Кому війна, а кому і бізнес!

31 января 2017
последние новости в Украине останні новини в Україні

А Україна займає 2,6% світового ринку і увійшла до топ-10 найбільших експортерів військових товарів в світі. Тільки уявіть: у 2016 році експорт продукції військового призначення українськими підприємствами зріс на 25%, до 750 млн. доларів США.

Президент радіє, а керівництво концерну "Укроборонпром" - розводить руками. Держ замовлення вони виконали на 100% і віддали армії все, що вона замовила. До відома: підприємства-учасники і сам Державний концерн "Укроборонпром" не є державними структурами, існування яких покриває бюджет країни.


oruzhie 2Щоб не простоювати в очікуванні замовлень від ВСУ, не розпускати штат службовців і мати рентабельність, підприємства оборонної промисловості постачають військову техніку закордон. Гендиректор "Укроборонпрому" Роман Романов неодноразово заявляв, що без експорту зброї підприємства концерну будуть працювати по три місяці на рік. А солдати української армії сподіваються на міжнародну допомогу,  не воювати ж з вилами в руках!


На відміну від Президента, який стверджує, що «армія України найсильніша в Європі!» Дійсний стан розуміють ті, хто служить або безпосередньо спілкується з солдатами ВСУ, а так само й міжнародні партнери та друзі України.

За 2016 рік - 18 країн допомагало озброїти й надати оснащення нашим солдатам! Серед них США, Великобританія, Канада і Литва. До речі, литовці надали Україні в 2016 р 146 одиниць літальної зброї розробки і виробництва колишнього СРСР і стрілецьку зброю та боєприпаси до неї.

Українські зброярі пояснюють: «Кожен проданий на експорт танк - це кілька танків для нашої армії за рахунок платників податків інших країн». І пов'язують поточний стан з мізерним фінансуванням.


За даними Держслужби експортного контролю, в одиницях поставки навпаки скоротилися. Але скорочення торкнулося лише поставок старої радянської техніки. Продажі нових зразків озброєнь зросли. У воєнний час експорт українських озброєнь впав в обсязі і тільки в 2016 тенденція почала змінюватися. За минулий рік державний концерн "Укроборонпром" збільшив продаж оборонки за кордон на чверть, до $ 756 млн. Значно зросла і кількість приватних гравців, які вже контролюють близько 62% українського ринку.

Українські бойові кораблі, танки, двигуни для військової авіації і інші нові зразки озброєння - активно скуповує Китай (один з головних партнерів по закупкам української військової техніки за останні роки), Таїланд ("Укроборонпром" постачає їм танки «Оплот»), Індонезія (купує бронетранспортери БТР-4-М), Нігерія (продаємо їм з арсеналу української армії 122-мм гаубиці Д-30), Судану були відвантажені бойові вертольоти Мі-24В (масові поставки бойових вертольотів Мі-24 в Південний Судан під час "героїчної захисту Європи від російської агресії "виявилися абсолютно несподіваними для багатьох українських військових експертів і патріотично налаштованих громадян).
Крім цього, Індонезії було продано більше 360 ракет типу "повітря-повітря" Р-27. Україна регулярно постачає в США переносні зенітно-ракетні комплекси різних типів, включаючи "Голка", "Голка-1" і "Стріла" і ракет до них. Всього західні партнери отримали 3 пускових пристрої і 226 ракет. Крім того 8 ПУ і стільки ж ракет отримали ОАЕ. І вже почалися поставки в Китай найбільших в світі десантних кораблів на повітряній подушці класу «Зубр». При цьому 30% експортованої в минулому році продукції військового призначення через спецекспортерів концерну поставили приватні підприємства, які не мають ліцензій на експорт зброї.

За нарощування експорту озброєння виробленого в Україні виступає і Президент Петро Порошенко. Він заявив про необхідність нарощувати експортний потенціал військово-промислового комплексу України за рахунок нових розробок зброї і бойової техніки.


Чи є надії в української армії?

Згідно з бюджетом України на 2017 рік, витрати на сектор оборони і безпеки країни становлять 5,2 відсотка від ВВП. Однак, як відзначають українські експерти у військовій сфері, велика частина коштів, які виділяються ВСУ, не доходить до українських зброярів. «З 2016 ми виконали державне замовлення на 100%, тобто віддали армії все, що вона замовляла. Але давайте говорити чесно: державне оборонне замовлення в кілька разів менше ніж обсяг грошей, передбачений програмою розвитку оборонно промислового комплексу України ", - заявляють в концерні «Укроборонпрому ".


poroshenko i rada27 січня Рада національної безпеки і оборони України (РНБО) під головуванням президента України Петра Порошенка розглянув державне оборонне замовлення на 2017 рік. Велику дискусію при формуванні державного оборонного замовлення викликали питання щодо того, що саме потрібно закуповувати: "Оплот", або десять глибоко модернізованих і капітально відремонтованих Т-64 або Т-80. Причому "Оплот" будується як мінімум за 18 місяців, а цикл глибокої модернізації Т-80 становить 2,5 місяця. "Таким чином, у нас виникає питання: чи танкова рота в повному складі, або один танк", - розповів Порошенко. За його словами, поки є ресурс, необхідно терміново проводити глибоку модернізацію зазначених танків: "Нам необхідно в першу чергу забезпечити танкові підрозділи в повному обсязі стовідсоткової комплектацією глибоко модернізованими, капітально відремонтованими машинами за дуже короткий термін".

А тим в часом, в Авдіївці тривають бої ...

Все главные новости с доставкой в Ваш мессенджер Телеграм
2
Актуально
последние новости в Украине останні новини в Україні Компромат
Министр развития экономики, торговли и сельского хозяйства Украины
последние новости в Украине останні новини в Україні Компромат
Генеральный прокурор Украины
последние новости в Украине останні новини в Україні Компромат
Министр внутренних дел Украины
последние новости в Украине останні новини в Україні Компромат
Министр развития общин и территорий

Руководство телеканала планирует использовать нейтральную терминологию.

29 февраля 2020автор: vish

Когда люди без юридического образования призывают за что-то новое наказывать, то есть за криминализации определенного действия, они совершенно не представляют, что уголовное право - это наука точная, как математика. Неточной ее делают неуки в парламенте.

8 ноября 2019автор: Андрей Лысенко

Бывает, возникает необходимость текстом отреагировать на события, происходящие в стране и в мире, но никак не можешь найти это одно, самое важное событие – событие дня. Сложно бывает определиться. Вот и в среду, 13 августа, такая же история произошла.

13 августа 2019автор: Андрей Лысенко

Столкнувшись с проблемой невозможности отказаться от процесса курения в принципе, после печального личного опыта использования аналогов традиционных сигарет, вооружившись Google я провела анализ, что же курить, если не получается избавиться от этой привычки. 

8 августа 2019автор: Олена Давиденко

По мнению волонтера и бывшего морпеха Тараса Чмута, надводные силы ВМС Украины не способны эффективно противодействовать агрессии РФ. Поэтому интересным мог бы стать вариант наращивания потенциала морской авиации как с помощью современных самолетов, так и многоцелевых вертолетов.

6 августа 2019автор: Адмін

Эксперты прогнозируют полную перезагрузку российского государства.

6 августа 2019автор: Олена Давиденко

Приняли закон от РПЛ (6449), который наоборот теперь навредит жертвам сексуального насилия, и который грубо нарушает фундаментальные права человека.

11 июля 2019автор: Анна Маляр

В оправдании Труханова в первой инстанции виноват и президент Порошенко, который очень хотел "ручную" судебную реформу, и судьи Малиновского районного суда Одессы, и прокуроры САП и детективы НАБУ, считает юрист.

10 июля 2019автор: Євген Крапівін

Медведчук использует именно примитивную технологию - провокации, которую в раздраженной стране очень даже легко использовать - брось в повестку оскорбительную инициативу и собирай дивиденды.

8 июля 2019автор: Михайло Подоляк

Шашлык из свинины подорожал за последний год на 9%, с 247,5 грн до 270 грн. Если в прошлом году порция на одного человека обходилась в 41,2 грн, то в мае 2019 года - в 45 грн.

25 июня 2019автор: Олексій Дорошенко
Выбор редакции
последние новости в Украине останні новини в Україні Интервью

Министр иностранных дел России Сергей Лавров заявил, что Москва готова к переговорам с Киевом в случае если украинская армия сложит оружие. О целях Кремля в войне с Украиной ASPI news рассказал директор Центра исследований проблем гражданского общества Виталий Кулик.

25 февраля 2022

Депутаты Верховной Рады Украины работают над законопроектами по усилению кибербезопасности в Украине. Об этом сообщила глава партии "Голос" Кира Рудык.

23 февраля 2022

Нардеп из фракции "Европейская солидарность" Владимир Вятрович считает, что слова украинского дипломата Вадима Пристайко о возможности Украины отказаться от вступления в НАТО могут быть не случайными. Об этом он заявил в комментарии ASPI news.

16 февраля 2022

Родители военных, погибших при прохождении службы, провели под Офисом президента "Митинг Справедливости". Они подчеркнули, что не верят в самоубийства своих детей и требуют наказания военного руководства.

3 февраля 2022