Економісти пророкують падіння гривні

19 марта 2017
последние новости в Украине останні новини в Україні

Читайте також: Борислав Береза про контроль влади

За прогнозами українських фахівців, ВВП до кінця року може впасти на 2,5%. Вплив на номінальний ВВП складе мінус 39 млрд. гривень. Інфляція додасть 8,5 п.п. У такому випадку гривня до кінця 2017 року втратить 5,6 гривні за долар. Через девальвацію надходження від імпортного ПДВ перекриють очікуваний недобір цього податку від скорочення імпорту. Аналогічна метаморфоза може статися і з ввізним митом. Очікується, що падіння гривні буде основним бюджетним компенсатором.

Читайте також: Пристрасті за Насіровим

Без урахування курсових коливань бюджет втратить близько 10 млрд. гривень, але, якщо гривня впаде (згідно з розрахунками уряду), то держава збере на 14,8 млрд. гривень податків більше. В результаті бюджет по доходах вийде в плюс на 3,9-4,7 мільярда гривень. Нагадаємо, в січні ветерани АТО і ряд народних депутатів заблокували залізничні колії, по яким з окупованих районів до України надходило вугілля антрацитної групи, в зв'язку з чим Кабінет міністрів ввів надзвичайні заходи в електроенергетиці. Цей акт багато хто називає першопричиною напруги, що виникла і має далекосяжні економічні наслідки для України.

Читайте також: Очільник горіхової мафії очолив ДФС

У відповідь на блокаду бойовики заявили про націоналізацію розміщених за лінією дотику підприємств фінансово-промислової групи СКМ Ріната Ахметова, після чого керівництво групи заявило про повну втрату контролю над цими структурами. Втративши політичне прикриття, активи Ахметова стали доступні для посягання з усіх боків лінії розмежування.

Тим більше, що на тлі внутрішніх негараздів, кон'юнктура зовнішніх ринків серйозно покращилася. Дно тільки що пройдено, попит і ціна після тривалого падіння (в рази) різко йдуть вгору і будуть відновлюватися ще довго і стабільно.

До речі, і для Росії - це ідеальний час переключити роботу металургійних активів окупованих територій на забезпечення російського внутрішнього ринку. Дешевий метал з окупованої території може частково знизити апетити російських металургів, які почали ціновий марафон у другій половині 2016 року. І дозволить російському машинобудуванню, що дихає на ладан під тиском санкцій, отримати додаткову конкурентну перевагу на зростаючих ринках.

Вчора, 19 березня, ключовий кредитор України Міжнародний валютний фонд оновив графік засідань Ради директорів на поточний тиждень, згідно з яким засідання з питання виділення Україні чергового траншу в розмірі 1 млрд. дол., що раніше було заплановано на 20 березня, відкладається на невизначений термін.

Читайте також: Трамп про допомогу Україні

У той же час, за інформацією Міністерства фінансів, перенесення засідання Ради МВФ обумовлено необхідністю уточнення макроекономічних показників внаслідок введення торгової блокади окупованих територій Донецької і Луганської областей за рішенням Ради нацбезпеки і оборони. Слід нагадати, що всередині країни зріє не тільки невдоволення народних мас, викликане низкою економічних та управлінських проблем, що виникли з вини керівництва країни.

Під парламентом чатують: хиткий союз з грузин; антикорупціонери, які не потрапили до БПП, ДемАльянс та Анатолій Гриценко. Якщо хтось і очікує на можливість дострокових парламентських виборів, так це вони: схоже, дехто вважає себе другим «Нарфронтом», який за рахунок попадання «в струмінь» в 2014-му перевершив результати всіх соцопитувань. Можливо, дарма думають.

«Ми за рейтинг не чіпляємося!» - вже другий рік повторюють депутати «Народного фронту», із затятістю чоловіків, які стверджують буцімто розмір не має значення. Від їх популярності не залишилося і сліду - але конвертувати її в засоби і ресурси, включаючи силові, вони цілком собі встигли. І тепер можуть вже використовувати ці ресурси - як і все ще велику парламентську фракцію - надалі торзі.

БПП, як і будь-яка українська реінкарнація КПРС, залишається різнорідної спайкою безлічі груп і квот навколо чинної влади. І як така терпить електоральні втрати разом з падінням популярності останньої.

Нарешті, цікавою залишається позиція фракції Радикальної партії. У ній, можливо, ключ до порятунку нинішнього складу парламенту. Питання в тому, що отримає Ляшко за свою «золоту акцію». Особливо якщо врахувати, що блокада боляче вдарила по ключовому інвестору політсили.

І все це відбувається на тлі скандалів з відстороненням очільника ДФС Романа Насірова та призначенням на його місце креатури Гройсмана - Продана.

Як би там не було, зовнішньополітичні питання формують внутрішню політику України. Про це сказав президент України Петро Порошенко в своєму виступі.

Однак не слід забувати, що провал реформ митної політики а також невдала спроба очищення прокуратури і судових органів - це один з ключових чинників, який змушує шукати кошти за кордоном, у міжнародних спонсорів. Замість того щоб зупинити колосальний обсяг контрабанди, що проходить через українські митниці і наповнити бюджет країни, ми змушені в черговий раз звертатися до Європи за кредитами.

Все главные новости с доставкой в Ваш мессенджер Телеграм
2
Актуально
последние новости в Украине останні новини в Україні Компромат
Министр развития экономики, торговли и сельского хозяйства Украины
последние новости в Украине останні новини в Україні Компромат
Генеральный прокурор Украины
последние новости в Украине останні новини в Україні Компромат
Министр внутренних дел Украины
последние новости в Украине останні новини в Україні Компромат
Министр развития общин и территорий

Руководство телеканала планирует использовать нейтральную терминологию.

29 февраля 2020автор: vish

Когда люди без юридического образования призывают за что-то новое наказывать, то есть за криминализации определенного действия, они совершенно не представляют, что уголовное право - это наука точная, как математика. Неточной ее делают неуки в парламенте.

8 ноября 2019автор: Андрей Лысенко

Бывает, возникает необходимость текстом отреагировать на события, происходящие в стране и в мире, но никак не можешь найти это одно, самое важное событие – событие дня. Сложно бывает определиться. Вот и в среду, 13 августа, такая же история произошла.

13 августа 2019автор: Андрей Лысенко

Столкнувшись с проблемой невозможности отказаться от процесса курения в принципе, после печального личного опыта использования аналогов традиционных сигарет, вооружившись Google я провела анализ, что же курить, если не получается избавиться от этой привычки. 

8 августа 2019автор: Олена Давиденко

По мнению волонтера и бывшего морпеха Тараса Чмута, надводные силы ВМС Украины не способны эффективно противодействовать агрессии РФ. Поэтому интересным мог бы стать вариант наращивания потенциала морской авиации как с помощью современных самолетов, так и многоцелевых вертолетов.

6 августа 2019автор: Адмін

Эксперты прогнозируют полную перезагрузку российского государства.

6 августа 2019автор: Олена Давиденко

Приняли закон от РПЛ (6449), который наоборот теперь навредит жертвам сексуального насилия, и который грубо нарушает фундаментальные права человека.

11 июля 2019автор: Анна Маляр

В оправдании Труханова в первой инстанции виноват и президент Порошенко, который очень хотел "ручную" судебную реформу, и судьи Малиновского районного суда Одессы, и прокуроры САП и детективы НАБУ, считает юрист.

10 июля 2019автор: Євген Крапівін

Медведчук использует именно примитивную технологию - провокации, которую в раздраженной стране очень даже легко использовать - брось в повестку оскорбительную инициативу и собирай дивиденды.

8 июля 2019автор: Михайло Подоляк

Шашлык из свинины подорожал за последний год на 9%, с 247,5 грн до 270 грн. Если в прошлом году порция на одного человека обходилась в 41,2 грн, то в мае 2019 года - в 45 грн.

25 июня 2019автор: Олексій Дорошенко
Выбор редакции
последние новости в Украине останні новини в Україні Интервью

Министр иностранных дел России Сергей Лавров заявил, что Москва готова к переговорам с Киевом в случае если украинская армия сложит оружие. О целях Кремля в войне с Украиной ASPI news рассказал директор Центра исследований проблем гражданского общества Виталий Кулик.

25 февраля 2022

Депутаты Верховной Рады Украины работают над законопроектами по усилению кибербезопасности в Украине. Об этом сообщила глава партии "Голос" Кира Рудык.

23 февраля 2022

Нардеп из фракции "Европейская солидарность" Владимир Вятрович считает, что слова украинского дипломата Вадима Пристайко о возможности Украины отказаться от вступления в НАТО могут быть не случайными. Об этом он заявил в комментарии ASPI news.

16 февраля 2022

Родители военных, погибших при прохождении службы, провели под Офисом президента "Митинг Справедливости". Они подчеркнули, что не верят в самоубийства своих детей и требуют наказания военного руководства.

3 февраля 2022