Відтепер прізвище Труханова буде наводитись як показник судової реформи

10 липня 2019
последние новости в Украине останні новини в Україні

Все, що публікується в рубриці блоги, може не збігатися з думкою редакції.
Інформагентство АСПІ не несе відповідальності за висловлювання авторів.

Труханова виправдали в першій інстанції. Подивимось на результати апеляції згодом. Поки вироку в реєстрі немає, тож коментувати немає чого за змістом.

Однак фейсбук і телеграм розриваються від звинувачень на адресу всіх, кого можна. І що несподівано для мене - окремі антикорупційні активісти нарешті визнали, що святий орган досудового розслідування (НАБУ) теж може помилятись. Світ більше не буде таким як раніше...

Я вам скажу, що винуватий і президент Порошенко, який дуже хотів "ручну" судову реформу, і судді Малиновського районного суду м. Одеси, і прокурори САП та детективи НАБУ.

Хоча питання експертиз треба дивитись детальніше, тут я не готовий стверджувати. А от з повідомленням про підозру ситуація невтішна - існує правова позиція Верховного Суду, відповідно до якої повідомлення про підозру має здійснювати безпосередньо генеральним прокурором або його заступником чи керівником регіональної прокуратури для таких суб'єктів кримінального провадження (міський голова).

Хоча я підтримую протилежну позицію, що безпосереднє вручення не додає жодних гарантій підозрюваній особі (підпис стоїть - це головне), але що тут сказати, треба враховувати обов'язкову практику ВС. Зазвичай я жартую, що генеральний прокурор має собі взяти ще одного заступника, десь з Нової пошти чи іншої кур'єрської служби, який буде розвозити підозри суддям, міським головам та іншим суб'єктам особливого порядку КП. Закон є закон, а правова позиція - правова позиція, доводиться виконувати.

Така от історія в країні, де після апеляції залишається 99+% обвинувальних вироків суду. Правда, це не розповсюджується на такі політичні (не побоюсь цього визначення) справи. Разом з тим, що прізвище і Гречківського, і тепер Труханова буде наводитись як показник успішності судової реформи - "он подивіться, суди ж виправдовують невинуватих осіб". Але ж все складніше, і це проста маніпулятивна фраза.

Оригінал прочитати можна тут.

Всі головні новини з доставкою в Ваш месенджер Телеграм
2
Актуально
последние новости в Украине останні новини в Україні Компромат
Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України
последние новости в Украине останні новини в Україні Компромат
Генеральний прокурор України
последние новости в Украине останні новини в Україні Компромат
Міністр внутрішніх справ України
последние новости в Украине останні новини в Україні Компромат
Міністр розвитку громад та територій

Коли люди без юридичної освіти закликають за щось нове карати, тобто за криміналізацію певної дії, вони абсолютно не уявляють, що кримінальне право - це наука точна, як математика. Неточною її роблять неуки в парламенті.  

8 листопада 2019автор: Андрей Лысенко

Буває, виникає необхідність текстом відреагувати на події, що відбуваються в країні і в світі, але ніяк не можеш знайти цю одну, найважливішу подію - подію доби. Складно буває визначитися. Ось і в середу, 13 серпня, така історія сталася.

13 серпня 2019автор: Андрей Лысенко

Зіткнувшись з проблемою неможливості відмовитися від куріння в принципі, після сумного особистого досвіду використання аналогів традиційних сигарет, я озброївшись Google провела аналіз, що ж палити, якщо не виходить позбутися цієї звички.

8 серпня 2019автор: Олена Давиденко

На думку волонтера та колишнього морпіха Тараса Чмута, надводні сили ВМС не здатні ефективно протидіяти агресії РФ. Тому цікавим міг би стати варіант нарощування потенціалу морської авіації як за рахунок сучасних літаків, так і багатоцільових вертольотів.

6 серпня 2019автор: Адмін

Експерти прогнозують повне перезавантаження російської держави. 

6 серпня 2019автор: Олена Давиденко

Ухвалили закон від РПЛ (6449), який навпаки тепер зашкодить жертвам сексуального насильства, та який грубо порушує фундаментальні права людини, вважає юристка.

11 липня 2019автор: Анна Маляр

Медведчук використовує саме примітивну технологію - провокацію, що у роздратованій країні дуже навіть легко використовувати - вкинь до порядку образливу ініціативу і збирай дивіденди.

8 липня 2019автор: Михайло Подоляк

Шашлик зі свинини подорожчав за останній рік на 9%, із 247,5 грн до 270 грн. Якщо минулого року порція на одну людину обходилася в 41,2 грн, то в травні 2018 року – у 45 грн.

25 червня 2019автор: Олексій Дорошенко

Уся ситуація навколо прайду - це ненависть проти любові, насильство проти волі і поваги, вважає Сергій Фурса.

24 червня 2019автор: Сергій Фурса

Використання смерті нардепа Дмитра Тимчука в політичній площині може зашкодити слідству.

19 червня 2019автор: Анна Маляр
Вибір редакції
последние новости в Украине останні новини в Україні Інтерв'ю

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Москва готова до переговорів з Києвом у разі, якщо українська армія складе зброю. Про мету Кремля у війні з Україною, ASPI news розповів директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства Віталій Кулик.

25 лютого 2022

Депутати Верховної Ради України працюють над законопроєктами щодо посилення кібербезпеки в Україні. Про це повідомила голова партії "Голос" Кіра Рудик. 

23 лютого 2022

Нардеп із фракції "Європейська солідарність" Володимир В'ятрович вважає, що слова українського дипломата Вадима Пристайка щодо можливості України відмовитись від вступу в НАТО можуть бути не випадковими. Про це він заявив у коментарі журналістці ASPI news.

16 лютого 2022

Батьки військових, що загинули під час проходження служби, провели під Офісом президента "Мітинг Справедливості". Вони наголосили, що не вірять у самогубства своїх дітей та вимагають покарання військового керівництва.

3 лютого 2022