ТОП - 5 лобістів у Верховній Раді

22 мая 2017
последние новости в Украине останні новини в Україні

26 жовтня 2014 року в Україні відбулися вибори народних депутатів на яких (цілком очікувано) головні  результати отримали Блок Петра Порошенка і Народний Фронт Арсена Яценюка, питання було лише в тому, хто отримає з них  перше місце.  Тож суто принципових відмінностей не було. До того ж обидві партії були продуктом Майдану і до революції гідності існували лише на папері.

Відкриттям тодішнього політичного сезону безперечно був проект львівського мера Садового, партія «Самопоміч», що отримала  неочікувано багато  голосів виборців. Рейтинги ж Олега Ляшка та сумарний рейтинг екс-регіоналів, які створили новий проект під назвою «Опозиційний Блок» був відносно стабільним на час виборів, але радикали демонстрували  певну тенденцію до підвищення, завдяки медіасупровіду  одного з потужних українських телеканалів.

Головною інтригою виборчих перегонів було те, чи зможе подолати прохідний бар’єр старожил українського  парламенту партія «Батьківщина»  на чолі з Юлією Тимошенко. Завдяки винахідливості "леді  Ю", яка поставила на перше місце в списку популярну на той час військового льотчика Надію Савченко та якісно оновила виборчий список активістами з громадського сектору, партія все ж змогла застрибнути в останній вагон українського парламенту, таким чином залишившись в мейнстрімі українського політикуму.

 Але яку б ідеологію чи то політичні гасла не висували парламентські українські партії,  як вже було вище зазначено , всі  вони мають фінансових спонсорів, які і просувають в їх ряди лобістів відповідного напрямку. І апріорі не має значення що це за  партії, головне – це гроші, і, як не крути, на цій головній схемі і збудована уся вертикаль партійної системи та власне і решти владного олімпу!

Ольга  Богомолець - медицинське лобі

bogomolets

Депутат Верховної Ради  БПП Ольга Богомолець - відомий лікар та спадкоємиця не менш відомої лікарської родини,  захищає інтереси великих фармацевтичних корпорацій.  Власне вона сама –  власник Інституту дерматокосметології, Інституту теледерматології та мережі діагностичних клінік доктора Богомолець. Комітет з питань охорони здоров’я під керівництвом доктора Ольги Богомолець вже неодноразово блокував прогресивні ініціативи двох міністрів-реформаторів Олександра Квіташвілі та Уляни Супрун. Особливо в жорстке протистояння профільний комітет на чолі з Богомолець, увійшов з в.о. міністра МОЗ України Уляною Супрун. Останнє відвідання міністром Супрун засідання комітету завершилося публічним конфліктом, ініціативи МОЗу навіть не з’являються в порядку денному комітету.

Тетяна Бахтєєва – королева тендерів

Tatyana Bahteeva

 

 

Як стверджує інтернет-видання «Олігарх», Тетяна Бахтєєва з «Опозиційного блоку»  разом зі своїми партнерами  братами Фісталями та частиною  колег по комітету охорони  здоров’я, активно лобіює інтереси різних компаній, які  закуповують  медичне устаткування. І робиться це, звичайно ж,  не безкоштовно. Внаслідок активного лобіюванню Тетяни Бахтєєвої, на ринку медичного обладнання  склалася монополія братів Фісталей,  які не лише стали практично єдиними постачальниками в даному напрямку, адже вони завищили ціни на обладнання в декілька разів вище ніж в Євросоюзі, але й успішно реалізували купівлю такого обладнання для українських медичних закладів.

Ганна Гопко -  антитютюнове лобі

gopko

До того,  як несподівано з’явитися в прохідному списку «Самопомочі»,  депутат ВР Ганна Гопко, була відома серед вузького кола громадських активістів, як борець з тютюновою залежністю. Ставши активістом антитютюнового руху ще в 2007 році, Ганна Гопко  активно лобіює антитютюнові закони і в українському парламенті.

Але шляхетною дана справа є лише на перший  погляд, коли придивитися більш детально, можна запідозрити, що насправді ніхто остаточно не хоче перемогти у цій боротьбі і головне тут не результат, а власне сам факт боротьби, адже чим довше триватиме боротьба, тим більше буде розпилюватися коштів грантових організацій.

За даними ВОЗ у світі 1,3  мільярда населення планети знаходиться в тютюновій залежності, що є  досить цікавим фактом для фармацевтичних  компаній і, головне, так званих активістів, для яких важливе не остаточне подолання наслідків, а перманентна боротьба. Ні активісти, ні фармацевтичні компанії не зацікавлені в подоланні наслідків тютюнової залежності, адже якщо люди перестануть палити, в одних і інших закінчиться нескінчений приплив фінансових активів. В той же час, якщо порівнювати декларації самої пані Гопко то після «виснажливої боротьби» в українському парламенті за здоров’я українців, Ганна Миколаївна задекларувала одразу цілих 10 квартир та й загалом статки нової зірки української політики суттєво зросли. Варто зазначити, що в Україні існує і протилежна сила, яка відстоює інтереси тютюнових компаній.

Ніна Южаніна  - тютюнове лобі.

yuzhanina

 

Нардеп Ніна Южаніна  відстоює інтереси тютюнових корпорацій.  Так, зокрема, вона блокує антитютюнові   законопроекти 28-20. Пані депутат усупереч регламенту створила групу робочу групу для опрацювання даного законопроекту,  хоча він  практично не стосується питання митної політики, (до даного комітету входить нардеп Южаніна),  а виключно регулює питання охорони здоров’я. Нардеп активно лобіювала вдвічі  нижчі ставки акцизів на тютюн наприкінці 2015 року, з порушенням процедур ставила на переголосування питання акцизних податків за відсутності кворуму.

 

Вадим Рабинович -  медіалобіст  олігархічних ЗМІ

RABINOVICH

Поряд з секторальними лобістами є і такі  депутати Верховної Ради, які голосуватимуть за більшість рішень, які вигідні українському олігархату або й самі є безпосередніми представниками того ж  таки олігархату.

Вадим Рабинович -  один з найяскравіших  підприємців українського парламенту  має численні медіактиви, зокрема йому належать один з найбільших телеканалів країни «News One». Він активно перешкоджав створенню суспільного телебачення.

Даний нардеп успішно паризитує на соціальних питаннях використовуючи власні інформаційні ресурси для поширення часто неправдивої або перекрученої інформації.

Отже,  вище наведені  факти свідчать, що український парламент попри спроби якісно оновитись і надалі  залишаються прихистком  для локальних інтересів окремих олігархічних груп, які власне і відправляють на  політичний фронт своїх представників. Але дане скликання виявило ще одну негативну тенденцію, політики так званої нової генерації пішли також шляхом лобізму окремих зацікавлених груп і якщо український політикум старої гвардії відстоює інтереси українського олігархату то нардепи молодого покоління  розпилюють кошти міжнародних організацій, імітуючи корисну діяльність в інтересах українського суспільства. Та, на жаль, попри сподівання громадян і значне оновлення політичної еліти, після революційних подій український парламент, і досі  лишається прихистком для персональних інтересів окремих груп, а не загальнодержавних.

АВТОР: Ринат Ковбасюк

Все главные новости с доставкой в Ваш мессенджер Телеграм
2
Актуально
последние новости в Украине останні новини в Україні Компромат
Министр развития экономики, торговли и сельского хозяйства Украины
последние новости в Украине останні новини в Україні Компромат
Генеральный прокурор Украины
последние новости в Украине останні новини в Україні Компромат
Министр внутренних дел Украины
последние новости в Украине останні новини в Україні Компромат
Министр развития общин и территорий

Руководство телеканала планирует использовать нейтральную терминологию.

29 февраля 2020автор: vish

Когда люди без юридического образования призывают за что-то новое наказывать, то есть за криминализации определенного действия, они совершенно не представляют, что уголовное право - это наука точная, как математика. Неточной ее делают неуки в парламенте.

8 ноября 2019автор: Андрей Лысенко

Бывает, возникает необходимость текстом отреагировать на события, происходящие в стране и в мире, но никак не можешь найти это одно, самое важное событие – событие дня. Сложно бывает определиться. Вот и в среду, 13 августа, такая же история произошла.

13 августа 2019автор: Андрей Лысенко

Столкнувшись с проблемой невозможности отказаться от процесса курения в принципе, после печального личного опыта использования аналогов традиционных сигарет, вооружившись Google я провела анализ, что же курить, если не получается избавиться от этой привычки. 

8 августа 2019автор: Олена Давиденко

По мнению волонтера и бывшего морпеха Тараса Чмута, надводные силы ВМС Украины не способны эффективно противодействовать агрессии РФ. Поэтому интересным мог бы стать вариант наращивания потенциала морской авиации как с помощью современных самолетов, так и многоцелевых вертолетов.

6 августа 2019автор: Адмін

Эксперты прогнозируют полную перезагрузку российского государства.

6 августа 2019автор: Олена Давиденко

Приняли закон от РПЛ (6449), который наоборот теперь навредит жертвам сексуального насилия, и который грубо нарушает фундаментальные права человека.

11 июля 2019автор: Анна Маляр

В оправдании Труханова в первой инстанции виноват и президент Порошенко, который очень хотел "ручную" судебную реформу, и судьи Малиновского районного суда Одессы, и прокуроры САП и детективы НАБУ, считает юрист.

10 июля 2019автор: Євген Крапівін

Медведчук использует именно примитивную технологию - провокации, которую в раздраженной стране очень даже легко использовать - брось в повестку оскорбительную инициативу и собирай дивиденды.

8 июля 2019автор: Михайло Подоляк

Шашлык из свинины подорожал за последний год на 9%, с 247,5 грн до 270 грн. Если в прошлом году порция на одного человека обходилась в 41,2 грн, то в мае 2019 года - в 45 грн.

25 июня 2019автор: Олексій Дорошенко
Выбор редакции
последние новости в Украине останні новини в Україні Интервью

Министр иностранных дел России Сергей Лавров заявил, что Москва готова к переговорам с Киевом в случае если украинская армия сложит оружие. О целях Кремля в войне с Украиной ASPI news рассказал директор Центра исследований проблем гражданского общества Виталий Кулик.

25 февраля 2022

Депутаты Верховной Рады Украины работают над законопроектами по усилению кибербезопасности в Украине. Об этом сообщила глава партии "Голос" Кира Рудык.

23 февраля 2022

Нардеп из фракции "Европейская солидарность" Владимир Вятрович считает, что слова украинского дипломата Вадима Пристайко о возможности Украины отказаться от вступления в НАТО могут быть не случайными. Об этом он заявил в комментарии ASPI news.

16 февраля 2022

Родители военных, погибших при прохождении службы, провели под Офисом президента "Митинг Справедливости". Они подчеркнули, что не верят в самоубийства своих детей и требуют наказания военного руководства.

3 февраля 2022