі, якщо українська армія складе зброю. Про мету Кремля у війні з Україною, ASPI news розповів директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства Віталій Кулик.

25 лютого 2022

Депутати Верховної Ради України працюють над законопроєктами щодо посилення кібербезпеки в Україні. Про це повідомила голова партії "Голос" Кіра Рудик. 

23 лютого 2022

Нардеп із фракції "Європейська солідарність" Володимир В'ятрович вважає, що слова українського дипломата Вадима Пристайка щодо можливості України відмовитись від вступу в НАТО можуть бути не випадковими. Про це він заявив у коментарі журналістці ASPI news.

16 лютого 2022

Батьки військових, що загинули під час проходження служби, провели під Офісом президента "Мітинг Справедливості". Вони наголосили, що не вірять у самогубства своїх дітей та вимагають покарання військового керівництва.

3 лютого 2022