Гей парад у Києві – марш до Європи чи політичний скандал?

7 июня 2017
последние новости в Украине останні новини в Україні

Цьогоріч парад під гаслом «Країна для всіх!» запланований на 18 червня. Проте, конкретне місце проведення поки не розголошується з міркувань безпеки. Організатори повідомлять його з початку останнього тижня перед подією.

«Марш рівності планується як велика правозахисна акція, що відбудеться в центрі міста. Ми проводимо плідну співпрацю і комунікацію з київською владою та Нацполіцією», – заявила директор ГО «Київ Прайд» Руслана Панухник. 

768633 3 w 590

Нагадаємо, що у травні 2017 вже була зірвана акція ЛГБТ-спільноти у Харкові, а в Одесі її планують на 13 серпня.

ЛГБТ у Світі

Станом на сьогодні одностатевий шлюб є абсолютно правомірним у 27 країнах світу, громадянське партнерство – у 14 країнах, і спірний статус  мають частина Мексики та Коста-Ріка. Люди, що перебувають в офіційному одностатевому шлюбі прирівнюються у юридичних правах до громадян, котрі перебувають в офіційному гетеросексуальному шлюбі (в тому числі в питаннях, що стосуються всиновлення дітей).

Громадянське партнерство або громадянський союз двох людей однакової статі відрізняється від одностатевого шлюбу тим, що він обмежений в юридичних правах.  В деяких країнах люди, котрі перебувають в одностатевому союзі змушені платити більші податки, аніж їхні «нормальні» співвітчизники.

Нідерланди стали першою країною у світі, що легалізувала одностатеві шлюби. Закон, що дозволяє людям одружуватися та всиновлювати дітей діє з квітня 2001 року. 

cdcd72d2c02c2a99c1acbfe184301ca5

Інтеграція європейських цінностей чи бездумне наслідування?

Сучасна тенденція проведення в Україні різноманітних «маршів рівності» дуже схожа на своєрідний карго-культ, наслідування європейських норм поведінки, без належного підгрунтя.

Багато хто висловлює думку, що хаотичне спадкування чужих традицій без інтеграції їх до місцевого контексту не несе ніякої користі – навпаки, вносить деструктивний характер. Воно призводить або до засмічення та деформації справді свого, або в принципі витісняє його. Саме так знищували тубільні цивілізації і культури, підміняючи їх сурогатом завезеного, чужого.

Звідки з’явилася ця дивна гордість серед українців за теперішні та майбутні гей-виступи? Ні, зрозуміло, що це черговий так званий «крок до Європи». Мовляв, у них є – і ми так зробимо.

Варто зауважити, що Європа у своїй довгій історії зробила масу помилок, але чого у неї не відняти – це вміння робити з них висновки. Європа – стара дама. Вона ще в дитинстві награлися з усілякими гострими, ріжучими і вибухонебезпечними предметами, і висновки з цього зробила –  хоч і втративши пару пальців на руках.

Після середньовічних експериментів з релігійними війнами, пробними спаленнями відьом і контрольними запусками кількох імперій, європейці переконалися в тому, що «небезпечне» і «неприємне» - це не одне і те ж.

Наприклад, жаби комусь подобаються, комусь ні, але шкоди від них не буде. А ось дурня, який тягнеться рученятами до красивої але отруйної гадюки, треба стримати. Саме для цього і була розроблена низка законів, які у Європі безапеляційно виконуються. Адже це гарантія миру та спокою.

Європейська толерантність – просто ігнорування соціально-нейтральних форм поведінки. Якими б вони «гадами» не здавалися, поки це безпечні «жаби» – їх не чіпають. 

52814 3 720x375

В Європі не вірять в примарну загрозу, що походить від геїв. Гей-парад у Європі – це прикольна хода фріків в пір'ї, серед яких реальних гомосексуалістів – максимум три з десяти, а інші – просто розважаються, як їм заманеться. Одностатеві шлюби в Європі – це виключно спосіб управління майном, форма господарської кооперації, а не гріх, шлях до пекла та привід нарватися на презирство оточуючих.

До речі, «гомопропаганда» в школах для європейців настільки ж аморальна, як і в інших розвинених країнах світу, проте терпимість до «інакшого» виховується з пелюшок. Просто людей виховують з розумінням, що існують і інші точки зору на оточуючий світ. Поки громадянські права не порушуються – то хай собі ці фріки швендяють вулицями, аби іншим не заважали.

В Україні трохи інша ситуація. Нетерплячість багатьох українців до тих, хто від них відрізняється, походить ще із совкового минулого (кримінальна стаття за гомосексуалізм та ін.). До того ж ця нетерплячість підкріплена релігійними догмами та досить високою криміналізацією суспільства (а це вагомий важіль впливу на сприйняття гей-культури). Все це на виході дає запальну суміш відторгнення (навпіл з презирством) ЛГБТ-спільноти. До того ж, самі представники ЛГБТ постійно провокують конфлікти. Або ж ними вдало маніпулюють.

Якщо покласти «руку на серце», більшості українців немає жодного діла до геїв та лесбі. Аж до того моменту, поки вони не намагаються показово «тицяти під ніс» оточуючим свою інакшість. Наприклад, навряд чи ви чули про якусь ходу рибалок Хрещатиком? Або про марш центром міста представників малого та середнього бізнесу (ось, хто насправді потребує підтримки та має вимагати рівних прав). Рибалки – рибалять, бізнес – працює, як може…

Проте, чомусь саме представники ЛГБТ галасують про утиски та дискримінацію, влаштовують марші та акції. І якось дуже влучно їм вдається вибрати час і місце. Наприклад, минулого року у Львові пройшов «марш рівності» напередодні засідання робочої групи Євросоюзу по наданню Україні безвізу. Очікувано, що проти цієї ходи виступили «небайдужі» противники. Марш охороняло близько 6 тис. правоохоронців.

Як каже один російський покруч: «Збіг? Не думаю». Тут вже тенденція вимальовується. Адже ми бачили і інші приклади «вчасного» виступу зацікавлених сторін.

І, зрозуміло, наші доблесні націоналісти, які два роки не можуть набратися сміливості начистити рило опоблоківцям, вже пообіцяли потопити прайд в крові. А деякі народні депутати (не показуватимемо пальцем, але це був Соболєв) бадьоро підтримують у соцмережах ці обіцянки.

Цього року ЛГБТ-спільнота знову заявила про свій намір пройти маршем вулицями Києва, а різні радикально налаштовані громадяни знову заявили, що вони цього не потерплять.

І українські патріоти зараз повинні не плескати в долоні, підтримуючи одних чи інших, а як мінімум почати розмірковувати, яку реальну користь чи шкоду для України несе гей-парад, і хто від цього отримає найбільші дивіденди?

 Cui prodest, шановні – шукайте, кому вигідно.

Все главные новости с доставкой в Ваш мессенджер Телеграм
2
Актуально
последние новости в Украине останні новини в Україні Компромат
Министр развития экономики, торговли и сельского хозяйства Украины
последние новости в Украине останні новини в Україні Компромат
Генеральный прокурор Украины
последние новости в Украине останні новини в Україні Компромат
Министр внутренних дел Украины
последние новости в Украине останні новини в Україні Компромат
Министр развития общин и территорий

Руководство телеканала планирует использовать нейтральную терминологию.

29 февраля 2020автор: vish

Когда люди без юридического образования призывают за что-то новое наказывать, то есть за криминализации определенного действия, они совершенно не представляют, что уголовное право - это наука точная, как математика. Неточной ее делают неуки в парламенте.

8 ноября 2019автор: Андрей Лысенко

Бывает, возникает необходимость текстом отреагировать на события, происходящие в стране и в мире, но никак не можешь найти это одно, самое важное событие – событие дня. Сложно бывает определиться. Вот и в среду, 13 августа, такая же история произошла.

13 августа 2019автор: Андрей Лысенко

Столкнувшись с проблемой невозможности отказаться от процесса курения в принципе, после печального личного опыта использования аналогов традиционных сигарет, вооружившись Google я провела анализ, что же курить, если не получается избавиться от этой привычки. 

8 августа 2019автор: Олена Давиденко

По мнению волонтера и бывшего морпеха Тараса Чмута, надводные силы ВМС Украины не способны эффективно противодействовать агрессии РФ. Поэтому интересным мог бы стать вариант наращивания потенциала морской авиации как с помощью современных самолетов, так и многоцелевых вертолетов.

6 августа 2019автор: Адмін

Эксперты прогнозируют полную перезагрузку российского государства.

6 августа 2019автор: Олена Давиденко

Приняли закон от РПЛ (6449), который наоборот теперь навредит жертвам сексуального насилия, и который грубо нарушает фундаментальные права человека.

11 июля 2019автор: Анна Маляр

В оправдании Труханова в первой инстанции виноват и президент Порошенко, который очень хотел "ручную" судебную реформу, и судьи Малиновского районного суда Одессы, и прокуроры САП и детективы НАБУ, считает юрист.

10 июля 2019автор: Євген Крапівін

Медведчук использует именно примитивную технологию - провокации, которую в раздраженной стране очень даже легко использовать - брось в повестку оскорбительную инициативу и собирай дивиденды.

8 июля 2019автор: Михайло Подоляк

Шашлык из свинины подорожал за последний год на 9%, с 247,5 грн до 270 грн. Если в прошлом году порция на одного человека обходилась в 41,2 грн, то в мае 2019 года - в 45 грн.

25 июня 2019автор: Олексій Дорошенко
Выбор редакции
последние новости в Украине останні новини в Україні Интервью

Министр иностранных дел России Сергей Лавров заявил, что Москва готова к переговорам с Киевом в случае если украинская армия сложит оружие. О целях Кремля в войне с Украиной ASPI news рассказал директор Центра исследований проблем гражданского общества Виталий Кулик.

25 февраля 2022

Депутаты Верховной Рады Украины работают над законопроектами по усилению кибербезопасности в Украине. Об этом сообщила глава партии "Голос" Кира Рудык.

23 февраля 2022

Нардеп из фракции "Европейская солидарность" Владимир Вятрович считает, что слова украинского дипломата Вадима Пристайко о возможности Украины отказаться от вступления в НАТО могут быть не случайными. Об этом он заявил в комментарии ASPI news.

16 февраля 2022

Родители военных, погибших при прохождении службы, провели под Офисом президента "Митинг Справедливости". Они подчеркнули, что не верят в самоубийства своих детей и требуют наказания военного руководства.

3 февраля 2022